Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Panowie, pewnie przydałby mi się większy ekran do lvs32 zacząłem bawić się w verta i mi się spodobało. Aktualnie uhd 92sv. Myślę aby opylić strikera 9 którego używam do bocznego, do uhd dokupić przetwornik i do lvsa jakiś większy ploter. Co obecnie na rynku byście polecali zarówno przetwornikowo jak i ploterowo do verta/rzutu w przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 20 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Jest seria gps1223 w rozsądnych pieniądzach toznajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Cześć. Czy do ECHOMAP Ultra 102sv można podłączyć 2 przetworniki LVS32? Widziałem film z GSPMAP, gdzie obraz był dzielony na 2 przetworniki LVS (ustawione do przodu i w dół). Wg informacji z komentarzy można było zastosować dowolną kombinację przetworników lvs (32,34) ale potrzebna była druga skrzynka GLS 10. Czy do wspomnianego ECHOMAP też się da? W ECHOMAP nie zamierzam korzystać z klasycznego przetwornika (chcę kupić opcję bez przetwornika). Jeśli jest możliwe podłączenie 2 x LVS 32 to czy można dość płynnie przełączać między tymi przetwornikami (chodzi mi o przełączanie z przetwornika perspertive na down) ? 10" to trochę mało na dzielenie ekranu. Nie chcę wstawiać kolejnego telewizora bo obok ECHOMAP 102 na łodzi będzie też HB Helix dla wykorzystania SI a jeżdżę na kilkudniowe wyjazdy - wiadomo, trzeba oszczędzać prąd. Jeśli pytanie jest laickie to przepraszam i z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Hej, Czy coś może się stać przez mrozy zamontowanej w bakiście czarnej skrzynce GLS10?Łódkę mam pod domem na przyczepie.producent skazuje zakres od -15°C do 70°C Czy lepiej zdemontować na okres zimowy? Edytowane 5 Grudnia 2023 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ostatnio było ponoć -10 i lódka na dworze . Na chwile obecna GLS 10 działa . Jak będzie mniej - nie mam zamiaru wykręcać - zobaczymy co sie stanie po zimie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Nic się nie stanie- zaślepić gniazda i tyle. Ten sprzęt pracuje na lodzie w ice packach w USA, Kanadzie i Rosji - nasze mrozy mu nie straszne, natomiast kable garminowskie to dramat na mrozie- łamią się po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Dzięki, za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Dzięki, za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 W końcu zamontowałem panoptixa na swojej łodzi. Mam kilka pytań, proszę o wyrozumiałość Akumulator 60Ah - Zap Marine słuzy jako rozruch, zasilanie do echomapa i cała elektronika na foxieŻelowy 18AH - Docelowo miał być tylko pod "przetwornik" ale przecież GLS i lvs pobierają z 1 źródła - Skrzynka GLS10 oraz akumulator Żelowy ( 18AH -ze względu na swoją budowę mogę go położyć "na plecach" ??? Jest z 3x wyższy niż jego podstawa i w końcu się wywali na falach ) na podłodze ?- Myślałem, że będę mógł rozdzielić pobór prądu np GLS10 z głównego Aku 60AH, a przetwornik z tego Żelowego 18Ah, ale przecież jest to razem połączone, ile ten Żel powinien wytrzymać, na razie będą testyczy panoptix zostanie na stałe - Jak padnie akumulator Żelowy to panoptix powinien po prostu się wyłączyć i mimo połączenia z echo, które bierze prąd z Zap Marine 60AH, nie będzie pobierał żadnego lewego prądu ? ( Kabel to przecież tylko do przesyłu danych jest tak ? )- Akumulator Zap Marine 60Ah - Docelowo 2x echomap ultra 102sv, pod 1 echo podłączony będzie GT56, a pod drugi panoptix ( GLS10+LVS32 będzie brał prąd z innego źródła ) Ile maksymalnie może chodzić taki zestaw żeby nie bać się o rozruch silnika ? Jakie napięcie jest bezpieczne, że "nie brakuje" prądu na odpalenie silnika ( po odłączeniu od ładowania pokazywało 13V, po iluś minutach trochę spadło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 (edytowane) to jeszcze napisz jaki silnik spalinowy? to jakieś 5 litrowe v8 zamontowane na stałe czy 20hp?echa z panotptixem wezmą jakieś 7-10A na godzinę (wg dokumentacji 2x2.8A i 2A GLS10), więc ten zap marine po 7 godzinach padnie, realnie dałbym 3 godziny maks na pracę echosond pod tym Zap Marine i może jeszcze odpalisz spalinę, warto aby miała ładowanie dla tego ZAP. Zauważ, że będziesz obciążał go dużym prądem bo ponad 10% jego realnej pojemności a te 60Ah to on ma mierzone dla C20 czyli dla 5% obciążenia.Skoro przewidywany pobór prądu to te 7-10A policz ile godzin chcesz byc na wodzie i wyjdzie Ci pojemność aku jakiego potrzebujesz. Jak weźmiesz lifepo4 to nie musisz brać dużego zapasu pojemności jak kwas czy żel bierz z 20% zapasem. Tyle, że lifepo4 słabo nadaje się do rozruchu jeśli chcesz mieć tylko jeden aku na łodce. Doradzałbym dwa, ten ZAP dla razruchu i jako awaryjny dla echo i jakieś lifepo4 z którego na upartego też awaryjnie da się odpalić spalinę. Edytowane 16 Grudnia 2023 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Odpalenie silnika na lfp4 zależy od wydajnosci / wielkosci baterii , użytego bms . Im większy silnik tym cięższy rozruch- większy pik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Suzuki 50km. W poście ktoś pisał, że Ultra 122sv +LVS34 + Apex13 bierze mu ok 6A, to w moim przypadku "słabszy" zestaw będzie brał sporo więcej ? A napisałem, że chce aby 2x echo z 1x GT56 brało prąd z AKUMULATORA X, a GLS10+LVS32 z AKUMULATORA Y.Obstawiałem, po postach w wątku, że echomap bierze 2A. LifePo4 byłoby dobre gdybym kombinował zestaw na nowo, a mam już ładowarke wbudowaną na stałe z foxa, kupując LifePo4 musiałbym wydać znowu sporo kasy na kolejną ładowarkę, trochę bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wamper72 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Jest dostępne i u nas https://m.olx.pl/d/oferta/rotator-smart-vision-CID767-IDXYOz6.htmlhttps://m.olx.pl/d/oferta/rotator-smart-vision-CID767-IDXYOz6.html Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Nikt nie pytał, ale każdy potrzebował... Takie rozwiązanie już od b. dawna oferuje jeden z naszych kolegów z forum:https://www.olx.pl/d/oferta/elektryczna-sztyca-obrotowa-do-panoptix-active-target-mega-live-CID767-IDUAG2D.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2023 Jest dostępne i u nas https://m.olx.pl/d/oferta/rotator-smart-vision-CID767-IDXYOz6.htmlhttps://m.olx.pl/d/oferta/rotator-smart-vision-CID767-IDXYOz6.html Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu TapatalkaO, widzę, że i wyższy model rotatora jest dostępny -z korekcją żyrokompasową. To znacznie ciekawsze rozwiązanie, bo ten z linka jest po prostu drogi jak na to, co daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 cena powalaJest dostępne i u nas https://m.olx.pl/d/oferta/rotator-smart-vision-CID767-IDXYOz6.htmlhttps://m.olx.pl/d/oferta/rotator-smart-vision-CID767-IDXYOz6.htmlWysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) a propo sztyc to może komuś się spodoba taka opcja sztycy a propo tych po parę tysi .......... filmik udostępnie po wrzuceniu na youtube https://youtube.com/shorts/dmsPbTcloPA?feature=shared Edytowane 6 Stycznia 2024 przez uups 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2024 (edytowane) a propo sztyc to może komuś się spodoba taka opcja sztycy a propo tych po parę tysi .......... filmik udostępnie po wrzuceniu na youtube https://youtube.com/shorts/dmsPbTcloPA?feature=sharedjak masz fb- zobacz, co można jeszcze zrobić z tego silnika- bardzo zadowolony jestem: Facebook Edytowane 6 Stycznia 2024 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 uups Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 (edytowane) jak masz fb- zobacz, co można jeszcze zrobić z tego silnika- bardzo zadowolony jestem: Facebooksilnik został odcięty ze względu na wagę , wykorzystałem tylko napęd do obrotu sztycy .Jak na razie są to próby i powiem tak - sprawuje się to dobrze i koszt w całości zamknął się w kwocie 1100 zł z uchwytem . Silnik leży i czeka na jakiś nowy projekt np. belly bout Oglądnąłem filmik przebiłeś mnie o półkę wyżej brawo i ten uchwyt delikatniejszy jest , jęśli możesz dać namiary na rotator to będe wdzięczny pozdr Edytowane 7 Stycznia 2024 przez uups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 silnik został odcięty ze względu na wagę , wykorzystałem tylko napęd do obrotu sztycy .Jak na razie są to próby i powiem tak - sprawuje się to dobrze i koszt w całości zamknął się w kwocie 1100 zł z uchwytem . Silnik leży i czeka na jakiś nowy projekt np. belly bout Oglądnąłem filmik przebiłeś mnie o półkę wyżej brawo i ten uchwyt delikatniejszy jest , jęśli możesz dać namiary na rotator to będe wdzięczny pozdrNo ale to jest z tego samego silnika, co masz ty. Chłopaki wyspawali mi obudowę górną, przenieśli listwowy napęd obrotnicy do niej i zrobili rączkę do obsługi manualnej Kable elektryczne wywalone z pedału, zdjęta izolacja z przewodu, co go łączy z obrotnicą i to wszystko. Choć w sumie ta czerwona nakrętka jest istotna, docisk obrotnicy mam regulowany, bo czasami za szybko lata przetwornik napędzany nogą- a jak nieco dokręcę śrubę- to tam jest wałek PTFE, który płynnie hamuje obrotnicę i jest to bardzo sensowne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ziomal Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Panowie widziałem w wątku o udzielaniu sygnału na drugi ploter i mam pytanie, czy jest jakaś możliwość udzielenia sygnału z gpsmap 1223xsv na echomap uhd 92sv . Po kablu bo wifi ręcznej się nie da . Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Panowie widziałem w wątku o udzielaniu sygnału na drugi ploter i mam pytanie, czy jest jakaś możliwość udzielenia sygnału z gpsmap 1223xsv na echomap uhd 92sv . Po kablu bo wifi ręcznej się nie da . Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaZ mojej wiedzy tylko echomap z echomap i gpsmap z gpsmap gada ale może sie jakieś patenty . Ja mam spięte gpsmap-y po kablu i wszystko śmiga. Różne modele nie da sie ale poczekam może ktoś zna jakiś patent. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ziomal Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Może ten mój echomap jest za niskim modelem? Nie znam się Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Może ten mój echomap jest za niskim modelem? Nie znam się IMG_20240119_134641.jpg Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalkakolega powyżej wyklarował : gpsmap+ gpsmap lub Echomap+echomap , żadne inne warianty nie działają, łącznie z podpieciem lvs do modułu ethernet i wyjścia kablami stamtąd do echomapa i gpsmapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 kolega powyżej wyklarował : gpsmap+ gpsmap lub Echomap+echomap , żadne inne warianty nie działają, łącznie z podpieciem lvs do modułu ethernet i wyjścia kablami stamtąd do echomapa i gpsmapa. No to nic sie nie zmienilo . . . .GPs + GPs oraz Echo + echo . .. ja napisalem to nie potwierdzajac na 100% bo wychdza jakies nowinki ja temat przerabialem jakis rok temu .. . . i nie bylo opcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi