Krzysiek_W Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Taką folię można kupić w wielu dużych marketach budowlanych. Dodtakowo, można na niej odcisnąć różnorakie wzory, za pomocą siatki i wałka do ciasta. Wałkujemy na jakimś czasopiśmie- no chyba, że mamy idelnie równe podłoże i wałek. Dodatkowo bardzo ciekawe efekty można uzyskać, opalając już kolejonego wobka. Wobka, (delikatnie lub mocno) osmalamy nad świeczką, bądź też podpaloną pastą do butów. Polecam eksperymenty- wychodzą naprawdę fajne efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 nie chciałem nic opalać, chodziło mi o cały srebrny wobler, bez wzorków, oczek, skrzel, ogonków.... żeby błyszczał w towarzystwie i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 To nie opalaj. Jeśli masz prosty w kształcie korpus, bez silnych wypukłości (coś z boleniowych kształtów), to przy odrobinie wprawy, będą tylko dwa szwy- na grzbiecie i brzuszku. Jeśli wobek jest bardziej obfity w kształy, wtedy można np. podzielić do na 4 pola, po 2 symetrycznie. Można zrobić skalpelem wzdłuż, na bokach delikatny rowek- coś na kształt lini bocznej i tam będzie szew. Kartonowe szablony bardzo ułatwiają sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 postaram się w takim razie znaleźć jakiś wobler który prosi się o transformacje, tylko jakiś fajny lakier w budowlanym muszę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Witam PanowieJest taki Kolega, który robi po bardzo przystępnej cenie takie lustrzanki, i nie tylko takie zresztą. Mam jego wyroby (wobki lipowe) i mogę powiedzieć, że stosuje lakiery, pod którymi folia ani się nie odkleja ani nie traci swoich właściwości. Tomek mieszka w Suchedniowie, służę kontaktem do niego.PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 @PaNeK mówisz i masz, zajrzyj i kup, to chyba to czego szukałeś http://allegro.onet.pl/wobler-strike-pro-eg-044-010e-trollin gowy-killer-i1841047544.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 http://allegro.onet.pl/wobler-4play-herring-liplure-13-cm-gr een-silver-i1846318175.html http://allegro.onet.pl/wobler-4play-herring-liplure-13cm-gho st-silver-uv-i1821154515.htmljak by miał 7-9cm i odblask wysłanego przez Ciebie to był by ok, bo sęk w tym że ja go na rzekę chce a nie na zbiornik, nie poddaje się, szukam dalej, może platynowłosy podrzuci mi jakieś fotki dzieł swojego znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 z firmowek,cale fajnie blyszczace woblery znajdziesz z Lucky Craftnp taki ok 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 wypasiony, zaraz poszukam co oni tam jeszcze mają w katalogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Dzięki Krzyś za tego Japońca a już miałem spokój i sobie malowałem,malowałem Teraz się zajeżdżam z folią,tym czasem co nie co podpatrzyłem ale niebawem odbije w swoim kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Brawo Tomy, coś czuję, że wkrótce powstanie mnogość nowych wzorów. Tak, folia odkrywa zupełnie nowe kierunki i mnóstwo możliwości. Polecam równierz folie samoprzylepne dostępne w sklepach papierniczych, z materiałami reklamowymi itp. Występują w różnych kolorach, wzorach itp. Jedyna ich wada, to to że nie są tak plastyczne jak te czysto aluminiowe folie z rolki, ale da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Fajna zabawa.Boleniówka-Terminator 10tka-Resztę już w moim wątku będę wstawiał.Pozdro Krzychu i dzięki za nowy kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 No i Tomy zrobił właśnie coś co mi się widziało ... cały srebrny, tylko ster trochę bardziej poziomo by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 No i Tomy zrobił właśnie coś co mi się widziało ... cały srebrny, tylko ster trochę bardziej poziomo by się przydał Ten srebrny powyżej to przed malowaniem i innymi zabiegami Ster ok.one nie schodzą max. 0,5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Klasa Tomy perfect ci łuska wyszła takie załamania podkreślają efekt połysku a to moje błyszczaki mam nadzieje ze coś widać fotka z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 A tak szczerze to kiedyś też takie robiłem, nawet siudaki przerabiałem, a później swoje (pierwszy od góry) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 ja tez sie troche bawie z folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Nie obraźcie się chłopaki ale to o co mi chodziło i co spełniało by moje oczekiwania jeśli chodzi o czysty odblask spełnił jedynie, a zarazem w 100% Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Folia aluminiowa w każdym przypadku daje to samo, reszta zależy tylko od jakości zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Ja się na pewno nie pogniewam sam chętnie zamieniłbym 10 swoich na jeden made in Tomy ale Wobler129 ma dużo racji wiem jak wyglądają na żywo a jak wychodzą na fotce . Jeżeli chcesz domowym sposobem uzyskać lustrzany efekt to tylko folia alu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Tak a skąd pewność że ja robię w folii aluminiowej .Tak jak wyglądają na fotce tak też w realu w wobkach można się przeglądać.Fotki w wątku Tomy Hand made. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Nie mówię, że konkretnie Ty robisz z folii Ogólnie o folię alu mi chodziło, ja mam pełno takiej taśmy samoprzylepnej aluminiowej i z nią się bawiłem Pięknie Ci wyszedł Tomku Raptorek zazdroszczę aż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Folia aluminiowa w każdym przypadku daje to samo, reszta zależy tylko od jakości zdjęcia Jesteś w błędzie i to wielkim, na pierwszy plan idzie folia, jej jakość i refleks srebrny, wielką rolę odgrywa to czym zostanie folia pokryta (lakier itp), sposób w jaki zostanie naklejona (czy marszczona czy nie) czynników tego typu jest dużo, na wszystkich źle dobranych można tylko stracić jeśli chodzi o efekt lustra, a samo zdjęcie to chyba ostatnia rzecz która odgrywa tu rolę tak więc mylisz się i to bardzo a jeśli chodzi o wobka Tomy'ego no cóż... panienka może sobie makijaż poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 ...a samo zdjęcie to chyba ostatnia rzecz która odgrywa tu rolę.... Tu się kolego bardzo myślisz, na zrobienie dobrego zdjęcia wpływa tak dużo detali, ze szczeka by Ci opadła. To, że ktoś posiada zawodowy sprzęt nie oznacza ze zrobi dobre zdjęcie, tego się trzeba nauczyć. Rzadko kto się z tym rodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Do efektu lustra potrzebna jest bardzo dobra folia. One mają różne partie produkcyjne, bo przecież służą do czego innego. Kiedyś kupiłem rolkę taśmy o bardzo dużym efekcie zwierciadła, potem gdzieś mi ją wcięło. Chciałem kupić ponownie, tyle, że kiedy zrobiłem rundę po marketach budowlanych to takiej samej już nie udało mi się znaleźć. W końcu dostałem, ale już przypadkiem. A zdjęcia są bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi