benito Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Hejas! Znalazle u siebie w szufladzie takie metalowe dynksy i nie moge dojsc jaka to jest blacha. Na powierzchni blachy jest taki wzorek przypominajacy szron na szybie. Pytanie zawarte w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 ten wzorek to uboczny skutek cynkowania - chyba ogniowego. nic poważnego. blachy, które pokazałeś to prawdopodobni eblachy montażowe coś w stylu tych stosowanych przy lączeniu krokwi dachowych i innych elementów drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 To wyglada na zwykla, stalowa, rdzewna blache, pokrywana w celu ochrony przed korozja warstewka ocynku....Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Wlasnie zdarlem ta warstwe ocynku wlozylem do wody i obserwuje czy jakas rdza sie nie pojawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 W celu przyspieszenia zachodzenia procesow proponuje podgrzac wode i zostawic do rana... Ale chyba nie ma co sprawdzac...z reguly na blache nierdzewna nikt ocynku nie naklada bo i po co?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Trochę to sztuka dla sztuki ale możesz dodać trochę soli. Również przyspieszy korozję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Bo cos mi sie nie wydaje, ze ona jest rdzewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 benito to chyba logiczne ze cynkuje sie blache / stal nie-nierdzewke <_< jakbys mial do czynienia nierdzewke to po co by byla cynkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 @mifek wlasnie to mnie zastanawia. Wiem, ze sie nie cynuje nierdzewek ale ta moja blacha juz kilka dni lezy w wodzie i nic(oczywiscie warstwa ocynku zostala uprzednio zdarta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi