janusz.walaszewski Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) I już po "zawodach" Baza wypadowa dla wędkarzy idealna, jest wszystko co potrzeba a nawet więcej ... Co do ryb, coś tam było, jeden z kolegów złowił szczupaka ok 90 cm. Problemem była pogoda, niestety, ciągłe zmiany, przejścia frontów to znowu silny wiatr itd. Dopiero w niedzielę aura się ustabilizowała ale ryby żerowały tak sobie, w sumie przez cały wypad złowiłem siedem jazi, trzy klenie niewielkiego szczupaka i spadł mi solidny boleń, myślę, że miał ok 80 cm. Wszystko na muchę, osobiście jestem całkiem zadowolony. Ja łowiłem tylko w miejscowości Piasek, są tam trzy fajne głębokie główki blisko jest Bielinek z ciekawymi miejscówkami no i z "kopalnią" Na takich wyjazdach zawsze jest ciekawie, nawet jak ryby nie biorę, przykładowo na fotce poniżej tuning "gumiaków", który zrobiliśmy jednemu z kolegów (całe szczęście, że to nie farba a kreda budowlana, którą zmywa się wodą) mina kolegi bezcenna ... Edytowane 19 Czerwca 2017 przez janusz.walaszewski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Wczorajszy wypad koło domu, nie przyniósł ryb wziętych na celownik-głównie kleń, jaź. Woblery pracujące nieco wyżej nie dały żadnych brań. Głębsze przyniosły 1 przypadkową barbarę ok 55-60cm i na koniec łowienia sumka 120-130cm. Ten wąsaczek, to było trochę za dużo dla mojego UL, pękł przy pospiesznej próbie podebrania. Uwolniłem go chwilę później ze szczytówką przy wąsie.W przerwach od UL, dla urozmaicenia pukałem po dnie za sandaczem. Kilka wybrednych i wyszkolonych szczypnęło przynętę. Jednego udało się zaciąć, niestety, ledwo przekroczył wymiar ochronny.Dzień nie przyniósł tego, czego chciałem, a jeszcze straciłem swój drugi i ostatni kij na takie okazje. Trzeba załatwić potrzebne szczytówki albo.... nowy kij.EditA jak z wynikami u Was, nadodrzańscy łowcy (Odrowąże??? hi,hi). Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Z.Milewski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Źle się dzieje na granicy z niemcami w Słubicach, wędkarze znikają znad rzeki.http://pikio.pl/plaga-przy-granicy-polsko-niemieckiej-imigranci-atakuja-polakow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) I już po "zawodach" Baza wypadowa dla wędkarzy idealna, jest wszystko co potrzeba a nawet więcej ... Co do ryb, coś tam było, jeden z kolegów złowił szczupaka ok 90 cm. Problemem była pogoda, niestety, ciągłe zmiany, przejścia frontów to znowu silny wiatr itd. Dopiero w niedzielę aura się ustabilizowała ale ryby żerowały tak sobie, w sumie przez cały wypad złowiłem siedem jazi, trzy klenie niewielkiego szczupaka i spadł mi solidny boleń, myślę, że miał ok 80 cm. Wszystko na muchę, osobiście jestem całkiem zadowolony. Ja łowiłem tylko w miejscowości Piasek, są tam trzy fajne głębokie główki blisko jest Bielinek z ciekawymi miejscówkami no i z "kopalnią" Na takich wyjazdach zawsze jest ciekawie, nawet jak ryby nie biorę, przykładowo na fotce poniżej tuning "gumiaków", który zrobiliśmy jednemu z kolegów (całe szczęście, że to nie farba a kreda budowlana, którą zmywa się wodą) mina kolegi bezcenna ... 20170617_155351.jpgJa chyba znam tą "LEŚNICZÓWKĘ" i te piękne rejony ODERKI !!! Uważaj na daniele wieczorem ,gdy będziesz wracał do LEŚNICZÓWKI.Pozdrów właścicielkę od SANDOMIERZANINA i Ojca Mateusza - niedługo tam zawitam . Edytowane 8 Lipca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Nie wiem gdzie pytać pisze tu.Na środkowym odcinku Odry gryzą fajne grube klenie. Znajomy w tym roku złowił juz ok 15 sztuk powyżej 1kg. On łowi na federy, twierdzi ze stoją w nurcie nie wychodzą w klatki. Dziś miałem jechać z bolonką i federem ale wichura mnie wyleczyła. Tak sobie myślę czy nie gryzly by na spiner? Jest bardzo ciepło. Łowil ktoś? Jakieś rady jak zabrać się do tematu w nizinnej rzece z głowkami?Klenie o poranku spławiaja się. Boje się ze jak zacznę spinerować częściej będę lowił bolce szczupaki i sandacze, dlatego mam dylemat moralny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Nie mam doświadczenia w takim łowieniu ale jeśli na DS lub bocznym troku podasz jakąś imitację robaka, żuczka-piankowca to najwyżej okoń lub jazgarz a nie szczupaki i sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Odkopałem, nie będę nowego tworzył.Na dzisiejszej porannej wyprawie w okolice, doznałem dziwnego i niewytłumaczalnego wrażenia. Nie chodzi o ilość brań, bo były 4 normalne okonie (22-28cm), 2 sandacze, 1 szczupły, kilka brań nie wciętych. natomiast żadnej dorodnej, konkretnej ryby. Nawet 1 porządnego kopnięcia. Nieraz bywało podobnie, ale to dzisiaj tak mnie naszło. Woda o ok. 10 cm niższa niż kiedykolwiek w tym roku, jeszcze jedno-wyraźnie zwolniła. Być może ta granica minimum dla dorosłych ryb została przekroczona i ryby dały nogę, znaczy płetwę w poszukiwaniu czegoś grubszego nad grzbietem. Może nie czują się bezpiecznie? Nigdy na tej wodzie nie czułem się tak dziwnie w trakcie wędkowania, jakbym w jakimś strumyku łowił, gdzie od lat nie spotkano nic większego niż kiełb.Tylko w takim razie ryby stąd, powinny pojawić się w górze i/lub w dole rzeki, tam gdzie głębiej. I tu pytanie, czy ktoś zaobserwował jakieś niespodziewane zmiany, gdzieś podobnie ubyły ryby, albo przeciwnie, wyraźnie poprawiło się nagle?Może się mylę i wszystko niedługo wróci do normy, oby. Na razie deszczu, a więc i przyboru wody nie widać, boję się o rybostan w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plewo Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 W okolicach Zielonej to samo. Poza szczupakami w okolicach kamieni przy burtach nie ma ryb. Warkocze są praktycznie puste, sytuacja bardzo dziwna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Odkopałem, nie będę nowego tworzył.Na dzisiejszej porannej wyprawie w okolice, doznałem dziwnego i niewytłumaczalnego wrażenia. Nie chodzi o ilość brań, bo były 4 normalne okonie (22-28cm), 2 sandacze, 1 szczupły, kilka brań nie wciętych. natomiast żadnej dorodnej, konkretnej ryby. Nawet 1 porządnego kopnięcia. Nieraz bywało podobnie, ale to dzisiaj tak mnie naszło. Woda o ok. 10 cm niższa niż kiedykolwiek w tym roku, jeszcze jedno-wyraźnie zwolniła. Być może ta granica minimum dla dorosłych ryb została przekroczona i ryby dały nogę, znaczy płetwę w poszukiwaniu czegoś grubszego nad grzbietem. Może nie czują się bezpiecznie? Nigdy na tej wodzie nie czułem się tak dziwnie w trakcie wędkowania, jakbym w jakimś strumyku łowił, gdzie od lat nie spotkano nic większego niż kiełb.Tylko w takim razie ryby stąd, powinny pojawić się w górze i/lub w dole rzeki, tam gdzie głębiej. I tu pytanie, czy ktoś zaobserwował jakieś niespodziewane zmiany, gdzieś podobnie ubyły ryby, albo przeciwnie, wyraźnie poprawiło się nagle?Może się mylę i wszystko niedługo wróci do normy, oby. Na razie deszczu, a więc i przyboru wody nie widać, boję się o rybostan w mojej okolicy.Przepływ wyrażnie spadł od momentu spięcia nowego stopnia piętrzenia wody w Malczycach ....obecnie oscyluje w granicach 60-70 m3/h gdzie w inne lata pomimo występujęcych upałów i niskich stanów oscylował w okolicy 100 m3/h i więcej O ile na odcinkach bez umocnień ( prostki ) widać jakieś życie w wodzie to na odcinkach uregulowanych w ostrogi panuje martwica ... pojedyńcze ryby się łowi a w zasdzie to dłubie główka po główce - klatka po klatce .... wszystko stoi w szybszej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzefBTM Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Na Śląskim odcinku Odry ostatnio podobnie, największy sandacz 60, brań sporo ale małych ryb. Za to udało nam się znaleźć brzanę 72cm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitfish Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Na Śląskim odcinku Odry ostatnio podobnie, największy sandacz 60, brań sporo ale małych ryb. Za to udało nam się znaleźć brzanę 72cm :-)Znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Przepływ wyrażnie spadł od momentu spięcia nowego stopnia piętrzenia wody w Malczycach ....obecnie oscyluje w granicach 60-70 m3/h gdzie w inne lata pomimo występujęcych upałów i niskich stanów oscylował w okolicy 100 m3/h i więcej O ile na odcinkach bez umocnień ( prostki ) widać jakieś życie w wodzie to na odcinkach uregulowanych w ostrogi panuje martwica ... pojedyńcze ryby się łowi a w zasdzie to dłubie główka po główce - klatka po klatce .... wszystko stoi w szybszej wodzie Wczoraj udało mi się złowić kilka okoni, wszystko z szybkiej wody. W klatkach między główkami brak oznak żerowania większych ryb, skubała sama drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruk Op Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Miał być sandał a wyszło jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 W pierwszym momencie, gdy spojrzałem na to zdjęcie, zobaczyłem brodzik prysznicowy Całe szczęście, że to łódka, co całkowicie zmienia wymowę fotografii Noc? Guma czy wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Bez przesady, lepiej żyje się z dużą tolerancją niż wielką podejrzliwością. Ja także czasem pstryknę fotkę na chybcika, nie używam statywu i nie ustawiam fotogenicznie swoich trofeów. Fotki mam niewiele lepsze, ale ryba szybko wraca do wody.Dzisiaj potwierdziła się sytuacja sprzed tygodnia, Całe południe na wodzie, efekt to 1 niebrzydki okoń i dwa krótkie sandacze. Niestety, tych ryb które są moim celem, nie widać nie czuć, nie słychać, szukają chyba czegoś głębszego. Żadnego porządnego brania, jak w strumyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruk Op Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Guma 12 cm noc /rano - samemu słabo fotki się pstryka hahah ale ten brodzik mnie rozbawił spinning moja pasja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruk Op Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Dzisiaj taki przebieglaczek 64 cm , wiatr 35 km woda płynęła pełną parą w nocy temperatura skoczyła do 20 st. c. masakra ciężkie warunki jedynie temperatura super odra spinning team Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 13 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Ostatnie dni spędziłem na Odrze koło Wrocławia ze spiningiem . Takiej wody tylko pozazdrościć .Co prawda szczupak , sandacz mnie olał ale na pociechę okonek sie trafił .Ilość ryb w wodzie tz sumów mnie ucieszyła . Na kwok reagowały ale nie żerowały .Piękna woda . Może w sierpniu się dadzą przechytrzyć trochę za daleko co tydzień jeździć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi