Skocz do zawartości

Wobler błyszczący

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Sławku zapytam Ciebie jako specjalisty :D jest możliwość zrobienia woblera który by ,,błyszczał jak sreberko pod wodą?

chętnie połowił bym na takiego łyskacza który odbijał by wszelkie promienie słoneczne,

myślę że mógł by być diabelnie skuteczny o ile możliwy do skonstruowania.

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Nie mylisz się, po przeczytaniu swojego postu sam nie do końca się rozumiem.

Wobler miał by się błyszczeć cały, jak gdyby zrobiony był całkowicie z blachy.

przykładowo dla naprowadzenia:

http://p.alejka.pl/i2/p_new/02/30/alga-polsping-nr-3-30-gr-n ikiel_0_b.jpg

http://www.topfish.pl/data/gfx/pictures/medium/5/9/28895_1.j pg

wobler supersilverpołysk że się tak wyrażę

nigdy takiego malowania nie widziałem, ale myślę że nie dla tego że jest nie skuteczne :unsure:

nie rozumiem skąd taka tajemniczość i zachwycenie, stare, niekiedy jak prawie wszystko dobre.

Tajemniczości w tym żadnej, aczkolwiek mało precyzji, zachwycenia też brak, bo czym skoro nie testowałem? Zwykła ciekawość,

spowodowana być może tym że się z takimi woblerami jeszcze nie spotkałem, nie ma ich u mnie w sklepach, na allegro też nie

spostrzegłem...

a z ,,hamerykanskym asortymentem widocznie nie jestem obeznany tak dobrze jak Ty

@mlgi, nie jestem lurebuilderem ale zgaduje że ciężko by było

obkleić idealnie gładko woblera folią? i co z lakierowaniem,

czy nie stłumił by on połysku?

@mlgi, nie jestem lurebuilderem ale zgaduje że ciężko by było

obkleić idealnie gładko woblera folią? i co z lakierowaniem,

czy nie stłumił by on połysku?

ta samoprzylepna folia dosc latwo sie obkleja,a lakier nie stlumi polysku.W sloneczne dni slonce odbija sie od tak oklejonego woblera jak od lusterka

Jeśli chodzi o pojedyncze woblery to zostaje taśma aluminiowa i wypolerowanie jej. Niestety lakier a szczególnie kilka jego warstw zmniejszają nieznacznie efekt lustra.

Przy większej ilość najlepsza jest metalizacja, po takim zabiegu woblery wyglądają jak srebrne bombki choinkowe.

Kalkomania nie ma szczególnej przyczepności do podłoża jakiegokolwiek. Tu mamy metalizawanego woba więc z tym nie powinno (chyba bo nie znam dokładnie technologii) być problemu. Natomiast problemem może być coś innego. Zanim zdejmiesz kalkomanie to musisz zdjąć całą warstwę lakieru zabezpieczającego powierzchnię woblera. Nie wiem czy poza kalkomanią uda Ci się to ładnie zrobić. Jak nie to cały efekt legnie w gruzach.