croock Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Czy ktoś z szanownych kolegów ma jakąkolwiek wiedzę na temat jeziora Solecko, które mieści się w Puszczy Noteckiej, w okolicy wsi Gościm, ok 15 km na południe od Drezenka? Jadę tam na najbliższy weekend. Będę rezydował w północnej części, właśnie przy tej wsi. Będę wdzięczny za każdą informację, w tym na temat rybostanu, preferowanych metod połowu, głębokości (może ktoś ma mapę barymetryczną?). Nastawiam się raczej na jedną kilkugodzinną sesję z wędką. Z założenia interesuje mnie drapieżnik, ale i zasiadce na leszcza ze spławikiem nie powiem "nie" :-) Z góry dzięki za wszelkie info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grin88 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Cześć, chciałem połowić na tym akwenie w zeszłym roku. Jest to zbiornik dzierżawiony przez P. Wiśniewskiego ale jak mi krzykneli 90 zł za pozwolenie za osobę to zrezygnowałem .Tu masz link http://www.akme.pl/turystyka/lowiska/ Bo zezwolenia na 1 dzień nie kupisz bo próbowałem w tej kwestii się dogadać Jeżeli chodzi o ryby to za dzieciaka ładne okonie się tam łowiło. Ponoć są też szczupaki. Ale z informacji które słyszałem ogólnie ciężko tam coś złowić jak się nie zna zbiornika. Bardziej polecam przejechać się na wody PZW Gorzów w których masz szanse złowić ładnego szczupaka tj. Jezioro Rąpino oraz Staw goszczanowski. z Bliskich jezior polecam również Jezioro Gostomie i Jezioro Łąkie. W razie szczegółowych pytań pisz na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 hej, dzięki za info. na tej stronie juz byłem. ceny licencji (min. 3 dni) rzeczywiście nie są niskie, ale może odpowiada im rybostan :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Z ciekawości zajrzałem na tę stronę z linku i polecam zdjęcie leszcza, bo na mnie zrobiło wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 daj spokój...nie wiem czy gorsze zdjęcie leszcza, czy tołpygi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grin88 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) ceny licencji (min. 3 dni) rzeczywiście nie są niskie, ale może odpowiada im rybostan :-) nie liczył bym na sukcesy gospodarka rybacka robi tam robotę. Co roku w maju robione są tam zawody spiningowe na rozpoczęcie sezonu. Doszły mnie słuchy że w kwietniu gospodarz robi na zbiorniku porządek z rybami stawiając siaty na zbiorniku wyławia je przed zawodami Na Twoim miejscu stawiał bym na Staw goszczanowski. Zbiornik ten ma bardzo dobrą opiekę. Są 2 lub trzy osoby z wioski które dbają o ten zbiornik robiąc kontrole 2-3 razy dziennie. Zbiornik typowo szczupakowo linowy więc głownie jerki. Możliwe że będzie dużo moczarki w tym okresie więc polecam zabrać ze sobą offset. Edytowane 27 Lipca 2017 przez grin88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi