Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

GPS map 923 ma rozdzielczość 1280 x 720

@Amator Echomap  Ultra 122sv ma 1280x800...

Lecz mi, podobnie jak Maciejowi, lepiej się patrzyło na Gpsmap 923 mojego kumpla niż mojego Echomapa 122sv. Obraz jakby jaśniejszy, mimo max jasności na obu echach. Za to różnica w wielkości to przepaść. Dlatego wybrałem średniaka a nie najwyższy tier w postaci Gpsmap. Bo na 8412 trochę kaski zabrakło, cóż...

• 0

Piękne te zabawki , ale myślę że rynek tak się nasyci że ceny spadną i przeciętny Kowalski będzie mógł  sobie  kupić takie wypasione echo   ;)  , jeszcze trochę musimy poczekać  :D

Prędzej kasa pójdzie w górę, trampol chce walczyć cłami z całym światem. Cen nie obniży nawet jakiś nowy LVS, który być może będzie w przyszłym roku. W końcu 34 jest na rynku od bodaj lutego 2022 zatem w 26' może coś nowego się pojawi ;)

• 0

Witam, zestaw  echomap ultra 102 sv oraz gls10 i lvs 32 sztyca na lewej burcie łodzi (sztyca ręczna obrotowa) czy trzeba za każdym razem kalibrować kompas pływam tylko po 2 jeziorach plis pomoże ktoś ?

• 0

Dzięki .Na innym forum wyczytałem , i na YouTube w komentarzach do filmów z ustawień przetwornika czytałem, że za każdym razem trzeba kalibrować kompas wtedy jest ponoć lepszy obraz ,a ponieważ zaczynam przygodę to się podpytuje ,możecie koledzy to jakość szerzej skomentować ?

• 0

Dzięki .Na innym forum wyczytałem , i na YouTube w komentarzach do filmów z ustawień przetwornika czytałem, że za każdym razem trzeba kalibrować kompas wtedy jest ponoć lepszy obraz ,a ponieważ zaczynam przygodę to się podpytuje ,możecie koledzy to jakość szerzej skomentować ?

Kompas jakikolwiek w Garminie nie ma nic wspólnego z jakością obrazu - i nigdy nie miał Kalibracja kompasu czyli  AHRS w przetworniku LVS pozwala na wiarygodny odczyt cyfrowej strzałki- znacznika kierunku przetwornika na ekranie oraz na ewentualne szybsze przełączanie widoków przód/dół z poziomu ekranu.  Kalibracja kompasu zewnętrznego- Stady Cast, GPs24XD  pozwala jedynie na precyzyjniejsze napłynięcie na punkt na mapie oraz zabezpiecza widok mapy na ekranie- by nie wirowała na postoju. Jedyne urządzenie, w którym kalibracja może mieć wpływ na obrazowanie jest MegaLive2 od Humminbirda. 

• 0

Teorię wygłosił Maciek.

Z mojej 4 letniej praktyki i pamięci wynika że użyłem tego dwa razy, raz jak kupiłem LVS32, a drugi jak zmieniłem na 34. 

Na kursor na ekranie w zasadzie nie patrzę, ważny jest wyłącznie kursor/strzałka/wskaźnik uchwytu przetwornika. 

• Like 1

• 0

Uwaga, komentuję - to są BZDURY :)

Lepiej zostań tylko przy jednym słusznym forum

• Like 2

• 0

Teorię wygłosił Maciek.

Z mojej 4 letniej praktyki i pamięci wynika że użyłem tego dwa razy, raz jak kupiłem LVS32, a drugi jak zmieniłem na 34. 

Na kursor na ekranie w zasadzie nie patrzę, ważny jest wyłącznie kursor/strzałka/wskaźnik uchwytu przetwornika. 

Piotrze daruj sobie zgryźliwość. Człowiek pytał- dostał odpowiedź. 

• 0

Panowie jakiego uchwytu użyć do zamocowania przetwornika lvs 32  na sztycy obrotowej ręcznej ,tego oryginalnego  z zestawu który jest pod kątem bodajże 8 stopni czy tego do perspektywy który ma mocowanie proste ale wygięty uchwyt do perspektywy proszę o wyrozumiałość dopiero się uczę .Sztyca będzie mocowana na burcie łodzi .

• 0

Dzięki, rozumie, żeby mieć możliwość ustawienia wszystkich trzech ustawień przetwornika to trzeba założyć uchwyt do perspektywy z 0,kątem mocowania, a te  dwie blaszki wykrzywione jedna w prawo, druga w lewo przy uchwycie do perspektywy to ma jakieś znaczenie którą się montuje czy chodzi tylko o oddalenie lub przybliżenie do burty łodzi

• 0

Panowie - jakie są patentu do mocowania sztycy do LIve na pontonie? Nie mam i nie będę miał ławki. Duży kraken 470W. 

Mam system z naklejką i 4 śrubunkami. myslałem aby takie dwa przykleić do pontonu i do tego dokręcić deske ( taką z polipropylenu) i wtedy już ok. Macie jakieś inne doświadczenia? 

Łodzie nadmuchiwane Klej na podkładce Wielofunkcyjne materiały Solidny przenośny stojak na kajaki do uprawiania sportów na świeżym powietrzu Surfing Kajak Deska surfingowa - AliExpress 18

• 0

Też coś kombinuję, myślałem o naklejeniu relingu Boriki a do tego uchyt do relingów KED...

Wszystko zależy czy ma być tanio czy nie. Rozwiązań może być wiele. Martwi mnie trochę że wszystkie opcje uniemożliwiają korzystanie z wioseł [emoji52].

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka