prime Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Witam fachmanów .Czy ma ktos z kolegow pomysl jak mozna naprawic zerwany gwint w miejscu przykręcania kola zębatego -CROSSWIND GEAR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Temat nie nadaje się do opisania,a raczej na warsztat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Mam co prawda warsztat ... ale z innymi kluczami -gabarytami . Da sie w ogóle to naprawić czy szukać drugiej obudowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Jak masz zestaw odpowiednich narzędzi do gwintowania to w czym problem?Jak nie masz to ewentualnie pożyczyć, bo specjalnie kupować to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_moto Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Wyślij do Pana Leśniaka i po kłopocie na pewno Ci pomoze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Jak masz zestaw odpowiednich narzędzi do gwintowania to w czym problem?Jak nie masz to ewentualnie pożyczyć, bo specjalnie kupować to nie ma sensu.Gwintowniki i narzynki jak nie mam takich małych to kupie -żaden problem Problem w tym, ze aby nagwintować nowy gwint w obudowie kolowrotka to muszę mieć nowa z odpowiednio wieksza średnicą gwintu śrubę mocująca tryb czyli musi byc wiekszy gwint o numer niż teraz jest - a takiej nie mam i nie wiem gdzie mogę dokupić - ew od jakiego innego kreciola dobrać -dorobić Pacjent to Penn Spinfisher V SSV7500 Druga opcja to zestaw do naprawy gwintów- czyli wywiercenie ,nagwintowanie i wkręcenie tulejki z takim gwintem jaki jest teraz na śrubce ale i tu problem bo nie wiem gdzie takie mini tulejki moge kupić i obawiam sie tez ze nie mam tyle miejsca na rozwiercenie pod taka tulejkę wieksze przy naprawie zerwanych gwintow w bloku silnika czy skrzyni robilem nie raz.ale to byly M6-M8, M8-M10 koszt nowego body to okolo 80zl -jak nie będzie pomysłu to kupie i po kłopocie @Jozef Lesiak czemu temat nie nadaje sie do opisania ?jjak masz pomysla na naprawę to chyba nie problem kliknąć. Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez prime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zestawy naprawcze gwintów od M5 (tyle chyba tam podejdzie?) bez trudu można znaleźć, ale w cenie to sprawnego, używanego Slammerka można dostać czy dwa body. Wygląda, że najprościej to nowe body za te 80 zł i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Ale to nie slammer ,m5 odpada za duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian K Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Rozwiercic sie da ? jak sie da to wiercisz i wbijasz cienki torx i wykrecasz , moze ocaleje gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Ale to nie slammer ,m5 odpada za duza Zgadza się, to nie Slammer . Ta śrubka to tylko zabezpiecza koło przed zsunięciem się. Można użyć jakiegoś kleju czy masy typu płynny metal, spawanie na zimno, w każdym markecie budowlanym tego do wyboru do koloru. Po zastygnięciu nawiercić i nagwintować pod oryginalną śrubę i będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 kup masę plastyczną a'la poxipol zalep dziurkę, na świeżo wkręć delikatnie śrubę najlepiej "zwilż" ja wazeliną albo mydlinami, delikatnie wykręć i poczekaj aż wyschnie powinien utworzyć się gwint, kiedyś tak zrobiłem w tym samym miejscu na obudowie plastikowej i pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi