Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Który przetwornik lvs lepszy do ustawienia w trybie perspektywy (32 czy 34). Dokupiłem 34 i zastanawiam się jak je ustawić Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka34 bez żadnego ale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Kilka stron wstecz przeczytałem temat, sporo niezrozumiałych dla mnie rzeczy Pytanko, LVS32 jest w dobrej cenie jak dla mnie, czy z ekranem echomap 92sv uhd będzie to dobre rozwiązanie ? Czy musowo trzeba celować w gpsmap 923xsv ( Jak narazie mowa tylko o 9 cali, chyba, że jakieś większy gpsmap może być, bo liczy się wielkość ekranu ? ) Wiem, że głównie używa się tego do verta, też będę używał przy sandaczu, ale czy front view lub perspektywa jest taka do "tyłu" ? Na swojej rzece mam sporo główek i fajnie by było zakotwiczyć na dziobówce i sobie przeskakować "ręcznie" od lewej do prawej. Za taki zestaw LVS32 + echomap w 10k zł się zmieszcze to brzmi jeszcze rozsądnie jak dla prawie "niedzielnego" wędkarza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 (edytowane) Mam ten zestaw czyli 32 i 92, powiem tak, mam go od ponad roku a dopiero ostatnio w Szwecji (przez 2 tygodnie codziennie) nauczyłem się go używać - do rzutu. Według mnie wystarczy, ale jak masz kasę zawsze warto wydać o model wyżej. Edytowane 24 Października 2022 przez Robert Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Już kiedyś tu to pisałem, niestety ale sam zakup nic nie wnosi poza zazdrością tych co nie mają i lansem nad wodą. Trzeba nauczyć się używać i interpretować to co widać. W ostatnią niedzielę podglądałem jak wataha okoni atakuje ławice uklei, jednego miałem na kiju, niestety tylko kilka sekund słyszałem gwiazd sprzęgła i mam po co wracać. Szkoda że nie miałem włączonego nagrywania ekranu... 9 cali da radę. Wiadomo im więcej tym lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 (edytowane) Na tych 9" widziałem jak szczupaki pływają między drobnicą a w zasadzie na "wierzchu" ławicy, nie z boku jak podaja różne pisma ale na 15 metrach chodziły na 6m, w górnej warstwie przynęty. Widziałem szczupaka z każda płetwą która ruszał (był 3 metry od czujnika), to był szok, Szuwarek lał ze mnie do wieczora... tak się podnieciłem... Edytowane 24 Października 2022 przez Robert Dorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 Rozumiem Cię Robert.Koledzy z łodzi się śmieją że zamiast łowic normalnie to sie zachowuje jak bym grał w gierkę na PS. No ale weź nie graj jak widzisz że one tam są i tylko czekają na podanie im przynęty.A i zauważem opóżnienie, najpierw jest branie, a potem widać na ekranie, jakieś 0,5 do 1 s. Nalepiej to widać przy sandaczach, na okoniu i szczupaku rzadziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjureee Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Hello maniacy livescopa Czy jest tu ktoś kto używa tego ustrojstwa w Olsztynie lub okolicach ? Jestm po pierwszym uruchomieniu i aktualizacji wersji 8410XSV z LVS32 i zastanawiam się co dalej Odezwijcie się. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Już kiedyś tu to pisałem, niestety ale sam zakup nic nie wnosi poza zazdrością tych co nie mają i lansem nad wodą. Trzeba nauczyć się używać i interpretować to co widać. W ostatnią niedzielę podglądałem jak wataha okoni atakuje ławice uklei, jednego miałem na kiju, niestety tylko kilka sekund słyszałem gwiazd sprzęgła i mam po co wracać. Szkoda że nie miałem włączonego nagrywania ekranu... 9 cali da radę. Wiadomo im więcej tym lepiej.Ale to na front view/perspektywie ? Też masz taki zestaw o który pytam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Wiem, że im większy/lepszy model tym lepiej, ale zaraz to bym mógł małe autko z salonu kupić Jak już by mnie to wciągnęło to ekran zawsze można wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Jeśli pytasz o te okonie to był front. Głębokość 11m , okonie szalały w okolicach 3-6m. Miałem LVS32 z 1222.Obecnie LVS34 i 8412. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) Na echomap też obraz nie jest do końca płynny. Robert fo rzucania używasz częściej opcji front czy perspektywy? Edytowane 25 Października 2022 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Lucas, patrz wyżej co mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Hello maniacy livescopa Czy jest tu ktoś kto używa tego ustrojstwa w Olsztynie lub okolicach ? Jestm po pierwszym uruchomieniu i aktualizacji wersji 8410XSV z LVS32 i zastanawiam się co dalej Odezwijcie się. pzdrNastępnym krokiem powinien być wyjazd na wodę Fimów z montażem i ustawieniami jest dużo na youtubie. Miałeś już okazję pływać z kimś kto ma livescope, czy nie? Tak jak napisał Pietruk, trzeba zrozumieć to urządzenie i nauczyć się korzystać. Nie każdemu pasuje taki sposób wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Odnośnie takie sposobu wędkowania: Ostatnio oglądałem pierwszy odcinek nowego sezonu Zander Pro na Kanalgratis.Łowienie panoptixem, współpraca w teamie: "Góra, stop, zwijaj, stop, wolniej" BUM. Trzeba faktycznie zmienić mindset na takie łowienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Dorado Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Na echomap też obraz nie jest do końca płynny. Robert fo rzucania używasz częściej opcji front czy perspektywy?Używam front, perspektywy prawie wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Odnośnie takie sposobu wędkowania: Ostatnio oglądałem pierwszy odcinek nowego sezonu Zander Pro na Kanalgratis.Łowienie panoptixem, współpraca w teamie: "Góra, stop, zwijaj, stop, wolniej" BUM. Trzeba faktycznie zmienić mindset na takie łowienie. Łukasz, ale tak to się odbywa, tak instruuję kolegę, bo on niestety nie zawsze patrzy w ekran, poza tym ekran jest ustawiony w moim kierunku. Ale słyszałem takie historie, że ten z przodu na łodzi ma swój system live. A osobiście to zdażyło mi sie kierować kolegą, który był na łódce obok. Oczywiście wymagane aby kierowany chociaż trochę wcześniej widział live i wiedział o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Łukasz, ale tak to się odbywa, tak instruuję kolegę, bo on niestety nie zawsze patrzy w ekran, poza tym ekran jest ustawiony w moim kierunku. Ale słyszałem takie historie, że ten z przodu na łodzi ma swój system live. A osobiście to zdażyło mi sie kierować kolegą, który był na łódce obok. Oczywiście wymagane aby kierowany chociaż trochę wcześniej widział live i wiedział o co chodzi.Jasna sprawa. Chodziło mi o tę ewolucję która dzieje się na naszych oczach i ciągłe zmiany w podejściu do wędkowania z elektroniką. Zwykły vertical na klasycznym echu już wymaga ciągłego patrzenia w ekran, zamiast na przykład obserwować sobie piekno przyrody , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Odnośnie takie sposobu wędkowania: Ostatnio oglądałem pierwszy odcinek nowego sezonu Zander Pro na Kanalgratis.Łowienie panoptixem, współpraca w teamie: "Góra, stop, zwijaj, stop, wolniej" BUM. Trzeba faktycznie zmienić mindset na takie łowienie. Jako ,że spędziłem czas od maja do teraz na gapieniu się w telewizorek mogę napisać ,że całkowicie się z tym zgadzam . A co do ekranu ....Mam 92SV i zostanie on ze mną na przyszły sezon . Po prostu nie czuję potrzeby zmiany gdyż uważam ,że na moje jeziorowo - rzeczne połowy jest wystarczający . Na YT jest porównanie 92sv z Ultrą i obraz na Ultrze wcale nie jest lepszy . Natomiast do ekranów 12 calowych to już trzeba dołożyć z 10k. Oczywiście kto bogatemu zabroni ...Ale jak dla mnie 92sv to bardzo dobry wybór na start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Jako ,że spędziłem czas od maja do teraz na gapieniu się w telewizorek mogę napisać ,że całkowicie się z tym zgadzam . A co do ekranu ....Mam 92SV i zostanie on ze mną na przyszły sezon . Po prostu nie czuję potrzeby zmiany gdyż uważam ,że na moje jeziorowo - rzeczne połowy jest wystarczający . Na YT jest porównanie 92sv z Ultrą i obraz na Ultrze wcale nie jest lepszy . Natomiast do ekranów 12 calowych to już trzeba dołożyć z 10k. Oczywiście kto bogatemu zabroni ...Ale jak dla mnie 92sv to bardzo dobry wybór na start.Utra 10tka w happyanglerze kosztuje teraz 999E 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) Utra 10tka w happyanglerze kosztuje teraz 999Eno i żeś mnie namówił :D Będzie do map i bocznego Edytowane 25 Października 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjureee Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Następnym krokiem powinien być wyjazd na wodę Fimów z montażem i ustawieniami jest dużo na youtubie. Miałeś już okazję pływać z kimś kto ma livescope, czy nie? Tak jak napisał Pietruk, trzeba zrozumieć to urządzenie i nauczyć się korzystać. Nie każdemu pasuje taki sposób wędkowaniaHej, pływałem już a jednak nie jest to zbyt porste dlatego szukam wsparcia u osoby z doświadczeniem. Dodam, że dość szybko "łapię", ale nie lubię czytać instrukcji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 no i żeś mnie namówił :D Będzie do map i bocznego zepnij kablem prostym ze swym echomapem 92 i masz wszystkie systemy na obu okienkach- zależnie od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 zepnij kablem prostym ze swym echomapem 92 i masz wszystkie systemy na obu okienkach- zależnie od potrzeb. Właśnie dlatego polowałem na Ultrę jako drugie echo ...+ możliwość wypinania ekranu bez wypinania kabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Mam pytanie jesli zepne razem(kabel ethernet) : GPSMAP 923xsv GPSMAP 1223XSV LVS32 - podpinam pod 12" oraz UHD-56 podpinam pod 12" to po spieciu moge korzystac z UHD-56 na 9 " ?(a 12 bedzie wtedy na lvs32) Czy trzeba to jako inaczej podpiac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 26 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 (edytowane) mam cos takiego wujek yo**BETO chyba moj lowranwrance 12 poleci na sprzedaz . a mialo byc wyzej 8412xsv :F Edytowane 26 Października 2022 przez fxd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi