Guzu Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Witam Z pewna niesmialoscia pozwalam sobie zadac pytanie. Czy ktos uzywal tego multika ? Chodzi o TD-Z 103 ML. spodobal mi sie. TD-Z to dla mnie wyznacznik najwyzszej jakosci. Cenowo nie zabija i tak jakos pomyslalem o nim pod verticala za sandaczem. Ktos pomoze ? Dziekuje! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Bierz śmiało. Podobnie jak kręciołki tak i ten multik zalicza się już do ''kultowych''. Pracuje bardzo ładnie, znam jednego świra co wysyłał do Japoni aby mu ZPI przemalowało na inny kolor A jak chcesz zaszaleć to TDZ-R type ale do werticala nie będzie różnic. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Dzieki Bujo, Jesli sie znow wciagne w ta zabawe (vertical) to multika juz mam wybranego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Dzieki Bujo, Jesli sie znow wciagne w ta zabawe (vertical) to multika juz mam wybranego Będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 dlaczego taki ciezki? do lowienia w pionie powinienes skoncetrowac sie na jak najlzeszym sprzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 175 g to ciezki ? Piotr ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 TD-Z 103 ML jest zrobiona z magnezu dlatego tak niewiele wazy. To multik ktory pokaze swoja klase przy rzutach srednimi wabikami w granicach 8-20 gram. Jesli chcesz cos do verticala to moze kup zilliona. Ksztalt niemalze ten sam co TD-Z a zrobiony z duralu i na morze bedzie OK. TD-Z tylko fresh water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 TD-Z 103 ML jest zrobiona z magnezu dlatego tak niewiele wazy. To multik ktory pokaze swoja klase przy rzutach srednimi wabikami w granicach 8-20 gram. Jesli chcesz cos do verticala to moze kup zilliona. Ksztalt niemalze ten sam co TD-Z a zrobiony z duralu i na morze bedzie OK. TD-Z tylko fresh waterDzieki Jurku, Ale ja tylko freshwater angler jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Guzu, użytkuje zilliona z przełożeniem 7:1 już od 3-4 lat (dokładnie nie pamiętam). Używam go głownie pod sandacza i bolenia, przynęty od 7-35g. Ma u mnie dożywocie, innego multi nie chce. Doskonały hamulec, długa korba, chodzi jak masełko. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Dzieki Ogladne i tego Ziliona. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Mam ziliona costal z przelozeniem 7.3. Troche to szokujace na poczatku bylo, ze do morskiego multika wlozyli takie przelozenie. Reasumujac to najlepsza niskoprofilowa daiwa jaka mialem. Z kijem 25 lb rzuca od 8-9g na lince 30 funtow. Mimo, ze targam nim po piachu i soli, rzucajac czesto wabiki 60-70g. Jak nie potrzebujesz multika to jakis wyrafinowanych rzutow to bierz zilliona. TD-Z 103 ma sens w sytuacji kiedy musimy naprawde dobrze rzucic sredniej wielkosci wabiem. Pozdro JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 A na cholere właściwości rzutowe przy wertykalu Wydaje mi się że raczej to co napisał @pitt czyli waga młynka może być istotna, a w drugiej kolejności takie elementy jak ergonomicznośc [ czy dobrze lezy w łapie ], moc i jakość hamulca [ 'lekkie' mlynki mają czasem i 'lekkie' hamulce ]. Jak ktos łowi w zimnych okolicznościach przyrody, może mieć też znaczenie czy panele multika są wykonane z ciepłych tworzyw czy np z zimnego metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 jak kiedys rozmawialem z mariusem (startowal w holenderskiej lidze NKS) to mi opowiadal, ze na swoim megabassie mial scorpiona mg a jego kolega z lodki na takiej samej wedce daiwe steez ... po pewnym czasie zamienili sie zestawami i marius juz zbytnio nie chcial lowic scorpionem poniewaz mial ca. 20 gramow wiecej w uchwycie kolowrotka, ktore przez caly balansowal 'nad' kijem ... tak friko, jak zauwazyles, wlasciwosci rzutowe w verticalu to bardzo wazny parametr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Widze ze temat zaczyna zyc wlasnym zyciem Wyskoczyly mi niespodziewane wydatki wedkarskie wiec na razie temat baitcastowania przy verticalu trafia do szuflady. Dziekuje wszystkim za porady i pomoc! Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 @GUZU CASTING??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 @GUZU CASTING??? Jak swego czasu zobaczyłem, że ostatni post w tym dziale jest autorstwa @Guzu, to pomyślałem: no nie, Avet się zepsuł!? Do verticala ponoć najlepsza stała szpula w rozmiarze 1000 a takiego TD-Z 103 ML bardzo chętnie bym przytulił do średniej wagi przynęt.. Baitcasting rulez! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Moj AVET sie nie psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 To też nie dowierzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kontynuując OT. Miałem ostatnio w rękach jakiegoś AVET-a to się chyba nie może popsuć Grzechu patrząc na Twoje zmagania z Abu C3 to ten AVET jest lepszy na klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kończąc OT. A tyś Tofiku drogi tak dobrze połowił ostatnio, że się Ciebie dowcip tak trzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ja tam regularnie,kilka okonków i paszczak ok 50cm....starcza mi curado 101, Ty w innej lidze grasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 No tak, te przyłowy, wyrywające uchwyty, miażdżące szpule i co tylko.. <_< Guzu zdaje się ważył szpulkę Aveta, jakieś 60 gramów wyszło? Myślisz, że pocisnę Cienkim na drugi brzeg Warty? Dosyć tego, bo nas wyrzucą za wygłupy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi