PaNeK Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Jasna sprawa Tomcast masz 100% racji, z tym że nie mówimy tu o fotografice jako ogóle, a o konkretnej przynęcie,zupełnie nie do tego zmierzałem, nie oceniamy tu zdjęcia do kalendarza pirelli, tylko zwykłe foto woblera, gdzie moim zdaniem trudno było by w tym wypadku uatrakcyjnić wyrób lepszym zdjęciem tak by mnie do niego przekonać. wszystko co miało zostać pokazane moim zdaniem na tym zdjęciu widaćczy to będzie zwykły szybki strzał z telefonu czy zdjęcie od fotografa widzę co na nim jest, w tym wypadku podchodzę do tematu czysto przedmiotowo Jeśli zaś chodzi o fotografikę jako ogół... nie do tego piłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Wiem o tym i nie tylko lakier ale także ilość warstw Najlepsze będą najdroższe, bo te typu domalux zmieniają lekko kolor po wielu warstwach, Tomy pewnie jedzie na profesjonalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 wyższa szkoła jazdy, ja chciałem podłubać z woblerami to mi kumpel spalił wkrętarkę, a teraz nie ma czasu bo studia to tylko oglądanie i marudzenie mi zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 E tam wyższa szkoła jazdy z kilo dobrego zioła i pomysłów pełna głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Popieram grunt to mieć z tego jakiś fan .Nie spierajmy się , Tomy odpalaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Exactly -Tobiasz chrom- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Znalazłem swoje srebrniaki.Jerki są po metalizacji, a boleniowe bezsterowce oklejane alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 żeby one tak jeszcze stery miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Będę robił niedługo jak czas pozwoli to wkleję jakieś foto - 10cm krąpik z alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Sandaczowy holo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Super efekt, pięknie wygląda. Żywa ryba ma właśnie podobny wygląd i błysk w świetle. Czasu brak a też chyba będę musiał pokombinować, to farba na jakiejś folii, tylko jakiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 To jest super jak żywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja pitole, nieźle to wygląda matusiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Normalnie jak GINEI Handmade Lure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Dokladnie Tomy bo to jego wobek, właśnie zaczolem robić próby wychodzi zajefajnie ale pracy sporo dlatego koszt takiego wobka jest z kosmosu co widac na jego licytacjach ,najpierw okleja sie folia aluminiowa 4warstwy lakieru potem folia transparentna w perle z opalizacja zieleni 4warstwy lakieru, potem kolor i 2 warstwy lakieru,dopiero wychodzi efekt,a najważniejsze ze transparent musi byc sztywny żeby łuski byly naklejone pod różnym katem to wtedy daje niesamowity efekt mienienia sie przy ruchu przynęty ,bardzo trudno to uzyskać ale doszedłem do tego :evil:po wielu próbach ,i szczeze to tyle pracy ze jak zaczepie tego wobka to sie pochlastam z rozpaczy ,jak skończę będą foty w moim wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Z tego co zauważyłem na jego filmach, to on używa czegoś podobnego jak przezroczysta folia samoprzylepna do kserokopiarek. Zdaje się że nacina ją delikatnie skalpelem, tak żeby się łamała, ale nie była przeciąta na wylot. Wtedy powinna się ładnie poddawać kształtowi wobka. @Matusiak, jak będziesz robił jednego od początku do końca to podlicz czas pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Tak jest to je ta folia Krzysiu a nacina się ją takimi szczypczykami które ją załamują.Co prawda ja tak mieniących się ryb prócz Różanki w szacie godowej w Polskich wodach nie widziałem ale morskie wody owszem może to być strzał w 10tkę.Robota piękna i mi się zdaje że to tylko Japończyk może tak wykonać.Jak zobaczyłem tego wobka powyżej to w pierwszym momencie pomyślałem-no to Matusiak nieźle skill podniósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 A co to za szczypce, które tak tną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Tomy pierwsze modele robie bez opalizacji, drugie już wystrugane będą z opalizacja jak na fotce,no nie idetyczne ale z efektem ,czas pracy jak doliczyc schniecie tylu warstw zeby dalo sie sandowac to na jeden wobek tydzień jak nic ,ale samo nacinanie łuski pletw łuków skrzelowych to na jednego woba robiłem 2godziny ,czas do skrócenia kwestia wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 To jest to co oni stosują to nie folia do ksero, nacina skalpelem a tymi cążkami to nadłamuje w kilku miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 No i skąd ten materiał.K...a! a już myślałem że mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 No to nie jest folia do ksero, ale... mnie raczej chodziło o podobiństwo zachowania się. Żeby była na tyle gruba, aby z łątwością dała się nacinać ale nie ciąć na wylot. Edit:A ta folia to nie jest przypadkiem coś takiego? http://www.4b.pl/39_5382_0_34479/folia-do-hot-stampingu/foli a-do-hot-stampingu.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Sam bym pokombinował jakbym miał jakąś fajną folię pod ręką Coś takiego tylko znalazłem http://allegro.pl/folia-holograficzna-soczewkowa-6-kolorow-i 1883623648.html lub http://allegro.pl/folia-hologramowa-w-paskach-10-sztuk-polec am-i1906859048.html FH2 i 3 fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Tez mnie to urzekło,w tym tygodniu bede miał dostawę próbek i zobaczymy która będzie najlepsza,warunek jest taki ze musi byc transparentna to daje najlepszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Ten kolor FH 2 i 3 wygląda na ciekawy:)Z drugiego linka\u Szczególnie ta FH-2 bo trójeczka już lekko po oczach daje:)Ale to tez kwestia gustu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi