Skocz do zawartości

OSA

Goodstuff

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy i Kole?źanki,

zbli?źają się Święta, mo?źe szukacie wyjątkowego prezentu pod choinkę, albo po prostu chcecie zaopatrzyć się w coś unikatowego na nowy trociowy sezon. Zapraszamy Was na aukcje, z kt?łrych doch?łd przeznaczony zostanie na wsparcie dla stra?źnik?łw OSY.

Szczeg?łły oraz link do aukcji znajdziecie na naszej stronie: www.osa-parseta.pl

Pr?łbowałem na kilku aukcjach, jestem natychmiast przebijany...

:(

Kaziu.

Jaki problem, mo?źemy z J?łziem Sendalem pogadać i zam?łwić coś poza aukcjami :D

P.S. Oczywiście w aukcji na taki szczytny cel warto brać udział, a ?źe nas przebijają to właśnie o to chodzi, jak ju?ź Kolega z OSY napisał :D

Na dokładkę jedna z aukcji miała się skończyć o 9:14 a jest ju?ź zakończona (jest 8:19):

http://allegro.pl/show_item.php?item=2006458232

uwa?źnie czytać proszę

aukcja sie skończyła prawidłowo 29 grudnia godz 00:09:14 a nie o 09:14 rano

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Daj spokój :(

Trafia mnie szlak jak widze tą samą ekipe ktoryś rok z rzędu z tą samą beczką :angry:

Chłopaki z OSY dają z siebie wszystko,poświecają swoj czas nie raz kosztem rodzin a ta banda z PZW Koszalin -szkoda gadać (ręce opadają)

• Like 3

Ja nie rozumiem co za debil wydaje pozwolenia na takie odłowy??!!

Przecież u ryby porażonej prądem o takim nateżeniu pękają mięśnie i łamie się kręgosłup nie ma szans by ikra nadawała się do czego kolwiek poza zrzarciem przez prezesa okręgu i jego bydło.

Ja rozumiem że oni muszą zarobić na wylęgu żeby ukryć swoje lewe dochody z tytułu dobrowaolnych składek na zarybianie itp. ale ryby do sztucznego tarła odławia się na przepławkach i dba się o brak stresu i higiene podczas pobierania ikry i nasienia oraz można je bez problemu wypuscić spowrotem do rzeki.

Tylko pojawia się problem kto zerzre i zarobi na tzw. łososiu bo przecież pod taką nazwą gatunkową te trocie sprzedadzą.

No i może warto by chłopaki z OSY dokopali po prostu panom elektrykom i potraktowali ich po ich j... jak oni te trotki :ph34r:

Ja nie rozumiem co za debil wydaje pozwolenia na takie odłowy??!!

Przecież u ryby porażonej prądem o takim nateżeniu pękają mięśnie i łamie się kręgosłup nie ma szans by ikra nadawała się do czego kolwiek poza zrzarciem przez prezesa okręgu i jego bydło.

Ja rozumiem że oni muszą zarobić na wylęgu żeby ukryć swoje lewe dochody z tytułu dobrowaolnych składek na zarybianie itp. ale ryby do sztucznego tarła odławia się na przepławkach i dba się o brak stresu i higiene podczas pobierania ikry i nasienia oraz można je bez problemu wypuscić spowrotem do rzeki.

Tylko pojawia się problem kto zerzre i zarobi na tzw. łososiu bo przecież pod taką nazwą gatunkową te trocie sprzedadzą.

No i może warto by chłopaki z OSY dokopali po prostu panom elektrykom i potraktowali ich po ich j... jak oni te trotki :ph34r:

Ostro, ostro ! ;).

Szkoda że, na oślep ;).

• Like 1

Dopuki sami wedkarze będą przyzwalać na ten idiotyczny poniekąd proceder to uwierzcie mi nic się nie zmieni.

Przecież takie działania podejmuje zarząd okręgu w porozumieniu z komisją w drodze uchwały.

To my wedkarze dajemy tym nienapasionym wieprzą z zarzadu zgode na odłow w takiej formie.

Trzeba działać w strukturach i to zdecydowanie aby w przyszłosci nie dochodziło do tych że patologicznych decyzji.

Skutek jest ogolnie znany działań tych panów.

Chore stada tarłowe to własnie skutek tych odłowów.

Słaby materiał zarybieniowy w postaci ikry pozyskanej w taki sposob ,przenosi sie na smolty ktore sa pozniej wpuszczane do rzek w mizernej kondycji.

I tak łańcuszek się ciągnie w nieskończoność.

KOLEDZY WEDKARZE Z PZW Koszalin DOŚĆ dla działań ZO PZW Koszalin w taki sposób.

KOLEDZY WEDKARZE Z PZW Koszalin DOŚĆ dla działań ZO PZW Koszalin w taki sposób.

Pozostaje tylko zgodzić się z tym apelem oraz poprosić inicjatora wątku lub innych kolegów z OSA o ustosunkowania się do zamieszczonego materiału.

Zauważyłem że obchodzenie się z tarlakami jest fatalne,a beczka jednorazowo zawiera chyba więcej ryb niż nasze wspólne forumowe połowy.Tarło nożem-metoda którą może ktoś na forum udokumentuje jako jedyną możliwą do zaakceptowania.Może ktoś kto to firmuje ,kto podejmuje decyzję i za nią odpowiada ,ktoś kto posiada imię i nazwisko,a i zapewne tytuł naukowy przekona nas,że inicjatywa opisana niedawno na forum przez Kolegę Kostucha jest nieuzasadniona,błędna,utopijna.Może ktoś usprawiedliwi to co dziwnym trafem wszyscy nie tylko intuicyjnie uznajemy za "robienie nas w konia".

Ostentacyjnie,od lat,w świetle dnia i majestacie prawa jesteśmy dymani.

Co tu można powiedzieć to jest jeden wielki beton gruby beton i jakoś kruszyć się nie chce,

tu co nieco jest napisane o odłowach z tego roku i zeszłego:

http://www.fors.com.pl/47-ochrona-srodowiska-problem-klusownictwa/75732-odlowy-tarlakow-na-parsecie