Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej. Mam pytanko. Czy można wgrać mapy batymetryczne do GPS MAM 8412 XSV. Chodzi mi o norweskie Lofoty - o ile mapki są dostępne ...?

Z góry dziękuję za info.

Jeśli są na active captain w socjalkach- to tak, jeśli nie ma ich tam- trzeba zapytać  o zawartość norweskiego pakietu Garmin bluechart G3 lub G4 czy są one tam wgrane z danych navionics, którego wykupili garminowcy. 

• 0

Popływałem dziś u znajomego na łodzi z lvs32 i 34. Wnioski proste, perspektywa lepsza, reszta po prostu czystszy obraz bez zabaw w nastawach - bez przełomu jakościowego w obrazie. Jak dostanę materiały nagrywane, to pewnie film poskładam na kanał - tryb front był przebadany. 

• 0

Nazwę wątku trzeba będzie edytować...... nowy LVS62 XR na horyzoncie. 

Garmin Livescope XR LVS62 Test and Review, Compared with LVS34 (eng. subtitles coming soon) - YouTube

12k za przetwornik sam......srogo. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Maciej ale ten nowy 34 tez chyba ładnie stoi. Coś pod 10 klocków. Chyba ze to jeszcze mówisz o cenei w USA a u nas będzie z 15+

Marcin, po katalogu 62 jest droższy o tysiąc E za przetwornik vs. przetwornik 34. Srogie papiery to są. No ale to specjalistycnzy sprzęt, inshore jakieś , bogate jachty z dużymi ekranami- bo co daje duży zasieg bez dużego ekranu? Oczy tylko się męczą. Niemniej ciekawe rzeczy przed tym ICAST 

Tylko Navico siedzi cicho póki co. HB pokazało trackera do ML. 

• 0

Zasięg robi wrażenie.

Ale cena jeszcze większe.

Raczej będzie to niszowe wyposażenie wędkarza, bez dużego ekranu czyli powyżej 12" nie ma sensu. Natomiast wielki ekran wymaga dużego skupienia gdyż są dziesiątki obiektów wyświetlane.

Chyba że zastosują jakiś algorytm oznaczający przybliżona wielkość ryby na podstawie odległości i innych takich.

Myślę że jest to możliwe i by ułatwiło obserwację.

• 0

Zasięg robi wrażenie.

Ale cena jeszcze większe.

Raczej będzie to niszowe wyposażenie wędkarza, bez dużego ekranu czyli powyżej 12" nie ma sensu. Natomiast wielki ekran wymaga dużego skupienia gdyż są dziesiątki obiektów wyświetlane.

Chyba że zastosują jakiś algorytm oznaczający przybliżona wielkość ryby na podstawie odległości i innych takich.

Myślę że jest to możliwe i by ułatwiło obserwację.

Piotr, to jest cegła po gabarycie i masie, montaż jedynie do silników dziobowych na chwilę obecną- a co do zasady- tak jak pisałem powyżej. Pomysłowo idą "do przodu" 4 rok sprzedają ten sam moduł. 

• 0

Oczywiście że cegła Maćku.

Zmniejszyli częstotliwość na rzecz zasiegu w stosunku do LVS32 i 34 tym samym zmniejszyli detalizację małych obiektów. Także w przypadku naszych wód nie warto sobie nim głowy zawracać.

Ja to byłbym ciekaw porównania z dziadkiem ps31 w opcji do przodu. Ale tam zaś nie ma 20 stopni do wyboru. Overall więcej marketingu niż realnego upgrade dla 90% wędkarzy - użytkowników wcześniejszych wersji Livescope z GLS10. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Zgadza się Panie Maćku, ale cały czas brną do przodu, to morski lvs , to gt56 - wyscig szczurów trwa, Choć już chyba tylko z hb się ściągają... :)

Czekaj, ICAST za tydzień, może i Navico coś ogłosi w przeddzień imprezy. Doszły mnie słuchy, że uszczelnili obieg informacji, by ich dystrybutorzy nie dowiadywali się o nowościach z hobbystycznych forów przed oficjalną premierą.