Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam pytanie, czy ktoś z Was użytkował dwa przetworniki LVS 34 na jednej sztycy jednocześnie? Mam na myśli jeden ustawiony w perspektywie a drugi w pionie do przodu

Oczywiście. Najlepiej działa to na dwóch niezależnych ekranach, na jednym nawet dużym to wypada średnio, bo zależnie jak podzielisz ekran- masz przyciętą perspektywę. Zakłócenia w normie możliwe do odfiltrowania nastwami menu. Opory duże, z tym się nie pływa szybko, bo wiadomo ocb. 

• Like 1

• 0

Na tym filmie nie wygląda to najgorzej

https://youtu.be/IbQUFBVm1sI?si=6l93CZJY1n4BXZ5h

Sławek perspektywa nie jest koniecznością, wystarczy przyzwyczaić się do trybu front i mieć możliwość ręczną/mechaniczną/elektroniczną przeszukiwania strefy przed nami lewo-prawo. 

• Like 2

• 0

Pytanie do bardziej doświadczonych. Jak się mają akumulatory kwasowe do utraty jakości na lvs34. Słyszałem, że ze spadkiem napięcia spada jakość obrazu, tylko czy to jest stały spadek wraz ze spadkiem pojemności akumulatora czy to jest od jakiegoś konkretnego stopnia % pojemności czyli, że np po 20-30% pozostałości Aku spada jakość?

Myślę nad tym pod kątem ewentualnej wymiany Aku na lifepo4

• 0

Wg mnie jest to bzdura.

Zasilanie GLS 10 to zakres 10-32 V. Wszyscy by wtedy zasilali napięciem 32V aby mieć obraz żyletę. Takie zasilanie może stanowić delikatny problem czyli koszty np. przetwornicy 12V na 32V. 

Nie spotkałem się z takimi zjawiskami  jak opisałem wyżej.

Sam mam downgrade z 24V na 12V ze względu na Humminbirda i inne zabawki wymagające 12V. Ale przy najbliższym grzebaniu w kablach Garmin poleci na 24V. Wtedy może zmienię zdanie. 

• Like 1

• 0

A ja wam powiem tak , miałem kilku klientów którzy zamontowali sobie akumulatory 16v i 24 pod at i Lvs . Wpierw ich  optymizm sięgał zenitu , natomiast po sezonie stwierdzili , że prócz zaspokojenia ego i fejmu internetowego -nic się nie zmieniło w obrazowaniu

poprostu dany sprzęt wymaga zasilania w przedziale napięć oraz pobiera niezbędną energię . Tu nie ma co wywarzać otwartych drzwi. Mocy urządzenia się. NIe zmienia , 100W = 10V x 10A = 20V x 5A itd

Edytowane przez siarq
  • Like 2

• 0

Panowie, prośba o podpowiedź jakim kablem przedużyć kabel zasilający od GLS 10 oraz kabel zasilający od ultry. Czy taki zwykły 1,5 mm2 wystarczy? W instrukcji o kablu zasilającym piszą o 10 AWG a to jest 5mm2 to jakieś chore. Te oryginalne krótkie na pewno nie są tak grube. Kabel zasilający od gls chcę przedłużyc o jakieś 2m a zasilający od ultry o jakieś 1 m. 

Edytowane przez rower26
  • Like 1

• 0

Pomysł na sztyce zaczerpnięty z forum. Za jednym zamachem zrobiłem dwie a do tego wykonałem 2 knagi z nierdzewki. Spawałem pierwszy raz w życiu i to od razu nierdzewkę elektrodą zasadową więc estetyka jest jaka jest. Jako zestaw mobilny sprawdza się bardzo dobrze. Muszę jeszcze dorobić wyłącznik do odcinania blackboxa, przydadzą się też opływowe osłony na mocowania przetworników oraz wyprowadzenie przewodów od akumulatora na zewnąrz aby nie otwierać skrzynki do ładowania akumulatora.

post-46752-0-78913000-1712790425_thumb.jpg

post-46752-0-86481700-1712790433_thumb.jpg

post-46752-0-79011200-1712790443_thumb.jpg

post-46752-0-89918800-1712790451_thumb.jpg

• Like 2