Witam wszystkich,mam pytanie do użytkowników silników elektrycznych i echosond.Zakupiłem właśnie używany silnik Neraus 55lb z maxymizerem.
Sam silnik działa bez zarzutu ale pojawia się problem po podłączeniu echosondy.Wygląda to tak że silnik zakłóca pracę sondy,nagle przestaje mierzyć
głębokość a na wyświetlaczu zamiast linii dna są pionowe paski,przy przełączeniu ma maxa sonda potrafi wskazywać głębokość 130 m,ale gdy wyłączę silnik wszystko wraca do normy.
Sonda to Fish Mark 320.Co może powodować w silniku
takie zakłócenia,może to wina maxymizera.Spotkał się ktoś z czymś takim??
Proszę o podpowiedz bo sezon coraz bliżej.Pozdrawiam
Pytanie
daras
Witam wszystkich,mam pytanie do użytkowników silników elektrycznych i echosond.Zakupiłem właśnie używany silnik Neraus 55lb z maxymizerem.
Sam silnik działa bez zarzutu ale pojawia się problem po podłączeniu echosondy.Wygląda to tak że silnik zakłóca pracę sondy,nagle przestaje mierzyć
głębokość a na wyświetlaczu zamiast linii dna są pionowe paski,przy przełączeniu ma maxa sonda potrafi wskazywać głębokość 130 m,ale gdy wyłączę silnik wszystko wraca do normy.
Sonda to Fish Mark 320.Co może powodować w silniku
takie zakłócenia,może to wina maxymizera.Spotkał się ktoś z czymś takim??
Proszę o podpowiedz bo sezon coraz bliżej.Pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
34
19
17
13
Popularne dni
22 Maj
17
24 Mar
14
26 Maj
12
23 Maj
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 34 odpowiedzi
Seki 19 odpowiedzi
siarq 17 odpowiedzi
Domator 13 odpowiedzi
Popularne dni
22 Maj 2020
17 odpowiedzi
24 Mar 2012
14 odpowiedzi
26 Maj 2020
12 odpowiedzi
23 Maj 2020
12 odpowiedzi
Popularne posty
Koza11
Wczorajsze zabawy z Garminem i zakłóceniami od maksymizerów Terrovy i Osapiana maxi.
cezar80
Te zakłócenia które macie w tych echosondach najczęściej spowodowane są pracą tego maximizera. Jak ktoś wyżej dodał najczęściej to taki generator PWM który podwyższa częstotliwość by z jak najmniejszy
Seki
Wzialem Ti2 jak byla na promo. Bardzo zadowolony jestem.
Opublikowane grafiki
283 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi