Skocz do zawartości

Wędki jbk

jbk

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie, moze sie wyłoni jakaś dyskusja o tym systemie castowego zbrojenia... moze ktoś łowi na tak zbrojone wedki...

Widziałem film z holu około metrowego szczupaka na tak zbrojony kij... ekstremalne ugiecia były ledwie kilku sekundowe,,,

Jest... 13 minuta 33 sekunda... o jojoj :)

Edytowane przez yglo

Fajnie, moze sie wyłoni jakaś dyskusja o tym systemie castowego zbrojenia... moze ktoś łowi na tak zbrojone wedki...

Widziałem film z holu około metrowego szczupaka na tak zbrojony kij... ekstremalne ugiecia były ledwie kilku sekundowe,,,

I było po kiju ? :)

Jeszcze nie miałem na tym ani na Tournamencie tak dużej ryby. Linka nie przechodzi poniżej linii blanku. Ten kij miał być uzbrojony w system KR według tabel Fuji. Mimo dodania dwóch przelotek było gorzej niż na seryjnym proponowanym przez St.Croix.

Jako że mam małe doświadczenie w składaniu wędzisk a w jednej z dyskusji (o wędkach JDM) padło stwierdzenie że w fabrykach produkujących wędki są lepsi specjaliści niż polscy "wędkoroby" spacingu fabryki nie będę poprawiał  ;)

• Like 1

Czy ten ostatni/ trzeci kij na fotce to jest big jig? Mógłbyś jakieś lepsze zdjęcia tego kija wrzucić?

Tak to jest Big Jig. W seryjnym przerobiłem rękojeść bo była za krótka . Element gwintowany jest z aluminium i jest bezpośrednio na blanku bez arborów. 

post-49222-0-51811000-1410207372_thumb.jpg

Lepsze fotki mogę wkleić dopiero jutro bo kije już zapakowane do tuby i po nocy nie chcę ich wyciągać aby nie uszkodzić. 

Edytowane przez jbk

Tak to jest Big Jig. W seryjnym przerobiłem rękojeść bo była za krótka .

Fabryczni specjaliści doszli do tego metodą rozwiązywania całek metodą podstawiania, a Ty nie jesteś w stanie tego docenić ;)

A tak na poważnie - klasa lakier, widać postęp. Warto inwestować w technikę :)

Biora, oj biora Krzysiu tym co im wedki krece... a mi mam nadzieje za dwa tyg... Malaren i pelne 8 dni wedkowania:)

Ale jest okazja pogadac o tych 3cm... jaki to ma sens... Chyba zadna szczytowka nie pracuje na takim odcinku zeby ja podpierac przelotka... antysplontaniowy myk? Na 8 cm tez sie nie placze a progresja nawet dla slabego oka bardziej przyjazna...

Edytowane przez yglo

Wiesz, ze mną się ciężko dyskutuje na takie tematy, mam swoją głupotę nie zawaham się jej użyć. Dlatego m.in. nadal nie używam przelotek KR, bo Y też można uzbroić z użyciem małej rozmiarówki. Jest i lżej, i ładniej IMO, choć szybki stożek Y25, Y12, Y8L, L6 nie jest idealnie współśrodkowy (za to Y20, Y10, L7/L6 już tak). Generalnie jeżeli chodzi o nowości jestem na "nie" i uważam, że w 90% są to wydumki. Tzn. wnoszą coś designersko, ale do wartości użytkowej nic, albo prawie nic.

Edytowane przez krzysiek

• 4 miesiące temu...