Skocz do zawartości

Wobler błyszczący

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Jasna sprawa Tomcast masz 100% racji, z tym że nie mówimy tu o fotografice jako ogóle, a o konkretnej przynęcie,

zupełnie nie do tego zmierzałem, nie oceniamy tu zdjęcia do kalendarza pirelli,

tylko zwykłe foto woblera, gdzie moim zdaniem trudno było by w tym wypadku uatrakcyjnić wyrób

lepszym zdjęciem tak by mnie do niego przekonać.

wszystko co miało zostać pokazane moim zdaniem na tym zdjęciu widać

czy to będzie zwykły szybki strzał z telefonu czy zdjęcie od fotografa widzę co na nim jest,

w tym wypadku podchodzę do tematu czysto przedmiotowo :D

Jeśli zaś chodzi o fotografikę jako ogół... nie do tego piłem

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 3 tygodnie później...

Dokladnie Tomy bo to jego wobek, właśnie zaczolem robić próby wychodzi zajefajnie ale pracy sporo dlatego koszt takiego wobka jest z kosmosu co widac na jego licytacjach ,najpierw okleja sie folia aluminiowa 4warstwy lakieru potem folia transparentna w perle z opalizacja zieleni 4warstwy lakieru, potem kolor i 2 warstwy lakieru,dopiero wychodzi efekt,a najważniejsze ze transparent musi byc sztywny żeby łuski byly naklejone pod różnym katem to wtedy daje niesamowity efekt mienienia sie przy ruchu przynęty ,bardzo trudno to uzyskać ale doszedłem do tego :evil:po wielu próbach ,i szczeze to tyle pracy ze jak zaczepie tego wobka to :lol: sie pochlastam z rozpaczy ,jak skończę będą foty w moim wątku

Z tego co zauważyłem na jego filmach, to on używa czegoś podobnego jak przezroczysta folia samoprzylepna do kserokopiarek. Zdaje się że nacina ją delikatnie skalpelem, tak żeby się łamała, ale nie była przeciąta na wylot. Wtedy powinna się ładnie poddawać kształtowi wobka. @Matusiak, jak będziesz robił jednego od początku do końca to podlicz czas pracy :mellow: .

Tak jest to je ta folia Krzysiu a nacina się ją takimi szczypczykami które ją załamują.Co prawda ja tak mieniących się ryb prócz Różanki w szacie godowej w Polskich wodach nie widziałem ale morskie wody owszem może to być strzał w 10tkę.Robota piękna i mi się zdaje że to tylko Japończyk może tak wykonać.Jak zobaczyłem tego wobka powyżej to w pierwszym momencie pomyślałem-no to Matusiak nieźle skill podniósł. :lol:

Tomy pierwsze modele robie bez opalizacji, drugie już wystrugane będą z opalizacja jak na fotce,no nie idetyczne ale z efektem ,czas pracy :unsure: jak doliczyc schniecie tylu warstw zeby dalo sie sandowac to na jeden wobek tydzień jak nic ,ale samo nacinanie łuski pletw łuków skrzelowych to na jednego woba robiłem 2godziny ,czas do skrócenia kwestia wprawy

No to nie jest folia do ksero, ale... mnie raczej chodziło o podobiństwo zachowania się. Żeby była na tyle gruba, aby z łątwością dała się nacinać ale nie ciąć na wylot.

Edit:

A ta folia to nie jest przypadkiem coś takiego?

http://www.4b.pl/39_5382_0_34479/folia-do-hot-stampingu/foli a-do-hot-stampingu.aspx

Sam bym pokombinował jakbym miał jakąś fajną folię pod ręką :D Coś takiego tylko znalazłem

http://allegro.pl/folia-holograficzna-soczewkowa-6-kolorow-i 1883623648.html

lub

http://allegro.pl/folia-hologramowa-w-paskach-10-sztuk-polec am-i1906859048.html

FH2 i 3 fajna :D