Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Ma ktoś na stanie uszkodzony lvs34?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 3 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca W wątku było o aktualizacjach do gls10,które pogarszały obraz z lvs32.Tak z ciekawości pogadałem z ChaGPT i podrzucił mi link że starszymi aktualizacjami. Do lvs32 poleca oprogramowanie 2.20 z 2019r przed perspektywą. Pozwolę sobie wrzucić link: https://www.bbcboards.net/showthread.php?t=1254855&utm_source=chatgpt.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca W wątku było o aktualizacjach do gls10,które pogarszały obraz z lvs32.Tak z ciekawości pogadałem z ChaGPT i podrzucił mi link że starszymi aktualizacjami. Do lvs32 poleca oprogramowanie 2.20 z 2019r przed perspektywą. Pozwolę sobie wrzucić link: https://www.bbcboards.net/showthread.php?t=1254855&utm_source=chatgpt.comNo to niech ten robot podpowie jeszcze jak to w pełni funkcjonalnie zrobić. Nie ma opcji, by downgrade 2.20 działało obecnie. Po prostu trzeba pogodzić się z tym co jest- a nie powinno być to problemem dla nowicjuszy,którzy nie pamiętają jak było przed perspektywą, b- kupić 34kę, c-czekać na kolejny wypust Lvs od Garmina i kupić najnowsze ich wydawnictwo nie przejmując się tym, co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca No to niech ten robot podpowie jeszcze jak to w pełni funkcjonalnie zrobić. Nie ma opcji, by downgrade 2.20 działało obecnie. Po prostu trzeba pogodzić się z tym co jest- a nie powinno być to problemem dla nowicjuszy,którzy nie pamiętają jak było przed perspektywą, b- kupić 34kę, c-czekać na kolejny wypust Lvs od Garmina i kupić najnowsze ich wydawnictwo nie przejmując się tym, co było. Są jakieś zapowiedzi nowego live ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Są jakieś zapowiedzi nowego live ? Nie ma ale spodziewm się że w przyszłym roku będzie już w sklepach. Tak po prostu myślenie życzeniowe uprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojciech_B Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Nie ma ale spodziewm się że w przyszłym roku będzie już w sklepach. Tak po prostu myślenie życzeniowe uprawiam. Tak by wypadało z kadencji wypuszczania na rynek 32 -2018, 34-2022, 36-2026 Edytowane 4 Czerwca przez Wojciech_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Mam świerzo nabyte lvs34 z gls10 i chyba nigdy nie zecyduje się na żadne aktualizację. Chistoria pokazuje, że nowsze nie znaczy lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Mam świerzo nabyte lvs34 z gls10 i chyba nigdy nie zecyduje się na żadne aktualizację. Chistoria pokazuje, że nowsze nie znaczy lepsze.No różnie bywa z historią, jak coś dziala i nie potrzeba nowalijek- lepiej nie testować nowego firmware, nie dotyczy to wyłącznie Garmina a również innych producentów ekranów i firmware do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca To poproszę o poradę doświadczonych w temacie.Plan taki żeby wszystko było w jednej skrzyni. Ekran spięty z podstawą (uchwytem) i tak przechowywany/transportowany.Wszystkie kable i przetworniki pod ekranem. Zrobiłem wstępne przymiarki. Wszystko się mieści.(na akumulator proszę nie patrzeć- będzie lifepo4) Tylko nasunęło mi się pytanie.Jak bardzo grzeję się GLS10? Ugotuję go jeżeli zamknę go w skrzyni??? Myślałem o wywierceniu otworów wentylacyjnych w podłodze pod gls-em, może jeszcze z tyłu i z boku i na pokrywie. Co o tym sądzicie? Każda złota myśl mile widziana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca mialem w innej skrzyni kiedys ,przez caly sezon i nic sie nie ugotowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca (edytowane) Siarq a robiłeś jakieś otwory wentylacyjne? Edytowane 4 Czerwca przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca nie robilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 4 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca @binio1111 a ten display to Ultra 12"? Bo jeżeli tak ma leżeć w skrzynce to nie mam dobrych wieści. Grzeje się ten ekran mocno. I jego prędzej ugotujesz niż blackboxa, ten praktycznie cały czas jest zimny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Do pracy będzie wyciągany ze skrzyni i montowany do uchwytu Ram. Jeżeli czarna skrzynka nie grzeję się bardzo, to wstrzymuje się z wierceniem otworów. Do pracy uchylę wieko skrzyni i zobaczę. Edytowane 5 Czerwca przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Ja nie zauważyłem żeby GLS był ciepły. Ekran to wiadomo ze grzeje się dość mocno. A w lato to już całkiem ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca bienio1111 - ekran masz 12 czy 10'?Bo też szukam jakiejś skrzynki co mi wszystko pomieści i będę miał mobilny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 102sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 5 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Mi mobilny zestaw wyszedł tak, duże to ale trudno. Ekran ściągam do transportu i pakuję w w mniejszą walizeczkę transportową. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 6 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Gregor. Nie takie duże. Mi wyjdzie większe (i chyba zostanę przy koncepcji , żeby wszystko było w jednej skrzynce ) ale jak nie chce się montować sprzętu na stałe (lub nie ma jak), to trzeba kombinować. Zawsze coś za coś. Obawiałem się tylko, że Gls będzie się smażył w pudle, ale widzę, że nie będę jedyny, który tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piterson Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Ja kupiłem taką skrzynkę na ekran 12 cali. W środku mam ekran , akumulator, lvs 34 z Gls.https://allegro.pl/oferta/skrzynia-narzedziowa-modular-solution-30-kms553530-kistenberg-16177648323 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siatkaz Opublikowano 7 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Ja kupiłem taką skrzynkę na ekran 12 cali. W środku mam ekran , akumulator, lvs 34 z Gls.https://allegro.pl/oferta/skrzynia-narzedziowa-modular-solution-30-kms553530-kistenberg-16177648323Dobra cena. Jak z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) Kilka pytań odnośnie uziemienia plotera i czarnej skrzynki. 1. Mam 2 akumulatory lifepo4. Jeden podłączone do spaliny i silnika elektrycznego. Drugi do zasilania plotera i gls10. Czy mogę połączyć ze sobą minusy obu tych akumulatorów oraz uziemienia plotera i czarnej skrzynki i podpiąć ze sztycą? Czy lepiej nie zwierać minusów akumulatorów?Takie rozwiązanie z połączeniem wszystkiego wydaje mi się najbardziej optymalne , bo łącząc wszystko razem zawsze byłbym uziemiony. Zawsze coś jest w wodzie albo silnik elektryczny( któremu na stałe podłączyłem minus z wtyczki z kolumną) albo silnik spalinowy, który jest przecież uziemiony albo sztyca od panoptixa. Edytowane 8 Czerwca przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) A nie będzie Ci wtedy siało zakłóceń? No i po co „uziemienie”? Poważnie pytam. Co ono daje? Czasem bywa, przy dobijaniu do kamienistego brzegu, ze oba silniki są nad wodą. A echo (zwykle) mam na osobnym aku bezpośrednio. No chyba, ze uziemia je przetwornik?Czy pisząc uziemienie macie na myśli po prostu minus? Edytowane 8 Czerwca przez Qh_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Uziemieniem eliminuje lub zmniejsza zakłócenia pochodzące od silnika elektrycznego. Najbardziej sieją silniki z maxymizerami(jedne mniej drugie wiecej). Ja podłączyłem minus z wtyczki silnika elektrycznego bezpośrednio do kolumny silnika i na echu zakłócenia spadły o 90%.samego echa nie uziemiłem , bo nie ma na obudowie uziemienia. Teraz składam ultrę 102 z panoptixem i na obudowach są śrubki z uziemieniem. No i uziemienie to nie minus. Uziemienie to uziemienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Piterson Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Dobra cena. Jak z jakością?Jak za tą cenę to mocna skrzynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi