Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Uhd ciągle w planach - narazie czekam na łódkę więc budżet obkrojony . Mówisz że lepiej odrazu 34 brać . To mnie trochę zmartwiłeś . Czyżby garmin chciał „zmusić” klientów do przejścia na 34 pogarszając jego możliwości updatami ?? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalnTrudno orzec, natomiast zjawisko pogarszania obrazu ze starszych przetworników ma miejsce. 32 to jednak inna budowa przetwornika, układ wiązek skanujących i może update "szyte" pod 34kę dają taki niezamierzony efekt dla poprzednika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Ja mam lvs32 i już jakiś czas temu zauważyłem,że z każdą aktualizacją obraz robi się gorszy. Dlatego zrobiłem downgrade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Ja mam lvs32 i już jakiś czas temu zauważyłem,że z każdą aktualizacją obraz robi się gorszy. Dlatego zrobiłem downgrade Nie updatowałem swego setu od lutego ubiegłego roku- z tego samego powodu, w AC mam wyłączone pobieranie update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Maciek,Może banalne pytanie - jak sprawdzić wersję softu GLS10?Pytam, bo robiłem update EchoMapa Ultra 102SV do wersji 24.20 (paczka 2023.04.06.0) i w tej paczce nie było aktualizacji GLSa (a wcześniej nic nie aktualizowałem, więc GLS jest w wersji 'fabrycznej'). Swoją drogą, to można ściągnąć i zainstalować starsze wersje - koledzy z US to zebrali i udostępnili (no bo nie Garmin...):https://www.bbcboards.net/showthread.php?t=1169578&highlight=current+livescope+updates Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 A nie wydaje Wam się, że 32 ciut szerzej widzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Nie updatowałem swego setu od lutego ubiegłego roku- z tego samego powodu, w AC mam wyłączone pobieranie update. Czyli rekomendujecie pozostanie na wersji:ECHOMAP Version 20.00 with GLS Version 2.58https://drive.google.com/file/d/17ei...ew?usp=sharingRozumiem, że powinienem przywrócić ustawienia fabryczne, zgrać to na kartę - aktualizować i wyłączyć opcję autoaktualizowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Przywracanie ustawień fabrycznych chyba nie jest konieczne (natomiast warto wykonać back up danych), może być potrzebne 'wymuszenie aktualizacji', zgodnie z poniższym:https://support.garmin.com/en-US/?faq=MtVQGKuPkXAjRpH9FhJ1u8&searchQuery=Marine%20Forced%20Updatehttps://support.garmin.com/pl-PL/?faq=MtVQGKuPkXAjRpH9FhJ1u8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) Mam złe, w sensie nieudane funkcjonalnie, doświadczenia z forced downgrade. Udało się to wymusić kiedyś na echomapie uhd, chciałem wrócić do czasów sprzed perspektywy, bo były to najlepsze obrazy lvs32 do przodu i w dół ever. Niestety, pomimo zapakowania softu- obraz w tych trybach się nie poprawił, perspektywa zniknęła -także nie było sensu w to brnąć i wrzuciłem soft z trybem perspektywicznym ponownie do ekranu. A tak w całokształcie, niestety- im nowsze firmware- tym gorzej działają stare przetworniki. Miałem ps30 w rękach kilkukrotnie, jest to samo, tzn. dużo słabiej obrazuje niż przed laty. W zasadzie znajomemu co się nim interesował - zarekomendowałem echomapa chirp, bo tam nie ma obsługi lvs i jest szasna duża, że będzie obrazował lepiej niż nowe ekrany. Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zeby zainstalować starszą wersję,trzeba ze strony pobrać tą która Cię interesuje, wkładasz do urządzenia, przytrzymujesz przycisk power przez kilka sekund i rusza samo. Przywracanie do ustawień fabrycznych nic nie daŻeby sprawdzić wersje gls trzeba normalnie wejść w wersję oprogramowania i tam będzie podane wersja ekranu i gls 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 9 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Czy w takim razie w lvs32 z oprogramowaniem 2.55 sensowna jest aktualizacja? Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Witam, potrzebuję tani sprawdzony, mocny uchwyt na reling do Panoptixa- molecicie coś sprwdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Panowie ja z pytaniem do tych co się znają. Mam lvs32 + uhd 92sv. Czy jak zmienie ploter na cos lepszego to poprawi się widoczność na perspektywie i rzucie w przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Panowie ja z pytaniem do tych co się znają. Mam lvs32 + uhd 92sv. Czy jak zmienie ploter na cos lepszego to poprawi się widoczność na perspektywie i rzucie w przód?Zasada jest prosta : Większy ekran większe detale … Ale cudów się nie spodziewaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Panowie ja z pytaniem do tych co się znają. Mam lvs32 + uhd 92sv. Czy jak zmienie ploter na cos lepszego to poprawi się widoczność na perspektywie i rzucie w przód?Jakość perspektywy poprawi ci użycie 34ki a nie ekranu. Dodatkowo zyskasz na zasięgu i mniej martwych stref będzie pomiędzy pasmami skanującymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Okej, jeszcze jedno pytanie. W momencie kiedy przetwornik montuje po lewej stronie łodzi ( jak siedze w srodku to lewej, jak jestem przed łódką i patrze na dziób to prawej ) na sztycy, uzywam silnika dziobowego haswing to jak zamontować przetwornik port czy starboard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Okej, jeszcze jedno pytanie. W momencie kiedy przetwornik montuje po lewej stronie łodzi ( jak siedze w srodku to lewej, jak jestem przed łódką i patrze na dziób to prawej ) na sztycy, uzywam silnika dziobowego haswing to jak zamontować przetwornik port czy starboard?W sumie to ja nie zauważyłem różnicy, obecnie mam sztyce po prawej a przetwornik zamontowany na niej by był po lewej. [emoji2526] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 W sumie to ja nie zauważyłem różnicy, obecnie mam sztyce po prawej a przetwornik zamontowany na niej by był po lewej. Mam tak samo, różnicy nie widzę. Może ktoś mądry wytłumaczy, o co chodzi ze stroną montażu. Znalazłem gdzieś na amerykańskiej stronie artykuł, że inaczej układają się pasma skanujące, ale w sumie to lepsza jakość obrazu jest w położeniu Port. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Możesz podesłać link do tej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 12 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 To był jednak Youtube. Polecam filmy Garmin Guru https://youtu.be/tz8QXWben3k?si=K9m64ndZ5DHNlNQI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Pytanie do osób które zimują łódkę na wolnym powietrzu pod plandeką. Czy na okres zimowy demontujecie przetwornik LVS i GT56 oraz skrzynkę GLS 10 ?Mam zamontowane na stałe w bakiście i tu pojawiły się obawy, czy niska temperatura nie wpłynie negatywnie na tę elektronikę?Wszystko na przyczepie, nie na wodzie. Dziękuję za podzielenie się spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Moja poprzednia łódka alu, jak i obecna laminat stoją w nieogrzewanym garażu cały czas i nigdy nie demontowałem żadnych przetworników ani modułu gls... dziobowka również zostaje...Nigdy nie było żadnych problemów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Moja poprzednia łódka alu, jak i obecna laminat stoją w nieogrzewanym garażu cały czas i nigdy nie demontowałem żadnych przetworników ani modułu gls... dziobowka również zostaje...Nigdy nie było żadnych problemów...Ok, dzięki. Ale moja będzie stał na dworze i obawiam się o jakiś mrozy - 10+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Czy na dworze czy w blaszanym garażu większej różnicy moim zdaniem nie będzie...kolega swojego riverfoxa trzyma w porcie pod plandeką pod chmurką w zimie i zero problemów....jedynie zabiera ekrany do domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 OK, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Zestaw Echomap Ultra 102SV + GLS10 LVS32. Ile to prądu będzie zżerać łącznie i oddzielnie ? Mam Aku 60Ah Zap Marine służy jako rozruchowy i właśnie do echo. Obstawiam, że na cały dzień może być kiepsko, dlatego też mam pomysł, aby echo brało prąd z tego, a GLS10 LVS32 podłączyć pod inny akumulator ( Gdzieś mam żelowy 18Ah, ile GLS10 LVS32 pochodzi na tym ? ). Echomap Ultra 102sv, bodajże 2A/h pobiera max. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi