Skocz do zawartości

Nowa generacja Shimano Stella (2018/19)

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Napotkalem w internecie informacje, ze nowa generacja Shimano Stella bedzie :

w 2018 nowa Stella SW 

w 2019 nowa Stella "cywilna"

Ma byc kontynuacja micro module w wersji cywilnej. 

W kwestii przelacznika wstecznych obrotow na razie nie znalazlem zadnych informacji.

A moze ktos ma jakies dalsze informacje ?

Albo bardziej szczegolowe ?

Chetnie poczytam, zapewne nie tylko ja ;)

Pozdrawiam

• Like 2

A o co chodzi z tym przelacznikiem? Spinninguje dobre 20+ albo i lepiej lat, z przelacznika i owszem, korzystam...ulatwia dopasowanie kolowrotkow do pudelek przed odlozeniem do szafki po sezonie ????

Chyba duzo im zostalo w magazynach tych srednio na jeza udanych Stelli 14, skoro odwlekaja o rok wypuszczenie na rynek kolejnej slodkiej wersji ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 2

A o co chodzi z tym przelacznikiem? Spinninguje dobre 20+ albo i lepiej lat, z przelacznika i owszem, korzystam...ulatwia dopasowanie kolowrotkow do pudelek przed odlozeniem do szafki po sezonie ????

Chyba duzo im zostalo w magazynach tych srednio na jeza udanych Stelli 14, skoro odwlekaja o rok wypuszczenie na rynek kolejnej slodkiej wersji ????

Mnie się tam przełącznik przydaje w czasie wędkowania.

Ale nauczyłem się też radzić z zestawem wyposażonym w 14tke :)

• Like 2

A będzie do dupy? Bo że wszystkie Daiwy ząbkują, to się już chyba wszystkie autorytety zgodziły ;)

Kolega kupił w tym roku nową  Stellę c3000. Po drugim wędkowaniu zaczęło coś ocierać i chrobotać po obudowie... Był załamany (znaczy ucieszony) :(

Nie neguje, po prostu nie bylo potrzeby. Lowie jednak krajowe sredniej wielkosci ryby, na sumy nawet jakos nie bylo okazji sie wybrac. Chyba w Japonii doszli do podobnych wnioskow, skoro blokade sobie darowali ????

Ale juz wczesny Kolendowicz pisal, ze uzywa, tak wiec sa rozne techniki i rozne od sprzetu wymagania.

Nie neguje, po prostu nie bylo potrzeby. Lowie jednak krajowe sredniej wielkosci ryby, na sumy nawet jakos nie bylo okazji sie wybrac. Chyba w Japonii doszli do podobnych wnioskow, skoro blokade sobie darowali ????

Ale juz wczesny Kolendowicz pisal, ze uzywa, tak wiec sa rozne techniki i rozne od sprzetu wymagania.

Tam wtedy tłumaczone to było dbałością o szczelność kolowrotka.

Rezygnacja z przełącznika.

Sama obudowa w fi miała kształt i miejsce na przełącznik

Ja jakoś bardziej preferuje te wersje z przełącznikiem. Mam obecnie 3 modele Stelli z przełącznikami i 1 model TP bez i wkurw mnie często bierze przy braku tego przełącznika. No ale to już osobiste indywidualne preferencje, czy ma być czy jest zbędny. Dla mnie ma być.

Nie sadze, żeby nowe modele Shimano '18 miał go z powrotem. Raczej mechanizm i polityka firmy odeszły od tego typu rozwiązań.

Ale jakby nowy matowo-czarny Exsence miał taki przelacznik, to wypizgal bym te wszystkie Stellę do kosza i kupił sobie 3szt Exsence i po sprawie ;) Dla mnie wizualnie to kołowrotek idealny ;)

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...