Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Jak kupujesz nowy set, to pewnie, że warto. Natomiast wymiana lvs32 na 34 to duży koszt, bo stracisz na odsprzedaży używki i trzeba dołożyć do nowego- nie wiem czy warto. Ja równierz je porównałem i to na jednej sztycy w tym samym czasie i nie widzę wielkiego up w lvs34 - tryb front , który najbardziej mnie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 LVS 32/34 od jakiej głębokości zaczyna sensownie pokazywać widok w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 LVS 32/34 od jakiej głębokości zaczyna sensownie pokazywać widok w dół ?3-4m, płycej to pixele straszą - niezależnie od rozdzielczości ekranu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 …a ustawienie,,front/perspektywa,, przy klasycznym poziomym łowieniu/rzucaniu tez wymaga 3m/4m głębokości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Front - tak, perspektywa jest efektywniejsza do tej głębokości, czyli im płycej- tym lepiej dla niej. Oczywiście możesz regulowac pochylenie na sztycy ale ja mówię o wariancie typowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Dokładnie o takie ustawienie mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 To tryb perspektywy. I tak jak pisałem- im płycej, tym lepiej widać bez kątowania przetwornika- dodatkowego. W lvs34 jest dużo lepsza niż w 32tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Dzięki, jak zawsze można na Ciebie liczyć.Jakość ekranu ma tu istotne znaczenie ? Gpsmap vs ultra 9’ Edytowane 26 Listopada 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Dzięki, jak zawsze można na Ciebie liczyć.Jakość ekranu ma tu istotne znaczenie ?Gpsmap vs ultra 9’Nie stwierdziłem różnic, ongiś prowadziłem boje merytoryczne na fb z naganiaczami sklepowymi, ale mi przeszło. Duży ekran- duży detal i to jest największa przewaga. Natomiast w tych pieniądzach jakie w SE kosztuje Ultra- to nie myśl nawet o 92. Bo biorąc tamten ekran masz echo pełną gębą nawet bez wymiany gt54 na 56. Ryby i tak świecą się najlepiej w 455kHz i do tego wchodzisz z systemem live na dużym ekranie. Warto to przemyśleć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Wysyłałem dziś to koledze, wstawię i tu ciekawy jestem Twojej opinii Przetwornik chyba poprzedni 32 Edytowane 26 Listopada 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Wysyłałem dziś to koledze, wstawię i tu ciekawy jestem Twojej opinii Przetwornik chyba poprzedni 32tak, to jest 32. Natomiast jeśli nie pozwalają fundusze- deal spoko i to bardzo- ale jak ci to Vat ominie stamtąd. UHD bardzo słabo na bocznym pokazuje, subiektywnie- gorzej od Strikera. Dlatego o Ultrze pisałem powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/garmin-echomap-ultra-102sv-med-gt54uhd-tm-givare-10.htmlTo by było to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/garmin-echomap-ultra-102sv-med-gt54uhd-tm-givare-10.htmlTo by było to ?tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Wiesz może czy jest możliwość podłączenia dwóch przetworników jednocześnie do tego ekranu ? Tzn gt54 i LVS 34 Edytowane 26 Listopada 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Wiesz może czy jest możliwość podłączenia dwóch przetworników jednocześnie do tego ekranu ?Tzn gt54 i LVS 34Tak i zostaje w ultrze gniazdo network na wpięcie kolejnego ekranu echomap uhd dowolny , by przerzucić obraz z przetworników do niego. Pytaj Sergiusza - jest w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Może da się przerzucić na iPada, taniej by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Nie , tylko gpsmap daje opcję helm- czyli podgląd ekranu i sterowanie nim z poziomu aplikacji Active Captain. Poza tym dobry, dużu jasnoekranowy tablet to pieniądze nie mniejsze wiele niż używka 92/93 uhd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Tak na żywo wyglądają ekrany 9,10 i 12. Radbraw jak masz środki to kupuj największy Jest spora różnica w jakości obrazu między 92uhd a ultrą ale obraz z 92 jest jak dla mnie wystarczający do livescope aczkolwiek tak jak pisał Maciek większy obraz większe detale . Ktoś wyżej pytał czy jest różnica w jakości obrazu pomiędzy wersją 32 a 34 . Ostatnio z kumplem robiłem porównanie on 32 ja 34 oboje na ekranie 92uhd, podobne przynęty i w rzucie w dół nie widać różnicy a nawet bym powiedział , że jak opuściliśmy przynętę na 20 m to na 32 było ją trochę lepiej widać . Edytowane 26 Listopada 2022 przez sero1975 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/garmin-echomap-ultra-102sv-med-gt54uhd-tm-givare-10.htmlTo by było to ?Teraz w Szwecji masz 122sv +gt54 w bardzo dobrej cenie ale jest mały haczyk z którego łatwo można skorzystać jeżeli masz kogoś w irl polnocnej(nie wiem czy takie coś działa z innymi krajami w eu).... Od razu mówię z własnego doświadczenia. Mieszkam w irl południowej i ten ekran kosztuje 1612e+wysyłka na mój adres ALE mam znajomego w irlandii Północnej i ten sam zestaw kosztuje na jego adres 1240e+wysyłka.Ciezko było nie skorzystać [emoji39][emoji39]biorąc pod uwagę że regularna cena to prawie 2900eJak tu nie kochać "black friday" [emoji23] Jeśli chodzi o najtańszego panoptixa w EU lvs34 to obecnie na happy angler 1564e +kw[emoji6] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 Jesteś pewien ze bez podatku wysyłają ci do Irlandii ? Bo cena panoptixa 1564€ to cena bez vatu. Wiec zdziwiony jestem. Bo dodając do koszyka i dając adres w Pl czy Irl nabija podatek taki sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 26 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2022 (edytowane) Jesteś pewien ze bez podatku wysyłają ci do Irlandii ? Bo cena panoptixa 1564€ to cena bez vatu. Wiec zdziwiony jestem. Bo dodając do koszyka i dając adres w Pl czy Irl nabija podatek taki sam.Tak jestem pewny że na Irlandię Północna leci bez vatu[emoji6] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Listopada 2022 przez Bielun22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Tak jestem pewny że na Irlandię Północna leci bez vatu[emoji6] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu TapatalkaTo dziwne bo dodaje do koszyka wpisując PL czy to Irl cena jest za ten produkt 1,982.88 € z Vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 No dla mnie też to było dziwne bo na mój adres jest tak samo że dolicza VAT ale na adres znajomego z północnej już nie ma vatu[emoji16] Tak samo dziwne było dla mnie ze różnica w cenie ekranu między południem a polnocą jest tak duża kupując na soderfiske....[emoji2369] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) . Edytowane 27 Listopada 2022 przez Maciek_7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Bo Irlandia Północna należy do UK e nie EU. Naliczą pewnie VAT służby celne z UK. Edytowane 27 Listopada 2022 przez radeqs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi