tap5 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Hej. W niedzielę i ja byłem na rybach, a dokładniej na zawodach przy ujściu Obrzycy. Ryby słabo gryzły. Na szesnastu zawodników, dwóch złowiło wymiarowe ryby. Pierwszy szczupaka i sandacza - oba 45+ a drugi okonia. Ja miałem kontakt ze szczupakiem około 50 cm, ale metr od brzegu pomachał mi ogonem na pożegnanie. Pozdrawiamtap5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smaczek Opublikowano 13 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Ooo, tap5, to byłeś na tych zawodach w których wygrał forumowy kolega @Maniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tap5 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Na tych samych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Hej Tap5!No no kolego, czemu nic nie wspomniałeś, że z jerkbaita jesteś? No w sumie ja też nie wspomniałem ale nie spodziewałem się, że w naszym kole 13 mam forumowego kolegę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 No @maniek gratuluję zwycięstwa. A tak w ogóle, jakbysta na zebrania organizacyjne (PZW) chadzali, pewnie byśta się wcześniej poznali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tap5 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Świat jest mały kolego po kiju. Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę 18-go na kolejnych zawodach.tap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 @maniek a Ty rozumiem z castem byłeś? na zawodachogólna panika pewno ikazdy sie na Twoj zestaw gapił zamias łowić pochwal się coś tam zgarnął za miejsce na pudle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 HEJ! @tap5, w sobotę jak mi żonka nie urodzi to tego czasu, na pewno się wstawię @hasioroczywiście, że z castem byłem nikt się specjalnie dziwił Ale wygrałem drugą turę, a w pierwszej byłem drugi, więc zdobyłem tytuł mistrza koła zabawne, bo prawie 4 lata nie uczestniczyłem w żadnych zawodach, a w tym roku rekreacyjnie postanowiłem pojechać i udało się wygrać, a to mi się fartło pozdrawiam moczykijów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 WitamJako, że w październiku zacząłem kolejny rok studiów w Szczecinie, postanowiłem się przemóc i spróbować szczęścia na Odrze. Tyle tylko, że ilość wody dookoła mnie trochę przerasta. Stąd moja prośba do forumowiczów o podpowiedzenie gdzie można w Szczecinie pochodzić ze spinningiem. Oczywiście w grę wchodzi tylko wędkowanie z brzegu. Czy istnieją miejsca, że tak powiem naturalne i łatwo dostępne z brzegu? Bo z tego co zauważyłem to albo niedostępne trzcinowiska albo beton Pozdrawiam złap mnie na prv lub gg. postaram się jakoś pomóc... poki jeszcze mieszkasz w tej samej wiosce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Dzisiaj, Odra w Nowej Soli nie darzyła niczym szczególnym. W piątej godzinie obławiania, trafiłem jednego zębatego pistoleta. Czy coś się jeszcze odmieni Ciekawostką było takie dziwne zdarzenie.Pierwszy rzut, plasowany wzdłuż brzegu, w kierunku filaru mostu drogowego.Lekki, chociaż spory, woblerek Kenart szybuje w powietrzu i zdmuchnięty wiatrem, ląduje wśród sporych głazów, tuż przy brzegu.Od jednego z nich odrywa się duże jasne cielsko (klenia?) Dzieją się, niemal jednocześnie, trzy rzeczy: przytrzymanie, zacięcie.....twarde uderzenie wabika w kamień. Twardy opór przełamuje mocniejsze docięcie z mojej strony i wówczas, lekkie targnięcie informuje mnie o dwóch rzeczach: zaczep puścił, ryba niestety też .Woblerek w zaczepie utracił ster. Niefart zupełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 ja jutro wybiorę się na główki w okolicy przekopu ........... 15 km rowerem mam ale mam nadzieje że się opłaci. Kolega niedawno trafił tam szczupaka około 95 cm niestety bidaczek nie przeżył tego spotkania (szczupal oczywiście ) . Jeżeli ktoś ma ochotę na wspólne wędkowanie to zapraszam nr gg znajdziecie w moim profilu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 I wróciłem wynik mizerny 2 szczupaki w przedziale 50 -55 cm. Nie wiem co ostatnio dzieje z oderką ryba od dłuższego czasu po prostu nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tap5 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam.Nie chcę siać pesymizmu, bo nie oto chodzi, ale mizorota nad woda niestety wynika z mizeroty w populacji odrzańskich ryb. I nie jest to tylko moje zdanie, ale każdego kto łowi w Odrze od około 10 lat. Z roku na rok ryby mniej! Trzeba znacznie zwiekszyc nakłady na zarybianie Odry i to nie tylko na szczupaka i sandacza, bo za kilka lat i kleń będzie rzadkością, ale także zwiekszyć kary za zabijanie niewymiarowych ryb!!! Pozdro. tap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam.Nie chcę siać pesymizmu, bo nie oto chodzi, ale mizorota nad woda niestety wynika z mizeroty w populacji odrzańskich ryb. I nie jest to tylko moje zdanie, ale każdego kto łowi w Odrze od około 10 lat. Z roku na rok ryby mniej! Trzeba znacznie zwiekszyc nakłady na zarybianie Odry i to nie tylko na szczupaka i sandacza, bo za kilka lat i kleń będzie rzadkością, ale także zwiekszyć kary za zabijanie niewymiarowych ryb!!! Pozdro. tap.Zgadzam się w zupełności.Wczoraj spędziłem dzionek w Brodach. Jedyne co sprawiało satysfakcję, to odpowiednio (dla mnie) zestawiony zestaw castingowy.Nie byłem sam. Prócz mnie i kolegi widziałem kilku spinningistów z Jeleniej Góry.Jedyną rybę dnia złowił na żywca ktoś z pojazdu o nr rej. FZI..... Za to, jak zwykle, kiełbaska z ogniska smakowała wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 aż mi ślinka pociekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 ...jakieś znajome mi to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 ...jakieś znajome mi to miejsce To prawda Patryku, tam stacjonowaliśmy kilka tygodni temu W drodze powrotnej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Mam do kolegów prośbę . Czy ktoś łapie na Odrze w okolicach miasta Brzeg ( ten za Opolem). Może jakieś cenne uwagi na temat co gdzie i na co. Mam Tam teściów i w przyszłym roku planuje trochę czasu nad tą piękną rzeką spędzic. A rzeka tam piękna , przelewy, opaski, opaski i jeszcze raz opaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dziś wyskoczyłem nad Oderke. I skończyło się zie tak że po ponad 4 godzinach baz brania miałem 1 puknięcie, i popełniłem szkolny błąd za słabo zaciołem bo myślałem że to mały sandacz po zacieńciu było tak mniej niż minuta ponad 60 metrów plecionki ubyło z kołowrotka potem dokręciłem troszku hamulec i ryba spadła. Podejżewam ponad metrowego sandacza bądź bolka. Ale wiem że to była życiówa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Cześć. Nie ma takiego tematu, chyba, więc pozwoliłem sobie założyć Od wczoraj jestem "na Odrze", baza w miejscowości Piasek, ekipa łącznie 8 osób, łowimy do niedzieli.Wyniki opiszę w wątku, mam nadzieję, że będzie się działo (już się podziało) cdn. http://www.lesniczowka.zato.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Pomysł dobry, ale Odra dłuuuuuuuuuga więc myślę że trzeba by pociąć temat na kawałki np. Odra w okolicach Głogowa itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Ja z kumplem śmigamy w przyszły tydzień w to miejsce właśnie, fajnie będzie jak Pan napisze parę słów tu, albo chociaż na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Pomysł dobry, ale Odra dłuuuuuuuuuga więc myślę że trzeba by pociąć temat na kawałki np. Odra w okolicach Głogowa itd.Oczywiście, że dłuuuuuuuga ale jeśli każdy kto będzie chciał coś napisać zaznaczy o jaki odcinek chodzi to raczej nie będzie problemu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Ja z kumplem śmigamy w przyszły tydzień w to miejsce właśnie, fajnie będzie jak Pan napisze parę słów tu, albo chociaż na priv. PozdrawiamPW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Cześć. Nie ma takiego tematu, chyba, więc pozwoliłem sobie założyć Od wczoraj jestem "na Odrze", baza w miejscowości Piasek, ekipa łącznie 8 osób, łowimy do niedzieli.Wyniki opiszę w wątku, mam nadzieję, że będzie się działo (już się podziało) cdn. http://www.lesniczowka.zato.pl/Byłem tam 2 lata temu, fajne miejsce, dla grupy wędkarzy idealne.Byłem w październiku za sandaczem ale pogoda nie dopisała. Półtorej dnia z dwóch lało. Ciekawy jestem wyników, mucha?Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi