Skocz do zawartości

Konger World Champion Jigger 235

Salmo_Salar

Rekomendowane odpowiedzi

@ Salmo Salar

O długość dolnika (o ile lubisz krótkie) możesz być spokojny. Cała seria World Championów ma dolniki które nie wystają poza łokieć. Szkoda tylko, że seria World Champion w porównaniu do wcześniejszej (Champion- bez World) poszła w zmniejszenie zbieżności blanków na czym straciła wyraźnie akcja kijaszka. Posiadałem trzy kijaszki z tej serii i najbardziej odpowiadał mi Tango (Champion), w którym moc dolnika pomimo cw. do 10 gr była duża. Natomiast jeśli chodzi o rzucanie tymi kijkami (nie dosłownie) to jest dobrze. Proponował bym Ci obejrzeć coś z serii Maxim (też Kongera, ale trochę tańsza). Blanki z tego samego materiału ale moim zdaniem lepiej się zachowują, większa zbieżność (podobna jak w starych Championach) i jakby szybsze od WCh (o ile takie kije preferujesz).

Proponował bym Ci obejrzeć coś z serii Maxim (też Kongera, ale trochę tańsza). Blanki z tego samego materiału ale moim zdaniem lepiej się zachowują, większa zbieżność (podobna jak w starych Championach) i jakby szybsze od WCh (o ile takie kije preferujesz).

Oglądałem ten kij ale wolę zostać przy Jiggerze, zostaje jeszcze zobaczyć ten kij w rzeczywistości.

Pozdr.

Salmo

Oglądałem ten kij ale wolę zostać przy Jiggerze, zostaje jeszcze zobaczyć ten kij w rzeczywistości.

No, wzięcie kija do ręki to podstawa :lol: . Jak kiedyś postąpiłem zgoła odmiennie. Potrzymałem Maxima i sugerując się tym że WCh jest o oczko wyżej zamówiłem takowy kij. Jak pomacałem go na jawie to się trochę rozczarowałem. Ale słowo było dane sprzedawcy więc musiałem go wciągnąć (choć Maxim bardziej mi leżał).

Pozdrawiam.