Skocz do zawartości
  • 0

Wyprawa do Szwecji na szczupaki, jaką firmę wybrać?

Paweł nizinny

Pytanie

Cześć koledzy,

M?łj serdeczny kolega kończy 30 dyszki, jego ?źona chce mu zrobić prezent na te urodzinki i prosiła mnie o radę. Ja pomyślałem o wyjeździe gdzieś na ryby, a ?źe chłopak wędkuje raczej sezonowo z braku czasu, wymyśliłem szwedzkie szczupaki. Tylko to nie jest moja bajka, i nie znam się na tym zbytnio. Więc proźba o wskazanie firmy kt?łra jest w miarę dobra, wyjazd na ok tydzień, w październiku, będzie jechał sam więc z jakąś grupą musi... Proszę Was o podpowiedź!

z g?łry dzięki!!

Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kilka lat temu sam zorganizowałem sobie wyprawę do Szwecji. Kolega polecił mi miejsce, do którego kilka razy jeździł i wskazał dobre miejscówki. Za pomocą portalu Novasol wynająłem tam domek, rezerwacja promu i jazda, 

Pogoda dopisała i wyprawa była bardzo udana. Pierwsza w życiu metrówka na szkierach wyciągnięta :)

• 0

Podobna przygode mielismy na Yxern. Wplynelismy na kamien i trzeba bylo rozbujac lodke na boki zeby z niego spadla, a byla juz ciemna nocka :)

Haha u nas podobnie na Juttern. Pierwszego dnia pazernie siedzieliśmy do zmroku, a powrót był kanałem gdzie są zajebiste głazy - zamiast spłynąć po ludzku i wyznaczyć sobie trasę na resztę pobytu to siedzieliśmy do nocy, chociaż i tak nic nie brało. Powrót bez normalnej latarki i świecenie latarką z Samsunga....wpieprzyliśmy się na głaz, trochę jak platforma - skończyło się na tym że brat wyłaził po no nocy z łódki - o bujaniu się nie było mowy bo siedzieliśmy całym dnem....stare chłopy a co roku odwalimy jakiś tego typu numer :)

Edytowane przez malcz
  • Like 2

• 0

fakt, pytanie o lokalizację padło już któryś raz i kolega odpowiada bardzo....enigmatycznie ;-)

ja jadę na Św. Annę z Eventurem.

Jak na świętą z eventurem to spróbujcie znaleźć sandacze, stado nie jest duże - ale warto bo są klocki :)

Pozdrawiam,

malcz

• 0

Na dobry wypad do szwecji proponuje zkontaktować się z Michał Szewczuk

tel697400301.wiem że wyprawy z nim sobie chwalą.z miesiąc temu zkontaktował się ze mną nieznany wędkarz z Gdańska i dziękował mi za blache którą podarował mu na wyprawie w szwecji Michał i na którą ładnie połowił, trafił nawet życiówke104.ogólnie chwalił organizacje wyjazdu przez Michała.polecam

• 0

tel697400301.wiem że wyprawy z nim sobie chwalą.z miesiąc temu zkontaktował się ze mną nieznany wędkarz z Gdańska i dziękował mi za blache którą podarował mu na wyprawie w szwecji Michał i na którą ładnie połowił, trafił nawet życiówke104.ogólnie chwalił organizacje wyjazdu przez Michała.polecam

• 0

odezwij się do Michała @EMMS

może będzie miał dla was ciekawa propozycję :)

podrzucałem już propozycję kontaktu z Michałem...

• 0

Byłem kilka lat temu z Eventurem w Valdemarsvik. Śmiało mogę polecić firmę a w szczególności Roberta Taszarka - sympatyczny człowiek, kopalnia wiedzy. Mimo że nie trafiłem z pogodą , połowiłem różnych ryb i miło spędziłem czas w dobrym towarzystwie ( przy okazji poznałem Piotra PIskorskiego również fajny człowiek i świetny wędkarz). .

• Like 1

• 0

Jeśli miałbym jechać do Szwecji to tylko prywatnie,a nie przez jakąś firmę. Tym bardziej,że mam tam kumpelę i w dodatku wędkuje :) Biorę kilku chłopaków do auta aby paliwo wyszło nie wiele i jazda.

Podoba mi się taki plan tym bardziej ,że jeszcze do koleżanki na dodatek wędkującej [emoji6]

• 0

Jeśli miałbym jechać do Szwecji to tylko prywatnie,a nie przez jakąś firmę. Tym bardziej,że mam tam kumpelę i w dodatku wędkuje :) Biorę kilku chłopaków do auta aby paliwo wyszło nie wiele i jazda.

Ja przepraszam kolegę że go cytuję ale mam pytanie , co wpis kolegi wniósł do tematu? Że się jeździ indywidualnie to przecież każdy wie , że co niektórzy mają tam gdzie jadą znajomych to też normalne , ale Ci znajomi nie będą zainteresowani w załatwieniu wyjazdów dla nas wszystkich , dlatego funkcjonują biura podróży . Więc proszę mnie oświecić po co kolega ten wpis zamieścił ?

• 0

Ja przepraszam kolegę że go cytuję ale mam pytanie , co wpis kolegi wniósł do tematu? Że się jeździ indywidualnie to przecież każdy wie , że co niektórzy mają tam gdzie jadą znajomych to też normalne , ale Ci znajomi nie będą zainteresowani w załatwieniu wyjazdów dla nas wszystkich , dlatego funkcjonują biura podróży . Więc proszę mnie oświecić po co kolega ten wpis zamieścił ?

Już Cię oświecam:

http://jerkbait.pl/topic/21459-regulamin-gie%C5%82dy-pytania-i-odpowiedzi-faq/page-14 post  271 :)

• 0

Wielkimi krokami zbliża się wyjazd, więc czas zacząć myśleć o sprzęcie. Potrzebuje jakiegoś kijka pod te metrowe szczupaki, z racji tego, że wędka będzie używana raz bądź 2 do roku, potrzebuje coś niedrogiego, co pozwoli na w miarę komfortowe łowienie z łódki i holowanie tych bestii :P

Znalazłem coś takiego:

http://www.zloty-karas.pl/pontoon21-gad-series-fair-frs762mf-wedka

7-35g, 198cm, ktoś zna tą serię? A może możecie polecić jakieś inne sprawdzone kijki pod tego typu łowienie?

Mniemam, że przynęty jakich będę używać będą w granicach 10-25g (polecenia przynęt na szczupaki mile widziane!).

Dzięki :)

• 0

No właśnie zastanawiam się czy będę łowić bardziej na lekko czy ciężko... nigdy nie byłem fanem ciężkiego łowienia i trochę mnie to odtrąca, ale jeśli to miałby być powód dla którego wrócę bez rekordów to jakoś z tym będę walczyć :P

Ktoś coś jeszcze powie/doradzi? :D