Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy z tego można wnioskować, że nie będzie szybko kolejnej odsłony systemu Livescope, skoro jest mocna poprawa aktualnej, czy wręcz przeciwnie - to preludium przed nową wersją?

Jak sądzisz?

Wiesz co, w obecnej sytuacji rynkowej, gdzie karty odkryte u konkurencji- stary Livescope daje to samo co reszta a w kilku obszarach ma przewagę- zdziwiłbym się mocno , gdyby coś nowego się pokazało. Jedyny racjonalny powód to marketingowy, by zdecydowanie odjechać konkurencji wprowadzając nową jakość. Pytanie- jakim kosztem dla konsumenta i czy można w tych pieniądzach wycisnąć z technologii live więcej. 

Bassmaster classic w marcu i jeśli miałoby być coś nowego, to najwyższy czas, by to pokazać, no chyba, że ewentualna premiera ma być na targach. 

• 0

Wiesz co, w obecnej sytuacji rynkowej, gdzie karty odkryte u konkurencji- stary Livescope daje to samo co reszta a w kilku obszarach ma przewagę- zdziwiłbym się mocno , gdyby coś nowego się pokazało. Jedyny racjonalny powód to marketingowy, by zdecydowanie odjechać konkurencji wprowadzając nową jakość. Pytanie- jakim kosztem dla konsumenta i czy można w tych pieniądzach wycisnąć z technologii live więcej. 

Bassmaster classic w marcu i jeśli miałoby być coś nowego, to najwyższy czas, by to pokazać, no chyba, że ewentualna premiera ma być na targach. 

Nie wiem, czy to fejk, mam sygnały zza wody, że jednak w powyższym się pomyliłem- https://sonaryimapy.blogspot.com/2022/02/nowy-livescope-lvs34.html

• Like 2

• 0

Tak czy siak, jak będzie aktualizacja do ekranów i GLS10 a w nich dodany nowy LVS34 to się wszystko potwierdzi.
Bo równie dobrze może to być fake news, bo komuś się spodobał kształt przetwornika od AT i go inaczej podpisał, a kolejny to łyknął i na YouTube zrobił film ze swoimi wizjami i się rozlało...

• 0

Raczej nie fejk. Trwa Miami Boat Show. Może to będzie taki gwódź programu na weekend. Już była taka jedna firma, co się chwaliła nowym sprzętem zanim wyprzedała zapasy starego i z tego co pamiętam, to i zbankrutowała.

Różne "niezależne" źródła moje też potwierdzają, że nie jest to fake. Tylko ja nie widzę w tym potencjału na przełom, Nie ten przetwornik- po układzie wiązek no i nie ta cena- by coś przełomowego wprowadzić w obrazie. 

• Like 1

• 0

Nie do końca. Jest active target i mega live. Może i odstają od Livscope, ale nie na tyle, żeby kogoś skłonić do przejścia do Garmina. Wcześniej nie było alternatyw. Może to być po prostu element walki konkurencyjnej. A czy tak będzie, to przekonamy się po premierze. To tylko luźne dywagacje. Sam się zastanawiam, czy nie wziąć na ten sezon solixa ze zględu na SI.

Edytowane przez psulek

• 0

Nie do końca. Jest active target i mega live. Może i odstają od Livscope, ale nie na tyle, żeby kogoś skłonić do przejścia do Garmina. Wcześniej nie było alternatyw. Może to być po prostu element walki konkurencyjnej. A czy tak będzie, to przekonamy się po premierze. To tylko luźne dywagacje. Sam się zastanawiam, czy nie wziąć na ten sezon solixa ze zględu na SI.

Mam na chacie od @Siarq Solix 10tkę, tylko pogody na wojny sonarowe z 923 i GT56 nie ma. 

a co do tego LVS 34 to tak, dywagacje. Niech korpo odpala promo materiały i wyciągamy popcorn ;)

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 2

• 0

Marcin, póki co obrazy są bardzo podobne. Live od HB jest ich pierwszym projektem, wyszło całkiem nieźle ale ma sporo ale- zbiera zakłócenia, ma słaby zasięg do przodu- są na to skargi i wbrew pozorom wcale tak płynnie nie pracuje jak na demówkach. HB ma obecnie fajny system- to nazwali przecież one boat czy jakoś- każdy rodzaj obrazu do uzyskania 2d, di, si 360, live i tym się wygrywa, że to rozwiąznie systemowe. Garmin ma ileś przetworników live za sobą, zobaczymy czy prawdziwe okażą się plotki odnoście fuzji live i 360 - w przyszłości jakiejś , bo technologie na to mają i pieniądze też. 

• 0

Marcin, póki co obrazy są bardzo podobne. Live od HB jest ich pierwszym projektem, wyszło całkiem nieźle ale ma sporo ale- zbiera zakłócenia, ma słaby zasięg do przodu- są na to skargi i wbrew pozorom wcale tak płynnie nie pracuje jak na demówkach. HB ma obecnie fajny system- to nazwali przecież one boat czy jakoś- każdy rodzaj obrazu do uzyskania 2d, di, si 360, live i tym się wygrywa, że to rozwiąznie systemowe. Garmin ma ileś przetworników live za sobą, zobaczymy czy prawdziwe okażą się plotki odnoście fuzji live i 360 - w przyszłości jakiejś , bo technologie na to mają i pieniądze też.

Maciek oby po tej fuzji im się cena nie podwoiła[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Maciek oby po tej fuzji im się cena nie podwoiła[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Teraz jest już drogo- skoro gazetka sklepowa pokazuje cenę 1199 za sam przetwornik i to zapewne w preorderze jakimś. Zobacz jak ekrany poszły u nas i nie tylko u nas  do góry- nie tylko garminowskie.....

• Like 1

• 0

fuzji live i 360 - w przyszłości jakiejś 

Kokpit jak w F35 a w nim 360 HiperLive i żywe rybki pływające w tym okręgu, zasięg 100 metrów i automatyczne śledzenie rzuconej przynęty wystrzelonej na nici pajęczej.

Ech.... :clappinghands:  :rockon:

+++

Poniosło mnie.

Jadę zrobić aktualizację LiveScope bo za tydzień rybki i trzeba sprawdzić kolorki  ;)

Edytowane przez Pietruk
  • Like 1

• 0

Kokpit jak w F35 a w nim 360 HiperLive i żywe rybki pływające w tym okręgu, zasięg 100 metrów i automatyczne śledzenie rzuconej przynęty wystrzelonej na nici pajęczej.

Ech.... :clappinghands:  :rockon:

To nie bajki Piotr, Force z tego co słyszałem ma funkcję podążania za ławicą. 

• 0

Uuuu. Grubo.

Ale nie jestem na w stanie zrozumieć jak by to działało. Jakiś chaos na łódce widzę który wprowadza silnik próbując ustalić logikę poruszania się ławicy.

Dwa to tylko live 360, bo inaczej skąd silnik będzie wiedział gdzie się udała ławica?

Masz tą funkcję gdzieś opisaną, link czy coś?

Edytowane przez Pietruk

• 0

O to właśnie chodzi że to ich pierwszy Live. Więc możliwe z3 jakieś aktualizacje itd poprawia to co jest jednak niedopracowane. Przetwornik jest mega duży w porównaniu do konkurentów więc może tam napchali nadzieji :D

• 0

O to właśnie chodzi że to ich pierwszy Live. Więc możliwe z3 jakieś aktualizacje itd poprawia to co jest jednak niedopracowane. Przetwornik jest mega duży w porównaniu do konkurentów więc może tam napchali nadzieji :D

Tam jest moduł zintegrowany- nie ma innej opcji- chłodzenie wodne. Musi być zatem duży. Ja nazywam go tosterem ;) 

• 0

No właśnie kusi mnie HB, bo moży byłby to rozsądny kompromis między vendorami pod względem możliwości/jakość. A cxiję, że w sprawie mega live nie powoedzieli jeszcze ostatniego słowa.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka