Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

PL.

https://www.garmin.com/pl-PL/p/849965/pn/010-02706-10

Cena trochę zaporowa. Ciekawe czy przeskok jakościowy będzie wart tych EURO....

Ale przynajmniej w zestawie jest uchwyt perspektywy.

Temperatura pracy przetwornika wyklucza łowienie podlodowe i temperatury poniżej zera. Zaczynają się pierwsze minusy.

Edytowane przez Pietruk

• 0

Po obejrzeniu, jestem podobnego zdania. Jest lepiej, może być jeszcze lepiej po paru aktualizacjach, ale czy ja przez to znajdę i złowię więcej ryb to nie sądzę. 

LVS32 i tak mocno poprawił mi wyniki, a pojawienie się LVS34 nie sprawi że ryb w wodzie się więcej pojawi.

Edytowane przez Pietruk
  • Like 3

• 0

I bezpośrednie porównanie LVS34 i LVS32 - w akcji:

Overall ja nie widzę przełomu. Wygląda to na pracę softem bardziej niż fizycznymi cechami przetwornika ,bo khz, kąty wiązki - te same. 

Natomiast może być lepiej, bo to testowe softy beta i takowe przetworniki w tych materiałach co puścili. 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Overall ja nie widzę przełomu. Wygląda to na pracę softem bardziej niż fizycznymi cechami przetwornika ,bo khz, kąty wiązki - te same. 

Ale, o ile dobrze translator przetłumaczył z niemieckiego i ja dobrze zrozumiałem, to same kryształy są większe fizycznie niż w poprzedniku.

• 0

Natomiast może być lepiej, bo to testowe softy beta i takowe przetworniki w tych materiałach co puścili. 

Taka bardziej ewolucja niż rewolucja. Było lepiej niż u konkurencji a teraz jest sporo lepiej :)

Ja i tak kocham swojego Mega liva :)

• 0

Taka bardziej ewolucja niż rewolucja. Było lepiej niż u konkurencji a teraz jest sporo lepiej :)

Ja i tak kocham swojego Mega liva :)

Możesz napisać coś więcej? Bo się przymierzam do przesiadki z Garmina na Solixa. Może być na priv. 

Edytowane przez psulek

• 0

@kruz napisz coś więcej oficjalnie śledzę uważnie temat , patrze Bardzo mocno w str. Garmina ale jeszcze nic nie kupiłem. Ciagle dylemat i czekam tak naprawdę na opinie o nowym przetworniku.

Chyba nie ten wątek :)

Ale ja się w tym roku przesiadłem z HB Solix na Garmina Gpsmap

Na garminie jeszcze nie pływałem, ale z zabawy na sucho mam bardzo dobre wrażenia