PaNeK Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Sławku zapytam Ciebie jako specjalisty jest możliwość zrobienia woblera który by ,,błyszczał jak sreberko pod wodą? chętnie połowił bym na takiego łyskacza który odbijał by wszelkie promienie słoneczne, myślę że mógł by być diabelnie skuteczny o ile możliwy do skonstruowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Nie rozumiem co to znaczy błyszczał się pod wodą, jakie sreberko bo coś mam wrażenie, że chyba nieściśle się wyrazilłeś.Co ma się błyszczeć i jak. Wewnątrz cy na zewnątrz oba itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Nie mylisz się, po przeczytaniu swojego postu sam nie do końca się rozumiem.Wobler miał by się błyszczeć cały, jak gdyby zrobiony był całkowicie z blachy.przykładowo dla naprowadzenia: http://p.alejka.pl/i2/p_new/02/30/alga-polsping-nr-3-30-gr-n ikiel_0_b.jpg http://www.topfish.pl/data/gfx/pictures/medium/5/9/28895_1.j pg wobler supersilverpołysk że się tak wyrażę nigdy takiego malowania nie widziałem, ale myślę że nie dla tego że jest nie skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 PaNeK chodzi ci o efekt chromu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 z ust mi to wyjąłeś, chce żeby lśnił jak psu jajca, albo to autko http://autofoto.pl/photos/ash/images/92280/500x375.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 To efekt chromu tak jak napisał Kolega wyżej, są też podobne folie, jest trochę takich przynęt szczególnie w USA, nie rozumiem skąd taka tajemniczość i zachwycenie, stare, niekiedy jak prawie wszystko dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 może mógłbyś to osiągnąć stosując folię aluminiową samoprzylepną, taką jak ten japoński lurebuilder z tematu wobleroza abc żółtodzioba popatrz na ostatnią stronę i linki w niej, a folie dostaniesz na aukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 nie rozumiem skąd taka tajemniczość i zachwycenie, stare, niekiedy jak prawie wszystko dobre. Tajemniczości w tym żadnej, aczkolwiek mało precyzji, zachwycenia też brak, bo czym skoro nie testowałem? Zwykła ciekawość, spowodowana być może tym że się z takimi woblerami jeszcze nie spotkałem, nie ma ich u mnie w sklepach, na allegro też nie spostrzegłem... a z ,,hamerykanskym asortymentem widocznie nie jestem obeznany tak dobrze jak Ty @mlgi, nie jestem lurebuilderem ale zgaduje że ciężko by było obkleić idealnie gładko woblera folią? i co z lakierowaniem, czy nie stłumił by on połysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 @mlgi, nie jestem lurebuilderem ale zgaduje że ciężko by było obkleić idealnie gładko woblera folią? i co z lakierowaniem, czy nie stłumił by on połysku? ta samoprzylepna folia dosc latwo sie obkleja,a lakier nie stlumi polysku.W sloneczne dni slonce odbija sie od tak oklejonego woblera jak od lusterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 hmmm są dostępne w Polsce tego typu twory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 wpisz w wyszukiwarce znanego serwisu aukcyjnego taśma aluminiowa, wynajdzie Ci sporo wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 chodziło mi o gotowy wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Jeśli chodzi o pojedyncze woblery to zostaje taśma aluminiowa i wypolerowanie jej. Niestety lakier a szczególnie kilka jego warstw zmniejszają nieznacznie efekt lustra.Przy większej ilość najlepsza jest metalizacja, po takim zabiegu woblery wyglądają jak srebrne bombki choinkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Kolega plastikowe detale wnętrza samochodu robił w chrom. Zajmują się tym firmy, więc oskóruj plastikowego woblera i podeślij, a otrzymasz pożądany efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 @PaNeK pewnie o to Ci chodzi. Takie woblery robi salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Folie holograficzne,transparenty to mnie kusi od dłuższego czasu i mam zamiar spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Powiem Ci Tomku, że to naprawdę fajnie kusi drapieżniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Podobno skuteczne w mocno mętnej wodzie na Bolki.Zobaczymy ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 @TomCast chodzi mi o to, tyle że mi się marzy calusieńki srebrny <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Mowisz i masz Salmo Thrill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 @PaNeK pewnie o to Ci chodzi. Takie woblery robi salmo. Ten salmo perch to właśnie jest po metalizacji i na to kalkomania walnięta.Gdzieś mam takiego ZigZaga jak znajdę to wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 dało by mu radę tę kalkomanię ,,zetrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kalkomania nie ma szczególnej przyczepności do podłoża jakiegokolwiek. Tu mamy metalizawanego woba więc z tym nie powinno (chyba bo nie znam dokładnie technologii) być problemu. Natomiast problemem może być coś innego. Zanim zdejmiesz kalkomanie to musisz zdjąć całą warstwę lakieru zabezpieczającego powierzchnię woblera. Nie wiem czy poza kalkomanią uda Ci się to ładnie zrobić. Jak nie to cały efekt legnie w gruzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 dało by mu radę tę kalkomanię ,,zetrzeć ? Niestety nie da rady bez uszkodzenia powłoki metalicznej, która jest cieńsza od kalkomani i łatwo się rysuje.Ale zawsze możesz spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 w takim razie, na razie odpuszczę sobie woblera po metalizacji, jak byście jednak gdzieś się natknęli, albo skusili zrobić ... <_< dajcie mi znać pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi