Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wsparcie twierdzi że jest jakiś problem z ostatnią aktualizacja i sugeruję poczekać. Mam nadzieję że bez aktualizacji będzie to działało.

Problem jest już zdefiniowany, konflikt pomiędzy 34ką a sonarem tradycyjnym, skutkujący rozjazdem obrazu na części ekranu i pojawieniu się pxl wielkości kratek w zeszycie. Sprawa in process, pani Gosia jest bardzo kompetentą osobą.

• Like 1

• 0

Sprawdź poziom napięcia u mnie taki sam objaw występował jak napięcie z aku było na poziomie 12 V z aku(za cienkie kable),jak napięcie wzrosło powyżej 13V,wszystko działa.

W razie czego zapraszam na priv-nagrałem filmiki przed wysłaniem reklamacji do Garmina

Znalazłem rozwiązanie w filmie Garmin Guru :) Aż nie wierzę, że wszystko działa!!!

Zrobiłem krok po kroku jak w filmiku i LVS34 działa

1. Jeżeli zostawiamy stary ekran i chcemy wymienić LVS32 na LVS34, pomimo podpięcia nowego GLS10 i zrobienia aktualizacji urządzenie nie widzi sieci, ponieważ w pamięci zostaje stary GLS10 i ciągle go szuka.

2. Trzeba włączyć tryb demonstracyjny

3.Przywrócić ustawienia domyślne

4.Wpisać te dane co podaje się na początku-język, długość łodzi,itd

5.Urządzenie wykrywa nowy GLS10 z działającym LVS34 !!!!

• Like 4

• 0

Witam, mam problem. Niedawno nabyłem pierwszy zestaw live, echomap 12 i Lvs34. Na początku cały czas pływałem z ustawieniem przetwornika w dół. Teraz gdy przestawiam na perspektywe bądź do przodu, wygląd ekranu dalej jest do wersji w dół. Nie przedstawia się a z tego co słyszałem powinno automatycznie po zmianie kąta

• 0

Jest w ustawieniach opcja manualnego wyboru lub też automatycznie. Sprawdź jak masz . Poza tym po zmianie ustawienia echo potrzebuje czasem chwili na przełączenie się . Bo zakładam że przekręcasz przetwornik w prawidłową stronę .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Czas na zmiany. Co właściwie potrzebuję abym w trollu widział przynętę za łódką.

Ponton, zestaw przenośny.

1. Ultra 102 lub 122

2. spory aku -  na cały dzień 40 Ah LiFePo4 wystarczy ?

Co jeszcze?

Pewnie uchwyt (jaki) i gdzie go zamocować?

Czy przetwornik GT-40 będzie z tym współpracował?

• 0

Montował ktoś lvs34 z gls10 do Ultry 122 na Skylla 420?. Myślę gdzie najlepiej zamontować GLS10 i którędy wyprowadzić kabel do lvs34. Wszystko mam na relingu na lewej burcie i tam będzie sztyca przetwornika

na pewno już sobie poradziłeś, ale w skylla masz przygotowany uchwyt w bakiście na wędki i jest przepust z burty do tej bakisty.

Wczoraj montowałem na szybko dodatkowo na sztycy z lvs34 przetwornik gt56 (długi przewód) i przeciągałem go do bakisty i z powrotem - mam łącznie przeciągnięte 5 przewodów

• 0

Tak, już sobie poradziłem. Piszesz o pionowym przejściu z bakisty na wędki pod reling? Mam go zajęty w całości więc odpadał. Kupiłem fajną, wodoszczelną przejściówkę i wyprowadziłem z bakisty dziobowej na pokład. Niedawno znalazłem że Garmin ma w ofercie przejściówki rozłączne przez burtę dla lvs34. Mają tą zaletę że po pływaniu można przetwornik zdjąć z pokładu ale ja nie zdejmuję a moja przejściówka ma miejsce na jeszcze kilka przewodów. Zrobię zdjęcia to pokażę

• Like 1

• 0

Tak, już sobie poradziłem. Piszesz o pionowym przejściu z bakisty na wędki pod reling? Mam go zajęty w całości więc odpadał. Kupiłem fajną, wodoszczelną przejściówkę i wyprowadziłem z bakisty dziobowej na pokład. Niedawno znalazłem że Garmin ma w ofercie przejściówki rozłączne przez burtę dla lvs34. Mają tą zaletę że po pływaniu można przetwornik zdjąć z pokładu ale ja nie zdejmuję a moja przejściówka ma miejsce na jeszcze kilka przewodów. Zrobię zdjęcia to pokażę

też o takim rozwiązaniu myślałem, ale jak zamontowałem sztyce i echo to tak to zostawiłem i jest ok. Nie chciałem dziurawić nowej łódki :D.

Do czego wykorzystujesz ten przepust z burty do bakisty?

• 0

Też nie chciałem dziurawić, ale w sumie przy produkcji tez dziurawią, tylko że nie do końca znają potrzeby użytkownika. Więc kiedy się przedziurawi ale zakończy porządnie , wygląda i działa jak fabryczne. Jeżeli pytasz o pionową rurę z bakisty na wędki pod reling to na zasilanie dwa Echomap z dwoma przetwornikami + NMEA2000 + Gls10 + Lowrance Point 1 

Edytowane przez Ardoro

• 0

Witam posiadam ploter garmin echomap plus 92sv, podłączyłem do niego gls10 i lvs 32. Wszystko podłączone black box miga na zielono a na ploterze wyskakuje komunikat ''Nie wykryto przetwornika''

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

U mnie wszystko działa . Sprawdź bezpiecznik .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk