irish Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Wybieram sie nad jezioro Sławskie na długi weekend - stąd moje pytanie, bo w internecie krąży duzy sprzecznych opinii.Czy GR Sława dostatecznie zarybia, czy może "nie zarybiajo tylko kradno", bo nie widzi mi sie wywalac 60zł na 3 dni wędkowania, a znając zapędy i możliwości naszych GR to drgawica poszła już dawno, do tego elektrowstrząsy, a ty frajerze płać i płacz że o kiju wróciłeś.Fajnie jakby jakiś autochton się wypowiedział, czy w ogóle warto w ten rejon wędki zabierać, bo jak nie to biore 2 rowery i inaczej spożytkuję czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Byłem tam w drugim tygodniu lipca. Niestety łowiłem tylko kilka razy z pomostu, udało się złowić kilka okoni powyżej 25 cm. Wydaje się więc, że jest szansa na coś ciekawego z jakiegoś pływadła. Za tydzień łowienia z łódką to 70 pln + opłata za spin - o czym się dowiedziałem po fakcie. Dobrze, że mnie nikt nie skontrolował... Moje główne łowienie to było spławikowanie z dzieciakami i zabawa z wzdręgami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Łowi ktoś coś? Warto się pojawić wiosną? Charakter wody bardziej szczupakowy czy sandaczowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Szcupaki, głównie średnie i mniejsze, trochę okoni jest. A złowienie sandacza to wydarzenie, tak przynajmniej twierdzą klienci. Bardzo popularne jest to jezioro w mojej okolicy, mnóstwo zezwoleń sprzedajemy na tą wodę. Dzierżawca postawił bardziej na kasę z zezwoleń niż $ za mięso. Odławia mało, zarybia sporo, pozytywnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Szcupaki, głównie średnie i mniejsze, trochę okoni jest. A złowienie sandacza to wydarzenie, tak przynajmniej twierdzą klienci. Bardzo popularne jest to jezioro w mojej okolicy, mnóstwo zezwoleń sprzedajemy na tą wodę. Dzierżawca postawił bardziej na kasę z zezwoleń niż $ za mięso. Odławia mało, zarybia sporo, pozytywnie.Coś musiało się zmienić bo jeszcze kilka lat temu odlawial dużo a zarybial mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maszp Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zarybianie jeziora Sławskiego to karmienie kormoranów. Na stronach gospodarstwa o zarybianiu dużo, na wędkach efekty nie widać od lat. Nieduży szczupak jest do dostania, ale trochę trzeba się napływać. Sandacze to raczej na żywaca łapią i to od wielkiego dzwonu, węgorza już brak od lat (może w nocy coś uwiesi na robaka). Okoń wybity - kiedyś można było bardzo fajnie połowić okoni, ale gdy gawiedź bierze (z lodu) okonki wiadrami to i okoni teraz nie ma. Fajne jezioro ale jak zamarznie: do jeżdżenia na łyżwach, tylko że z tym zamarzaniem też problem - zamarza jako jedno z ostatnich i kormorany łupią wodę prawie cały rok wyjadając narybek no i inne ptactwo też się zlatuje i dopełnia dzieła. Fajna woda, ale do pływania, jeżdżenia na łyżwach, a wędkarsko chyba nie prędko będzie atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 WitamCzy w tych okolicach jest jakaś ciekawa woda? Jeździłem do Wilczego 40km dalej ale tamniestety słabo. Jedynie bolenia mnóstwo a trafiony został jedynie 2 razy szczupak.Z góry dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 W okolicy masz najlepsze łowisko pod słońcem - Odra! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 W okolicy masz najlepsze łowisko pod słońcem - Odra!Pod słońcem? To chyba lekka przesada, owszem wielu wędkarzy z okolicy lubi bardzo tą rzekę(włącznie ze mną), ale znam też wielu takich, którzy nad Odrę nie zglądają w ogóle. Rzeka o tyle ciekawa, że moża w niej złowić wszystkie gatunki drapieżnych ryn nizinnych-tych które dają się łowić na spinning. W ostatnich latach rzeka trapiona jest niską wodą i ogromną presją wędkarską, a jeśli ktoś lubi jezioro, szczupaki i okonie to Sława jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 Pod słońcem? To chyba lekka przesada, owszem wielu wędkarzy z okolicy lubi bardzo tą rzekę(włącznie ze mną), ale znam też wielu takich, którzy nad Odrę nie zglądają w ogóle. Rzeka o tyle ciekawa, że moża w niej złowić wszystkie gatunki drapieżnych ryn nizinnych-tych które dają się łowić na spinning. W ostatnich latach rzeka trapiona jest niską wodą i ogromną presją wędkarską, a jeśli ktoś lubi jezioro, szczupaki i okonie to Sława jest ok.Oczywiście to moja subiektywna opinia i tu pełna zgoda. Natomiast nieprzewidywalnosc rzeki takiej jak Odra zaczynając od ilości gatunków ryb drapieżnych poprzez zmienność warunków (głębokość, zmiana ukształtowania dna itd) - dla mnie nie ma nic lepszego Co do presji to ona owszem jest, ale tylko w miejscach gdzie jest dobry dojazd samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej20060 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 SiemaCzy znajdzie się tu może ktoś obeznany z tą woda i udzieli mi kilku rad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maszp Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 SiemaCzy znajdzie się tu może ktoś obeznany z tą woda i udzieli mi kilku rad?Zadaj pytanie. Może ktoś coś odpowie. Ja kiedyś odbębniłem tam wiele motogodziny przy łowieniu białorybu i okoni z łódki ale teraz to zupełnie inna woda. Ale zapytaj, może ktoś, coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi