Skocz do zawartości

Odra- temat rzeka

Smaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem przedwczoraj na Oderce i miałem zajefajną przygodę.

Mój kolega po kiju zakupił ostanio zestaw castingowy do jerkowania (ABU Revo S i Dragona Millenium do 120g). Pod wieczór łowiliśmy na Oderce. Dał mi kilka razy rzucić swoim zestawem i ostarzegał, żebym przypadkiem nic nie złowił... A tu chyba w trzecim rzucie czuję branie. Przycinka i kij w pałąk. Niechybnie sumiszon. Po około 10 minutach walki (kilku odjazdach na kilkadziesiąt metrów) miałem rybę w odległości 4-5 metrów od brzegu ale spięła się. Żałowalismy tylko, że nie dane było nam jej zobaczyć (oceniam go na 15-20 kg- suma, bo kolega waży ciut więcej). Zastrzyk adrenalinki był niekiepski. Ryba wzięła na monstera (6-cio calowe, żółte kopyto Relaksa).

Muszę tu zaznaczyć, że jestem po prostu w szoku odnośnie wędki.

Po prostu rewelka. Czucie przynęty zajeb... W porównaniu do mojego Premierka dużo, dużo lepsze. Nie chcę bluźnić i narażać się na przytyki clownów szyderców ale nie wdze istotnej różnicy pomiędzy czułością Mephisto a Millenium (jeszcze musze sprawdzić czy nie miała na to wpływu duża średnica plecionki). Naprawdę bardzo dobra wędka. Chyle czoła. Hol półsiłowy a wędeczka superancko się spisywała. I to za 250 zł :huh: .

Reasumując, jeśli w przyszłości będę miał wejść w jakąś wędkę to zdecyduję się na rodzimą produkcję (ale poczekan aż wypuszą mniejsze c.w.).

Byłem przedwczoraj na Oderce i miałem zajefajną przygodę.

Mój ko Nie chcę bluźnić i narażać się na przytyki clownów szyderców ale nie wdze istotnej różnicy pomiędzy czułością Mephisto a Millenium (jeszcze musze sprawdzić czy nie miała na to wpływu duża średnica plecionki).

Bluźnierca!!! Spalimy Ciebie na stosie ... albo nie najpierw sprawdzimy czy jesteś czarownicą. Jeśli utoniesz to znaczy, że nie a jak przeżyjesz to znaczy, że tak i trza Cię spalić na stosie :lol:

Dobre są te wędki, które są dla nas dobre.

Pozdrawiam

Remek

Z piątku na sobotę byłem z kolega na spinningowej nocce. Wieczorem i nocą woda jakby nieżywa. Totalne zero zarówno jeśli chodzi o ataki drapieżników jak i pożądne zagryzienia. Nawet żaden bolek nie pogonił :huh:. Poranek coś tam przyniósł ale szału nie było.

Nic to, trzeba non stop atakować co dziś uczynię.

Witam po urlopie :D :D :wacko: :D

Najnowsze chyba, bo wczorajsze wieści z nad Odry.

Powyżej Słubic stan wody bardzo niski. Miałem wrażenie, że można by, brodząc, w niektórych miejscach przekroczyć rzekę.

Klatki pomiędzy ostrogami wypełnione wodą tylko częściowo.

Pogoda wietrzna. Ryby wcięło :angry: .

Pozostały tylko dyżurne szczupaczki. I brały. Takie, jak na fotce.

Stały, w tych samych miejscówkach, praktycznie na każdej ostrodze. U szczytu główki, na początku warkocza.

Byliśmy we trzech. Nie widzieliśmy kleni, nie słyszeliśmy boleni. Jedynie pojedyńcze okonki, sporadycznie atakowały narybek.

Na fotce, testowany Shakespeare Spin Ugly Stik Lite Graphite, 2,4m/18-50g.

To węda nie na takie rybcie :huh:

post-160-1348913510,2265_thumb.jpg

• 10 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Dzięki Patryk. Ta fala, zdaje się do Ciebie teraz zdąża.

Jak się wieczorkiem zwijaliśmy to akurat w Lubiążu dość szybko opadała woda.

Njgorsze, że przy takich wahaniach stanu, ryby nie uświadczysz. Śluzowy rządzi i nam życie umila :angry: .

Kolega był, w tym samym czasie, nieco poniżej. W Ścinawie. Efekty również miał żadne :( .