Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hejka. Małe pytanko, czy aktualizacja z 2 października też jest do Garmin Echomap ULTRA 102SV? I czy tym samym plikiem można zaktualizować boxa? Pozdrowionka. 

Nie. Do boxa tak. Tutaj masz informacje: https://www.garmin.com/en-US/support/software/marine/

Najprościej zainstalować ActiveCaptain na smartfona i zarejestrować urządzenia. Aktualizacja sama się pobierze, na urządzenia do których jest dostępna.

• 0

Nie. Do boxa tak. Tutaj masz informacje: https://www.garmin.com/en-US/support/software/marine/

Najprościej zainstalować ActiveCaptain na smartfona i zarejestrować urządzenia. Aktualizacja sama się pobierze, na urządzenia do których jest dostępna.

Nie chodzi o aktualizację, ale czy warto aktualizować. Subiektywnie- Garmin ma problem z firmwarem, pogarsza się obraz z livescope. Stąd pytanie Roberta. 

• Like 1

• 0

Nie chodzi o aktualizację, ale czy warto aktualizować. Subiektywnie- Garmin ma problem z firmwarem, pogarsza się obraz z livescope. Stąd pytanie Roberta. 

Dokładnie…… Piszą ludzie na forach że się dzieją hocki klocki, Niby ma być aktualizacja w krótce coś ok 10GB. Moje pytanie z tą aktualizacją było, tak jak myślał Maciej i kolega wyżej również. Poprostu nie byłem pewien, stąd moje pytanie. Po wejściu na stone Garmina w moje urządzenie z listy  była tylko poprzednia aktualizacja i myślałem ze to pomyłka. Ale jednak nie, wszystko do zaktualizowania od echomap ultra2. Wie już ktoś czy warto tego boxa zaktualizować? Pozdrowionka panowie

• 0

Witam,

mam Echomape 122sv i gls10+lvs34.

Nie może mi się zrobić aktualizacja GLS10. Zaraz po kliknięciu aktualizuj wyskakuje błąd, echo robi restart i pokazuje ponownie, że jest nowa aktualizacja.

Ogólnie wszytsko działa, ale nie mogę zrobic aktuazlizacji. Jakieś pomysły?

• 0

Dokładnie…… Piszą ludzie na forach że się dzieją hocki klocki, Niby ma być aktualizacja w krótce coś ok 10GB. Moje pytanie z tą aktualizacją było, tak jak myślał Maciej i kolega wyżej również. Poprostu nie byłem pewien, stąd moje pytanie. Po wejściu na stone Garmina w moje urządzenie z listy  była tylko poprzednia aktualizacja i myślałem ze to pomyłka. Ale jednak nie, wszystko do zaktualizowania od echomap ultra2. Wie już ktoś czy warto tego boxa zaktualizować? Pozdrowionka panowie

Aha, bo właśnie mam pobrane pliki do aktualizacji Echomap Ultra 2 122, Force i GLS10. Aktualizacji jeszcze nie robiłem i w takim razie poczekam na opinie. A gdybym zrobił to czy można przywrócić poprzednią wersję?

Zapewne można ale pewnie jakaś ręczna gimnastyka...

• 0

Witam,

Nie może mi się zrobić aktualizacja GLS10. Zaraz po kliknięciu aktualizuj wyskakuje błąd, echo robi restart i pokazuje ponownie, że jest nowa aktualizacja.

Miałem tak rok temu po pierwszym uruchomieniu. Ale że byłem uparty powtarzałem to chyba ponad 5 razy aż w końcu echo się poddało i uznało że akceptuje aktualizację  :)   

Serio, i do dzisiaj nie wiem czy to były faktycznie błędy czy kolejne kroki

• Like 1

• 0

Witam,

Masz włożoną kartę pamięci? Miałem tak samo i w moim przypadku bez karty nie chciało ruszyć.

Edytowane przez paweł1203

• 0

Mam kartę pamięci.

zgraj soft na kartę i po wypakowaniu .zip-a musisz mieć sam folder Garmin na karcie 

Możesz wymusić instalację softu- trzymaj przycisk power dłużej aż zapiszczy- i zobaczysz zielony napis recovery loader is ready

wtedy trzeba kartę z softem włożyć. 

To awaryjna procedura ładowania firmware do Echomapów UHD

• 0

Jak myślicie? Czy warto wykręcić z łódki gls10 na zimę? Lvs na pewno zostanie w łódce bo mam na stałe. Łódka pod plandeką będzie zimowała.

Edyta: pojawił się podobny post rok temu ale zostawiam. Może ma ktoś doświadczenia z poprzedniej zimy.

Edytowane przez rower26

• 0

Jak myślicie? Czy warto wykręcić z łódki gls10 na zimę? Lvs na pewno zostanie w łódce bo mam na stałe. Łódka pod plandeką będzie zimowała.

Edyta: pojawił się podobny post rok temu ale zostawiam. Może ma ktoś doświadczenia z poprzedniej zimy.

Od kilku sezonów zostawiam w łodzi i nic się nie dzieje. Zamknięty w bakiście no i pod plandeką oczywiście

• Like 3