Skocz do zawartości

Low Profile do przynęt powyżej 70gr

saw

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jako, że z castingiem mam kontakt od niedawna chciałbym zasięgnąć rady bardziej doświadczonych kolegów. Poszukuję informacji i możliwości zakupu multiplikatora do przynęt powyżej 60-70gr ale low profile, jakoś nie leżą mi betoniarki. Do 70gr mam w tej chwili daiwe alphas 150HL i nie chciałbym go katować ciężej , myślę, że mógłby tego na dłuższą metę nie wytrzymać (chyba że się mylę). Czy istnieje niski profil do przynęt powyżej tej gramatury?

Pozdrawiam

Sławek

@pitt czytałem magiczny wątek z excelem włącznie z tym, że data ostatniego update w katalogu to listopad 2008r, od tego czasu sporo się zmieniło, sprzętowo również:) Zastanowił mnie wpis o jerkowaniu do 180gr premierem PM66MHF, czy aby na pewno?

Pozdrawiam

Stworzony specjalnie do ciezkiej orki .Cena na polnocy to jakies 500-600 zl .Slyszalem wiele dobrego o tym mlynku .Kolega ma i katuje gumu do 120-130 gram .Smiga jak trzeba .Nic penie nie uchroni od wymiany lozysk po jakims czasie .Oczywiscie wszystko zalezy od tego jak czesto i intensywnie bedziemy czesac wode .

http://www.tackletour.com/reviewicast09reelsabugarciapg2.htm l

czyli ABU orra sx we wlasnej obudowie

http://www.youtube.com/watch?v=JCUJKTzWCSg

pozdrawiam Termos

@pitt apropo PM66MHF, miałem w swojej kolekcji 2 awidy, jeden opisany do 28gr a faktycznie, realnie rzucał do 40gr dlatego też po kontakcie z W. Zbikowskim który polecił mi do przynęt powyżej 70gr PC66HF (opisany do ok 42gr) jestem w totalnej dezorientacji. Stąd moje pytanie czy aby na pewno ten PM66MHF jest na tyle mocny, ale z tego co się okazuje niedoszacowanie opisów wędek przy wyższych gramaturach jest jeszcze większe...

@Sławek, z pewnością będzie czas na rozmowy bo na ryby w Suklu za bardzo nie liczę :D