yglo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Bardzo to ciekawe, gdybys miał kumpla z aparatem foto i z grubą linką byście porobili fotki ugiecia pokazujac jej przebieg ... byłoby EKSTRA Edytowane 7 Września 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Jak zorganizuję bardziej widoczną linkę to wkleję pod różnymi obciążeniami. Tu pod 1,6 kg , linka najgrubsza jaką mam 50lb fluo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Niezly zestaw na szczyple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 100g 200g 500g 1kg 1,5kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Fajnie, moze sie wyłoni jakaś dyskusja o tym systemie castowego zbrojenia... moze ktoś łowi na tak zbrojone wedki...Widziałem film z holu około metrowego szczupaka na tak zbrojony kij... ekstremalne ugiecia były ledwie kilku sekundowe,,, Jest... 13 minuta 33 sekunda... o jojoj Edytowane 8 Września 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Fajnie, moze sie wyłoni jakaś dyskusja o tym systemie castowego zbrojenia... moze ktoś łowi na tak zbrojone wedki...Widziałem film z holu około metrowego szczupaka na tak zbrojony kij... ekstremalne ugiecia były ledwie kilku sekundowe,,,I było po kiju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) ... było "po kiju fest" swoja droga bardzo ładny filmik Edytowane 8 Września 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Jeszcze nie miałem na tym ani na Tournamencie tak dużej ryby. Linka nie przechodzi poniżej linii blanku. Ten kij miał być uzbrojony w system KR według tabel Fuji. Mimo dodania dwóch przelotek było gorzej niż na seryjnym proponowanym przez St.Croix.Jako że mam małe doświadczenie w składaniu wędzisk a w jednej z dyskusji (o wędkach JDM) padło stwierdzenie że w fabrykach produkujących wędki są lepsi specjaliści niż polscy "wędkoroby" spacingu fabryki nie będę poprawiał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Czy ten ostatni/ trzeci kij na fotce to jest big jig? Mógłbyś jakieś lepsze zdjęcia tego kija wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Czy ten ostatni/ trzeci kij na fotce to jest big jig? Mógłbyś jakieś lepsze zdjęcia tego kija wrzucić?Tak to jest Big Jig. W seryjnym przerobiłem rękojeść bo była za krótka . Element gwintowany jest z aluminium i jest bezpośrednio na blanku bez arborów. Lepsze fotki mogę wkleić dopiero jutro bo kije już zapakowane do tuby i po nocy nie chcę ich wyciągać aby nie uszkodzić. Edytowane 8 Września 2014 przez jbk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Tak to jest Big Jig. W seryjnym przerobiłem rękojeść bo była za krótka . Fabryczni specjaliści doszli do tego metodą rozwiązywania całek metodą podstawiania, a Ty nie jesteś w stanie tego docenić A tak na poważnie - klasa lakier, widać postęp. Warto inwestować w technikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 9 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Dzięki Krzysiek. Ale jeszcze do poziomu prezentowanego tu na forum mi daleko. Ale nie ukrywam obecne lakierowanie a pierwsze to inny poziom. W następnych będzie jeszcze lepiej bo zainwestowałem w okulary :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Sam chyba zainwestuję w taką dużą lupę na statywie, bo i z moim wzrokiem jest coraz gorzej. Co do poziomu - nie bądź taki skromny - bo przeciętny forumowy poziom lakierowania jest w stosunku do tego, co tu widzę jakby z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Ja za iloscia omotek ide polowkami...+1...+1.5....+2... okularow... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Zbyszku, byle ryby brały Resztę się jakoś ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Biora, oj biora Krzysiu tym co im wedki krece... a mi mam nadzieje za dwa tyg... Malaren i pelne 8 dni wedkowania:) Ale jest okazja pogadac o tych 3cm... jaki to ma sens... Chyba zadna szczytowka nie pracuje na takim odcinku zeby ja podpierac przelotka... antysplontaniowy myk? Na 8 cm tez sie nie placze a progresja nawet dla slabego oka bardziej przyjazna... Edytowane 9 Września 2014 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Szczerze mówiąc uważam, że to taka sama marketingowa koncepcja jak każda inna... Mi tam się nic nie plącze a może się okazać, że musisz albo rozstawić inne przelotki, albo dać o jedną L-kę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Czyli zmiany musza byc, chocby merytorycznie nic nie wnosily ... jednie.... koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Wiesz, ze mną się ciężko dyskutuje na takie tematy, mam swoją głupotę nie zawaham się jej użyć. Dlatego m.in. nadal nie używam przelotek KR, bo Y też można uzbroić z użyciem małej rozmiarówki. Jest i lżej, i ładniej IMO, choć szybki stożek Y25, Y12, Y8L, L6 nie jest idealnie współśrodkowy (za to Y20, Y10, L7/L6 już tak). Generalnie jeżeli chodzi o nowości jestem na "nie" i uważam, że w 90% są to wydumki. Tzn. wnoszą coś designersko, ale do wartości użytkowej nic, albo prawie nic. Edytowane 9 Września 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Przy stozku Y25, Y12, Y8L nastepna daje LV6 i 5.5L... Czyli mamy podobnie... "tunelowe" myslenie o zbrojeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) To w zasadzie nie ma większego znaczenia... Stosuję oba warianty. BTW - żeby nie było: mówiąc o wydumkach mam na myśli tzw. osprzęt, systemy zbrojenia, etc. Edytowane 9 Września 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Jarku, cholernie fajny wątek .. wędki tak właściwie. Nie wiedziałem, że robisz wędki bo w Szwecji męczyłbym Cię o ich demonstrację, a tak to tylko pittowi dupę zawracałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Trzeba było przed wyjazdem "prześwietlić" skład Miałem z sobą 5 wędzisk a łowiłem w zasadzie tylko na jedno i resztę można było pożyczać. Może jeszcze uda nam się kiedyś razem połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witaj przechwycilem Twoja xzoge g66 , fajny kijek , pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Też mam nadzieję, że uda się jeszcze kiedyś, gdzieś na ryby razem wyskoczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi