Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No to nic sie nie zmienilo . . . .GPs + GPs  oraz Echo + echo . .. ja napisalem to nie potwierdzajac na 100% bo wychdza jakies nowinki ja temat przerabialem jakis rok temu  .. . . i nie bylo opcji .

I nie spodziewam się zmian, bo za takową nie uważam przesyłu obrazu z przetwornika pawężowego torem wifi pomiędzy echomapami UHD2 i zapewne Ultrami 2 generacji

• Like 1

• 0

Ja przeszedłem z 92 na 122 .

Jest różnica ale w vertykalu nie tak duża . Natomiast z rzutu to na pewno lepiej widać przynętę . Natomiast w bocznym czy klasycznym różnica jest kolosalna .

Jak masz hajs to zmieniaj . Ja nie żałuję ????

Edytowane przez sero1975

• 0

Cześć,

Noszę się z zamiarem zakupu poniższego zestawu:

Echo map ultra 122sv

Lvs 34

Ktoś doradzi gdzie można taki zestaw kupić w rozsądnych pieniądzach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tutaj możesz :

https://www.pelagisch-angeln.de/product/echolote/angebote/garmin-echomap-ultra-122sv-mit-gt56uhd-tm-geber-mit-panoptix-livescope-system-mit-lvs32-geber-und-blackbox/

• 0

Hmm, dorobiłem się nowego plotera 122sv i zastanawiam się czy poprawi to sytuacje mojego LVS 32 w porównaniu do 92sv w trybie perspektywy? Czy jendak kupować LVS 34 bo na LVS32 perspektywą się nie pobawie?

Jak dla mnie zmiana z 92 na 122 to przeskok technologiczny .

Natomiast zamiana 32 na 34 jest naprawdę kosmetyczna …

Mniej zakłóceń i tyle …

• Like 1

• 0

Co konkretnie masz na myśli bo zastanawiam się nad dokupieniem drugiego a akurat mam 92.

Ekran większy i pixel gęściejszy to tak w lelegraficznym skrócie …;) Na pewno więcej uzyskasz zmieniając ekran niż przetwornik

Edytowane przez sero1975

• 0

Panowie czy można podłączyć jednego panoptixa do dwóch ekranów ? Tak żebym mógł sobie np raz patrzeć na jednym ekranie a raz na drugim

Podłączyć przetwornik z jednym ekranem... następnie jeśli masz dwa zgodne tz z tej samej serii ekrany to połącz je ze sobą za pomocą kabla ethernet...

Będziesz wówczas mógł sobie przerzucać widoki między ekranami, niezależnie do którego bedziesz miał aktualnie podłączony dany przetwornik.

• Like 1