Skocz do zawartości
  • 0

Uderzenie w podwodną przeszkodę

pan bubu 1

Pytanie

Niestety zaliczyłem dzisiaj dzwon  z kamieniem. Prędkość zawrotna nie była  - silnik podskoczył do góry i nawet się nie wyłączył . Śruba lekko na bokach przytarta ale cała nie pęknięta. Spodzina również tylko lekko zadrapana, ale niestety bieg do przodu prawie nie działa. Prawie to znaczy że po wrzuceniu biegu śruba obraca się ale nie ma mocy. Ponton ledwo płynie. Dodawanie gazu zwiększa obroty silnika ale prędkość nie rośnie.  Mam się już załamać czy jeszcze trochę poczekać ? Sprzęgło, dobrze myślę ? Drogo będzie kosztować naprawa ? Silnik to  czterosuwowy mercury 3.5 KM  .  Może można sobie z tym poradzić we własnym zakresie ? HELP !

Edytowane przez pan bubu 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jakbyście szukali różnych części to warto w sklepach zagranicznych. Ostatnio koledze zamawiałem moduł zapłonowy do Yamahy z Francji. Wyszło o 250 zł taniej niż w Polsce. Pamiętajcie że przelewamy normalnie z polskiego konta i zaznaczamy przelew wewnątrzwspólnotowy. Przepisy się zmieniły i nie ma już prowizji. Przeliczają po kursie z banku. Koszty wysyłki też się zmieniły czytaj spadły a przesyłka jest po 3-5 dniach.

Pozdrówka.

Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka

• 0

Jakbyście szukali różnych części to warto w sklepach zagranicznych. Ostatnio koledze zamawiałem moduł zapłonowy do Yamahy z Francji. Wyszło o 250 zł taniej niż w Polsce. Pamiętajcie że przelewamy normalnie z polskiego konta i zaznaczamy przelew wewnątrzwspólnotowy. Przepisy się zmieniły i nie ma już prowizji. Przeliczają po kursie z banku. Koszty wysyłki też się zmieniły czytaj spadły a przesyłka jest po 3-5 dniach.

Pozdrówka.

Wysłane z mojego HAMMER_AXE_M_LTE przy użyciu Tapatalka

Moduł rozumiem, ale zwykły klin?

Jak ktoś ogarnie, dajcie znać. Wolałbym taki zapasowy, wozić w bakiście w razie "W".