Goodstuff Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Odświeżam temat bo kłusownicy już się niecierpliwią http://www.osa-parseta.pl/index.php/aktualnoci/155-czlowiek-widmo-i-pilarze.html Zapraszam także do naszej strony na FB - znajdziecie tu aktualne informacje i fotorelacje z naszych działań: https://www.facebook.com/osa.parseta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 złapanemu z widłami dla przykładu w dupę je wsadzić :D :D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 pięknie chłopcy dajecie rade z tymi frajerami kusolami trzeba karać żeby im się odechciało a odczasu do czasu przy..... ać jak się to powtarza z tym samymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 koszmar! Jesli stosunek do zwierząt jest miarą człowieczenstwa, to kim są te bydlaki??..To nie ludzie, to k.. szakale..i!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 złapanemu z widłami dla przykładu w dupę je wsadzić :D :D Patrz Tomek a tu mało Cię nie zlinczowali za chwytak . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goodstuff Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ciąg dalszy naszych zmagań z tą plagą nad Parsętą http://www.osa-parseta.pl/index.php/aktualnoci/157-o-panu-ktory-pogubil-sie-w-zeznaniach.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 mam nadzieję że Zygmund za to dostał choć kolegium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zazdroszczę Wam koledzy wytrwałości i stanowczości w łapamiu kłusoli. Ja po paru zniszczeniach mojej łódki, otrzymanych groźbach osobistych oraz zgłoszeniach na policji specjalnie przez małe "p" - zrezygnowałem. Statystycznie kłusownika ciężko złapać, a po co łapać i psuć sobie statystyki. Straż Rybacka też powinna być odświeżona, układy, układziki. Szok. Nie da się walczyć z większością pseudo-wędkarzy na Mazurach, zoorganizowanych bandach kłusowniczych, nieudolnej straży. Przegrałem..., oczywiście zawsze sięgam po telefon gdy widzę kłusownictwo, ale w efekty już przestałem wierzyć. Kary śmieszne, pobłażliwość masowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Przyszedł pozbierać opieniek i oparł się o kij, który przypadkiem okazał się ościeniem z nabitą nań trocią... Hahahahahahahaaaa, no nie mogę, mistrz!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Szukam kontaktu do członków OSY, jakby co to priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Akcja warta poparcia, ale jak oglądam twarze strażników w kominiarkach z zasłoniętą twarzą, to tak jakby się tego wstydzili (być może pracują w grupach antyterrorystycznych wtedy to będzie zrozumiałe). Dodatkowo większość kłusowników ze zdjęć to jacyś dziadkowie, chłopi małorolni, nie wpływa to dobrze na Wasz "image" Panowie, choć jak wspomniałem na początku akcja warta poparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fr0ntliner Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Może nie chcą ujawniać swojej tożsamości?No idź paraduj...potem ci opony poprzebijają i rodzinę będą straszyć.1 złapany chłop...wieść się niesie a nastepnych 10 się zastanowi czy warto iść nad rzekę.Od grubszych akcji jest PSR.Zorganizowane grupy są niebezpieczne.Zrób coś dla swojego łowiska.Łatwo się ocenia czyjąś pracę,prawda? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Akcja warta poparcia, ale jak oglądam twarze strażników w kominiarkach z zasłoniętą twarzą, to tak jakby się tego wstydzili (być może pracują w grupach antyterrorystycznych wtedy to będzie zrozumiałe). Dodatkowo większość kłusowników ze zdjęć to jacyś dziadkowie, chłopi małorolni, nie wpływa to dobrze na Wasz "image" Panowie, choć jak wspomniałem na początku akcja warta poparcia.A nie przyszło Ci do głowy, że strażnicy to też wędkarze których ci sami kłusole mogą łowiących samotnie spotkać na rzekach? Taki kozak jesteś to łap u siebie kłusoli z odkrytą twarzą i gołą klatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Akcja warta poparcia, ale jak oglądam twarze strażników w kominiarkach z zasłoniętą twarzą, to tak jakby się tego wstydzili (być może pracują w grupach antyterrorystycznych wtedy to będzie zrozumiałe). Dodatkowo większość kłusowników ze zdjęć to jacyś dziadkowie, chłopi małorolni, nie wpływa to dobrze na Wasz "image" Panowie, choć jak wspomniałem na początku akcja warta poparcia.Ja bym dodał jeszcze,że kultura osobista i słownictwo strażników (a po h.j ci ..., łap h.ja) w w/w filmikach pozostawia wiele do życzenia co nie zmienia faktu,że akcje takie są jak najbardziej potrzebne. Miałem przyjemność obserwować akcje PSR gdzie profeska i kultura stały na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A nie przyszło Ci do głowy, że strażnicy to też wędkarze których ci sami kłusole mogą łowiących samotnie spotkać na rzekach? Taki kozak jesteś to łap u siebie kłusoli z odkrytą twarzą i gołą klatą.Widzisz, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, chodzi o to, że Panowie strażnicy nie wstawiali takich zdjęć, to psuje ich obraz, ma wydźwięk negatywny choć sama akcja jest warta poparcia. Twarze zakryte kominiarką, zdjęcia dziadków w gumowcach, można sądzić, że Ci panowie łapią tylko starych dziadków, a nie porwą się na prawdziwych zorganizowanych kłusoli. Poza tym zdjęcia złapanych dziadków leżących na ziemi, albo siedzących i trzymających w wyciągniętych rękach złowione ryby - to już trochę przesada, trochę naruszenie godności. Filmików jeszcze nie widziałem, ale jeśli w nich pojawiają się takie słowa jak łapać h... czy coś takiego, to ci Panowie powinni przestać bawić się w strażników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zdaje się że ktoś nie za bardzo rozumie specyfiki działania w terenie pod presją i w stresie.Czy wy koledzy myślicie że te ,,dziadki w gumowcach'' z tym ościeniem w dłoni to potulne baranki ???Nie macie pojęcia jak to wygląda w realu.Proponuję wstąpić do SSR i popracować troszeczkę w terenie a nie pisać bzdury siedząc za przeproszeniem dupą w ciepłych pieleszach i dbając o dobre samopoczucie kłusola - wstyd !!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Filmików jeszcze nie widziałem, ale jeśli w nich pojawiają się takie słowa jak łapać h... czy coś takiego, to ci Panowie powinni przestać bawić się w strażników. 12s. filmiku.Słowa cyt,,dawaj go ku..a h..a.'' Edytowane 4 Marca 2015 przez Piokowal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Brawa za te wszystkie akcje!Epitety mogą razić, ale dają efekt psychologiczny. Kominiarkom się nie dziwię, jak komuś się nie podobają to może przecież iść na taką akcję bez niej... tylko ciężko d... z fotela ruszyć? ... Ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 A tu 3s. i 15s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jak nie powiesz w jego języku to nie zrozumie o co pytasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jeszcze raz powtórzę: akcje jak te powyżej-najbardziej potrzebne ale panowie strażnicy powinni ,,popracować,, nad swoimi emocjami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Przecież strażnicy z załączonych nagrań zachowują się adekwatnie do sytuacji, nie widzę problemu.Gdyby w kominiarach wyzywając od chu%$w glebowali każdego napotkanego wędkarza to byłby faktycznie problem, ale kłusownika buraka w gumofilcach trzeba twardo potraktować, jasna sprawa.Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów!Emson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Jeszcze raz powtórzę: akcje jak te powyżej-najbardziej potrzebne ale panowie strażnicy powinni ,,popracować,, nad swoimi emocjami. Może czasami za bardzo gnoją i się znęcają, ale żeby to robić to niestety nie można być grzecznym chłopcem. Ale za nim będziesz uczył ich poprawności to zapamiętaj, że te Twoje wykropkowane wyrazy pisze się przez CH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Ja myślę Piokowal, że jeśli Panowie chodzą do spowiedzi to grzechy zostają im odpuszczone, a tak poważniej to czy w Polsce zawsze musi się znaleźć ktoś, kto marudzi? Mam wrażenie, że narzekanie, zaraz po piciu to nasz sport narodowy Na marginesie, wątpię, żeby Ci Panowie dali sie złapać, po grzecznym zaproszeniu na ciepłą herbatke z termosa. Edytowane 4 Marca 2015 przez lafer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Może czasami za bardzo gnoją i się znęcają, ale żeby to robić to niestety nie można być grzecznym chłopcem. Ale za nim będziesz uczył ich poprawności to zapamiętaj, że te Twoje wykropkowane wyrazy pisze się przez CH Masz rację,że nie wiem jak się pisze to brzydkie słowo ponieważ nie używam go tak w pisaniu jak i w mowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi