Skocz do zawartości

Wobler błyszczący

PaNeK

Rekomendowane odpowiedzi

Taką folię można kupić w wielu dużych marketach budowlanych. Dodtakowo, można na niej odcisnąć różnorakie wzory, za pomocą siatki i wałka do ciasta. Wałkujemy na jakimś czasopiśmie- no chyba, że mamy idelnie równe podłoże i wałek. Dodatkowo bardzo ciekawe efekty można uzyskać, opalając już kolejonego wobka. Wobka, (delikatnie lub mocno) osmalamy nad świeczką, bądź też podpaloną pastą do butów. Polecam eksperymenty- wychodzą naprawdę fajne efekty.

:D

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

To nie opalaj. Jeśli masz prosty w kształcie korpus, bez silnych wypukłości (coś z boleniowych kształtów), to przy odrobinie wprawy, będą tylko dwa szwy- na grzbiecie i brzuszku. Jeśli wobek jest bardziej obfity w kształy, wtedy można np. podzielić do na 4 pola, po 2 symetrycznie. Można zrobić skalpelem wzdłuż, na bokach delikatny rowek- coś na kształt lini bocznej i tam będzie szew. Kartonowe szablony bardzo ułatwiają sprawę. :D

Witam Panowie

Jest taki Kolega, który robi po bardzo przystępnej cenie takie lustrzanki, i nie tylko takie zresztą. Mam jego wyroby (wobki lipowe) i mogę powiedzieć, że stosuje lakiery, pod którymi folia ani się nie odkleja ani nie traci swoich właściwości. Tomek mieszka w Suchedniowie, służę kontaktem do niego.

Pozdrawiam

Alek

http://allegro.onet.pl/wobler-4play-herring-liplure-13-cm-gr een-silver-i1846318175.html

http://allegro.onet.pl/wobler-4play-herring-liplure-13cm-gho st-silver-uv-i1821154515.html

jak by miał 7-9cm i odblask wysłanego przez Ciebie to był by ok, bo sęk w tym że ja go na rzekę chce a nie na zbiornik,

nie poddaje się, szukam dalej, może platynowłosy podrzuci mi jakieś fotki dzieł swojego znajomego :D

Brawo Tomy, coś czuję, że wkrótce powstanie mnogość nowych wzorów. Tak, folia odkrywa zupełnie nowe kierunki i mnóstwo możliwości. Polecam równierz folie samoprzylepne dostępne w sklepach papierniczych, z materiałami reklamowymi itp. Występują w różnych kolorach, wzorach itp. Jedyna ich wada, to to że nie są tak plastyczne jak te czysto aluminiowe folie z rolki, ale da radę. :D

Ja się na pewno nie pogniewam sam chętnie zamieniłbym 10 swoich na jeden made in Tomy ale Wobler129 ma dużo racji wiem jak wyglądają na żywo a jak wychodzą na fotce . Jeżeli chcesz domowym sposobem uzyskać lustrzany efekt to tylko folia alu .

Folia aluminiowa w każdym przypadku daje to samo, reszta zależy tylko od jakości zdjęcia :D

Jesteś w błędzie i to wielkim, na pierwszy plan idzie folia, jej jakość i refleks srebrny,

wielką rolę odgrywa to czym zostanie folia pokryta (lakier itp),

sposób w jaki zostanie naklejona (czy marszczona czy nie)

czynników tego typu jest dużo, na wszystkich źle dobranych można tylko stracić jeśli chodzi o efekt lustra,

a samo zdjęcie to chyba ostatnia rzecz która odgrywa tu rolę :D

tak więc mylisz się i to bardzo

a jeśli chodzi o wobka Tomy'ego no cóż... panienka może sobie makijaż poprawić :D

...a samo zdjęcie to chyba ostatnia rzecz która odgrywa tu rolę....

Tu się kolego bardzo myślisz, na zrobienie dobrego zdjęcia wpływa tak dużo detali, ze szczeka by Ci opadła. To, że ktoś posiada zawodowy sprzęt nie oznacza ze zrobi dobre zdjęcie, tego się trzeba nauczyć. Rzadko kto się z tym rodzi.

Do efektu lustra potrzebna jest bardzo dobra folia. One mają różne partie produkcyjne, bo przecież służą do czego innego. Kiedyś kupiłem rolkę taśmy o bardzo dużym efekcie zwierciadła, potem gdzieś mi ją wcięło. Chciałem kupić ponownie, tyle, że kiedy zrobiłem rundę po marketach budowlanych to takiej samej już nie udało mi się znaleźć. W końcu dostałem, ale już przypadkiem. A zdjęcia są bardzo ważne. :D