Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Jak to nie nie daje obrócenie przetwronika? Włączam forward i sztyca do tyłu patrzy...wszystko ładnie widać w trollu Lvs34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września (edytowane) Tak przemknęła i przez myśl "perspektywa" i drogę większa przekątna plotera. Ale odnoszę wrażenie na Happy Angler i Sportfishtackle jakaś uboższa oferta jest . Co polecacie ? Sklep i model ? chyba z oferty Garmina. Edytowane 9 Września przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Niestety u mnie obrócenie przetwornika w pozycji forward tak aby pokazywał do tyłu nic nie daje obraz się nie zmienia mamv lvs 32 może w lvs 34 to działa,a może coś trzeba ustawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Jeszcze dodam, że zmienia się kąt wchodzenia linki do wody(nie wiem jak to napisać ale przynęta po obróceniu przetwornika płynie tak jakby z przodu a nie z tyłu czyli tak jakby wyprzedzała przetwornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Może obróć przetowornik o 180 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Może obróć przetowornik o 180 stopni Wcale Ci się nie dziwię. Chwilę to trwa, żeby ustawić jak trzeba. Potem jest już łatwo. Ale idziesz w dobrą stronę. Montuj,przestawiaj i patrz co się dzieje z widokiem przynęty. Do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Doprawdy nie rozumiem w czym jest problem z tym ustawieniem. Przecież na manualu jest jasno i klarownie opisane jak ma być ustawiony LVS względem sztycy aby dawał konkretny rzut. Ale dla ułatwienia wrzucę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Koledzy ja to wszystko wiem i rysunki ,oraz opisy znam. Tylko u mnie jak obracam czujnik o 180 stopni to dalej pokazuje obraz do przodu, a przynętę mam z przodu a nie z tyłu łodzi i tego nie rozumie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Pokaż zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Może ktoś polecić gdzie korzystnie kupić perspektywę Garmina ? Warto iść w 16" czy wystarczy 12" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Koledzy ja to wszystko wiem i rysunki ,oraz opisy znam. Tylko u mnie jak obracam czujnik o 180 stopni to dalej pokazuje obraz do przodu, a przynętę mam z przodu a nie z tyłu łodzi i tego nie rozumie ? Nie wiem czy to o to Ci chodzi, ale... na ekranie Ci się nie obróci samoczynnie obraz, że lewa strona ekranu to będzie tył, a po prawej będziesz miał początek wiązki. (normalnie to lewa strona początek a prawa zasięg zależny od głębokości lub manualnych ustawień) I jak koledzy piszą, musisz raz znaleźć przynętę za sobą, a potem już z górki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września No i chyba sprawa się wyjaśniła, kolega Pietruk dobrze pisze ,że obraz na ekranie samoczynnie się nie obróci a ja myślałem, że jak odwrócę czujnik to lewa strona ekranu będzie z tyłu a prawa początek. Jestem mańkutem (lewo ręczny) więc u mnie wszystko na odwrót. Niestety nie umie wklejać zdięć. sory że dużę litery ale jest taki film na yotube sprzed 6 lat DRAGONA gdzie gościu pokazuje i mówi że ma przetwornik ustawiony w pozycji do tyłu i wszystko pięknie widzi.Moje pytanie jako leworęcznego jest takie jeśli przeniosę echomap z prawej burty na lewą to wszystko będzie jak na tym filmie.? Jeśli pozostawię monitor na prawej to obraz będzie odwrócony ? czyli chyba wystarczy odwrócić ekran ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września Na bocznym w Garminie można zmieniać strony przekazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września (edytowane) Jeśli pozostawię monitor na prawej to obraz będzie odwrócony ? czyli chyba wystarczy odwrócić ekran ?Dokładnie. Można też zamontować drugi ekran po prawej i połączyć siecią. Droga metoda ale.... Ewentualnie lustrzane odbicie, lustro z łazienki czy salonu odpowiednio zamontowane też zrobi robotę Edytowane 10 Września przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września Gdzie na łodzi najlepiej zamontować perspektywę ? W okolicy rufy np. na uchwycie silnika skierowaną oczywiście do przodu , wtedy już na początku łodzi mielibyśmy lepszy obraz i większy kąt widzenia ? Czy z przodu łodzi np. na dziobówce i wtedy większy zasięg . A właśnie. Jaki użyteczny zasięg ma perspektywa ? PS. No i czy nie dostanie się oczopląsu jak będziemy pływać na dziobówce mając tam zamontowaną perspektywę. Jak będziemy zmieniać położenie silnika to obraz będzie się ruszał i nigdy nie będziemy wiedzieć gdzie jest ryba chyba ,że mamy komputer w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NokautPredatorTeam Opublikowano 14 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września wg mnie montowanie perspektywy na silniku ogranicza ci pole manewru. nie obrocisz, nie doswietlisz tego co znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Pytanie do użytkowników... Jestem, będę na etapie montażu sztycy i chciałbym poznać opinie Kolegów jak jest najpraktyczniej, najwygodniej korzystać z latarki w poszukiwaniu toniowych ryb... Chodzi mi o stronę montażu na burcie. Patrząc w kierunku dziobu, większość ma zamontowaną sztycę po prawej stronie, tuż przed ekranem i wtedysztyca jest obsługiwana prawą ręką, silnik((rumpel) lewą. Ale widziałem też, że ludzie mają sztycę i ekran po lewej stronie... Jak jest wygodniej, praktyczniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Pytanie do użytkowników... Jestem, będę na etapie montażu sztycy i chciałbym poznać opinie Kolegów jak jest najpraktyczniej, najwygodniej korzystać z latarki w poszukiwaniu toniowych ryb... Chodzi mi o stronę montażu na burcie. Patrząc w kierunku dziobu, większość ma zamontowaną sztycę po prawej stronie, tuż przed ekranem i wtedysztyca jest obsługiwana prawą ręką, silnik((rumpel) lewą. Ale widziałem też, że ludzie mają sztycę i ekran po lewej stronie... Jak jest wygodniej, praktyczniej?Będąc praworęcznym ekran posiadam po lewej stronie i sztyce również. Dużo łatwiej mi się nią obsługuje niżli bym posiadał ją na drugiej burcie. Wolę wszystko mieć z jednej strony. Swoją droga zastanawiam się jak było by niewygodnie co rusz obracać głowę w lewo i zaraz prawo aby dobrze namierzyć linię rzutu. Ale to tylko moje prywatne zdanie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września (edytowane) Pytanie do użytkowników... Jestem, będę na etapie montażu sztycy i chciałbym poznać opinie Kolegów jak jest najpraktyczniej, najwygodniej korzystać z latarki w poszukiwaniu toniowych ryb... Chodzi mi o stronę montażu na burcie. Patrząc w kierunku dziobu, większość ma zamontowaną sztycę po prawej stronie, tuż przed ekranem i wtedysztyca jest obsługiwana prawą ręką, silnik((rumpel) lewą. Ale widziałem też, że ludzie mają sztycę i ekran po lewej stronie... Jak jest wygodniej, praktyczniej?Nie napisałeś czy sztyca ręczna czy elektryczna. Zakładam że ręczna. W takim razie na prawej burcie razem z ekranem żeby ograniczyć obrót głowy Elektryczna dowolnie bo nie sięgasz ręką ale ekran po lewej.Ja mam wszystko na lewej ale sztyca elektryczna. Sam musisz potestować. Edytowane 15 Września przez Ardoro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września (edytowane) Pytanie do użytkowników... Jestem, będę na etapie montażu sztycy i chciałbym poznać opinie Kolegów jak jest najpraktyczniej, najwygodniej korzystać z latarki w poszukiwaniu toniowych ryb... Chodzi mi o stronę montażu na burcie. Patrząc w kierunku dziobu, większość ma zamontowaną sztycę po prawej stronie, tuż przed ekranem i wtedysztyca jest obsługiwana prawą ręką, silnik((rumpel) lewą. Ale widziałem też, że ludzie mają sztycę i ekran po lewej stronie... Jak jest wygodniej, praktyczniej?Ja mam po lewej stronie z dala ode mnie, ale też od samego początku wiedziałem, że chcę mieć napęd elektryczny do sztycy. Jedna ręka na rumplu, w drugiej wędka, trzeciej ręki do sterownia sztycą nigdy nie miałem, ale za to mam dwie nogi i mogę je wykorzystać do obracania przetwornika. Dodam jeszcze tylko, że wszyscy moim koledzy, którzy również kupili łodzie, na samym początku patrzyli mnie na z politowaniem jak na jakiegoś durnego gadżeciarza, którym zresztą jestem, teraz wszyscy mają dołożone silniczki do sztyc Edytowane 15 Września przez kruz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Koledzy jak najkorzystniej kupić Garmin 122SV i LVS34 z GLS10 ??? Na Canoe 17500zł , wchodzę na Happy Angler a tam 4423E po 4,27zł czyli 18 886zł , Na SportFishTackle to samo !!! Jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września To nie jest giełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Jaki najtańszy zestaw sprawdzi mi sie jesli mam stosować go tylko i wyłącznie do trolla? Chciałbym wiedzieć co się dzieje za przynętą. Wypust 20-30 metrów. Głebokość pracy przynęty 3-10 metrów. Sztyca nieruchoma - widok tylko do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września (edytowane) Jaki najtańszy zestaw sprawdzi mi sie jesli mam stosować go tylko i wyłącznie do trolla? Chciałbym wiedzieć co się dzieje za przynętą. Wypust 20-30 metrów. Głebokość pracy przynęty 3-10 metrów. Sztyca nieruchoma - widok tylko do tyłu.A w d...e z trolem przy latarkowaniu. Jak już kupisz i porzucasz trochę do rybek od razu zmienisz zdanie. Sprzedaj trochę wobów trollingowych i kup LVS 34 z jakimś ekranem ok 10 cali. LVS na nieruchomej sztycy to bardzo zły pomysł. Kąt stożka jest bardzo mały i czesto okaże się że bez delikatnego pokręcenia nie zobaczysz woba. A teraz powrót do pierwszego zdania mojego wywodu Edytowane 17 Września przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września A w d...e z trolem przy latarkowaniu. Jak już kupisz i porzucasz trochę do rybek od razu zmienisz zdanie. Sprzedaj trochę wobów trollingowych i kup LVS 34 z jakimś ekranem ok 10 cali. LVS na nieruchomej sztycy to bardzo zły pomysł. Kąt stożka jest bardzo mały i czesto okaże się że bez delikatnego pokręcenia nie zobaczysz woba. A teraz powrót do pierwszego zdania mojego wywodu Raczej nie bo generalnie jestem przeciwnikiem polowania "na upatrzonego" i latarki tak jak jeszcze sporo kolegów na forum. I to nie ze względu na brak funduszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi