Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Raczej nie bo generalnie jestem przeciwnikiem polowania "na upatrzonego" i latarki tak jak jeszcze sporo kolegów na forum. I to nie ze względu na brak funduszy. Godski, jak będziesz miał live'a i bedziesz tylko z nim trolował to obiecaj mi że nie zawrócisz do ryby którą zobaczyłeś że wychodziła do woba a nie wzięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Godski, jak będziesz miał live'a i bedziesz tylko z nim trolował to obiecaj mi że nie zawrócisz do ryby którą zobaczyłeś że wychodziła do woba a nie wzięła. Raczej nie, za dużo zwijania - poza tym ta ryba może być 50 czy 200 metrów dalej zanim zawrócę. Raczej chodzi o to czy ryby płyną za wabikiem nie atakując go. Wtedy decydujemy, zmienić czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yakuza Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września (edytowane) Raczej nie bo generalnie jestem przeciwnikiem polowania "na upatrzonego" i latarki tak jak jeszcze sporo kolegów na forum. I to nie ze względu na brak funduszy.U mnie właśnie powodem jest brak funduszy Ale oficjalnie to nienawidzę live scope, "bo to nie wędkarstwo" Choć na moich bezrybiach to i live scope by nie pomógł [emoji23] Edytowane 17 Września przez yakuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września U mnie właśnie powodem jest brak funduszy Ale oficjalnie to nienawidzę live scope, "bo to nie wędkarstwo" Choć na moich bezrybiach to i live scope by nie pomógł [emoji23]Ja jestem przeciwnikiem ale z innych powodów, nie będe ich tutaj wyłuszczał bo jest ich wiele ale w skrócie to strzał we własną stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Jak jesteś przeciwnikiem to nie kupuj, przecież to ZŁO Przypomnę czyjeś mądre słowa - " to nie technologia zabija ryby". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Można usprawiedliwić jakimiś hasełkami wszystko ale trzeba być świadomym zagrożenia jaki za sobą niesie łowienie ryb do tej pory ryb które były po za zasięgiem i gwarantowały coroczne tarła na wodach o ogromnej presji.Mazury, jeszcze kilka lat temu wędkarska pustynia a teraz jedno z najlepszych łowisk, na razie. Nie wszystkie ryby nawet jak się z nimi najdelikatniej obchodzi przeżywają kontakt z nami , jakiś procent zdycha. Do tego trzeba dodać że tylko jakiś procent wędkarzy je wypuszcza. Czasami się przewija że łowią na live nieliczni bo bariera cenowa. Naprawdę? Przetwornik plus black box to przybliżona cena do najnowszego iphona. Ile to będzie kg sandacza? 100-120? Po sezonie się zwróci.Jestem przeciwnikiem tej technologii ale ją mam aby nie być gołosłownym. Jest znacznie łatwiej. Nie zaprzeczam że są dodatkowe emocje przy łowieniu, ale mam świadomość że po jakimś czasie to minie bo już na echu nic nie będzie widać po za drobnicą Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Jarku piszesz że live w cenie iphona... Chyba cenie Pro Maxa 1T, do tego musi dodać jeszcze jednego Pro Maxa w postaci echo z dodatkami. Minimum ultra 1 z 10', przetwornik, sztyca, jakies aku. Czyli kręcimy się w okolicach 20 koła. Jednostka tez musi być sensowna. Nie wiem jak u Ciebie ale w moich okolicach dość bogatego miasta Torunia bardzo niewielu ma lajfy. A na gumie która jest tańsza niż dobra łódka chyba tylko 2 osoby, w tym ja. Tak, trzeba mieć sporo kasy na te zabawki a polscy wędkarze nie wydają dużo. W sumie Polska to wędkarski trzeci świat. Ogólnie oczywiście mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września (edytowane) Osoby które zdecydują się na live to posiadacze jakiejś jednostki pływające a na tej jest przeważnie jakieś echo, może nie do każdego można live sparować. Bo tak to trzeba by doliczyć łódkę, przyczepkę i dużego suva do ciągania zestawu.Po ilości osób udzielających się w wątkach sądzę że jest sporo grona posiadaczy live. Na youtubie prawie na każdym kanale przywija się ta metoda, a to tylko osoby które przyznają się do sporadycznego zabierania ryb.Mnie nie stać na porsche 911 a w słoneczne weekendy widzę ich dziesiątki, moja sytuacja finansowa nie jest odzwierciedleniem rynku Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Września przez jbk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września I poniekąd sobie odpowiedziałeś, lajfy posiadają ludzie z kasą. A wielu ich nie ma. JB też nie jest żadnym odzwierciedleniem przekroju polskiego wędkarstwa, tu sa dużo sensowniejsi ludzie niżli na wodami. Choć i na forum czasem można poczytac utyskiwania że młynek za tysia to przerost formy nad treścią a plecionka za 150 to wyrzucanie kasy w błoto bo jest alik i linki po dychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Ale ja nigdzie nie napisałem że live jest w zasięgu każdego. Nie każdy też łowi stellą. Ale nie róbmy z wędkarzy biedaków, to hobby które potrafi wyssać ostatnią złotówkę. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września (edytowane) Ludzie z kasą albo ludzie którzy mają mało czasu na wędkowanie a kasy to tak średnio. Zrezygnowali z czegoś żeby, pomimo spędzania krótkich chwil nad wodą, zduplikować szanse połowienia grubiej. Edytowane 19 Września przez rower26 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września (edytowane) Nie mogę już edytować poprzedniego posta (nabijam w takim razie na rangę SUM). Dodam jeszcze że masa ludzi z kasą którzy kupili live, nie ma zielonego pojęcia jak tego używać. Sam znam kilka przykładów. Myślę, że śmiało można to rozszerzyć to dużo większą grupę "bogoli". Edytowane 19 Września przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Panowie podzielcie się tymi przemyśleniami gdzie indziej, tutaj mają być głównie sprawy techniczne. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qh_ Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Spotykam czasem LIVEowców na Odrze. Jak tam? Nic. Miałem 3 wyjścia ale bez brania. Ja w tym czasie kilka ryb "na ślepo" - oczywiście nie zawsze. Mam znajomego, ja mam fajną łódkę i zwykłe echo, On ma łódkę w cenie zwykłego echa i LIVE w w cenie mojej łódki. On akurat łowi dużo więcej ryb ode mnie, ale też jest kilka razy w tygodniu na wodzie. No i ma czucie jak jakiś marsjanin. Szwagier z nim jedzie, rzucają podobnym sprzętem z jednej łódki szwagier jedna, kłusownik 5. (spokojnie, kłusownik to ksywka, ryb nie zabiera) Każdy łowi jak chce i kupuje co chce. LIVE pomaga ale nie jest panaceum. Ja zacząłem, tam gdzie znam rzekę, wyłączać echo w ogóle. Fajnie jest. Tak lubię, przecież ryby nie są pierwszym priorytetem. Są? Ale chętnie bym spróbował parę razy z LIVEm. Bo ocenianie go bez doświadczeń własnych słabe jest. Szkoda, że nie można wypożyczyć.O ryby się nie martwię. Te wyjścia bez brania na Odrze nie są bez przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 19 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września Mnie zastanawia skąd opinia że to Wedkarz ma się zastanawiać nad stanem ryb w łowiskach wędkarz płaci i wymaga a że PZW jest niewydolne to miejcie pretensje do nich a to że ktoś bierze ryby zgodnie z regulaminem jest ok a że wypuszcza to jego dobra wola . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Mnie zastanawia skąd opinia że to Wedkarz ma się zastanawiać nad stanem ryb w łowiskach wędkarz płaci i wymaga a że PZW jest niewydolne to miejcie pretensje do nich a to że ktoś bierze ryby zgodnie z regulaminem jest ok a że wypuszcza to jego dobra wola .A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i dlatego jest problem. Mam w swoich okolicach jeziorko, raptem 250 ha, w ktorym kiedys byly sandacze. Ale ktoś sie dowiedzial, inny debil pokazał na fb, ze zlowil kilkanaście w ciagu dnia i w kolejny weekend na tym jeziorku naliczylismy z kolegą 57 łódek. Brały ryby, każdy brał ile mogł albo i trochę więcej i ryb już nie ma. Jak z takiej wody wyjedzie 100 sandaczy dziennie to żadna instytucja, czy pzw czy cokolwiek innego, nie da rady w takim tempie zarybiać. A potem jest kurwa płacz, debila jednego z drugim, ze nie ma ryb, bo pzw nie zarybia a ja przecież tylko 100 rybek w roku zabralem (w limicie). No i debil nie rozumie, ze takich debili jak on jest cala masa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Jak by nie płacił zapłacił kartę jeden weźmie więcej drugi weźmie mniej każdy płaci kartę nie tania i pewnie na kilka okręgów i ma do tego prawo a szykanowanie wędkarzy którzy kilka razy do roku wezmą sobie rybkę jest co najmniej śmieszne .pzw jest za to odpowiedzialne za utrzymywanie populacji ryb w dobrym stanie mają swoich ichtiologów itp . A to że nie weźmiesz 2 sandaczy w ciągu roku nic nie zmieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września (edytowane) A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i dlatego jest problem. Mam w swoich okolicach jeziorko, raptem 250 ha, w ktorym kiedys byly sandacze.Ale ktoś sie dowiedzial, inny debil pokazał na fb, ze zlowil kilkanaście w ciagu dnia i w kolejny weekend na tym jeziorku naliczylismy z kolegą 57 łódek. Brały ryby, każdy brał ile mogł albo i trochę więcej i ryb już nie ma. Jak z takiej wody wyjedzie 100 sandaczy dziennie to żadna instytucja, czy pzw czy cokolwiek innego, nie da rady w takim tempie zarybiać. A potem jest kurwa płacz, debila jednego z drugim, ze nie ma ryb, bo pzw nie zarybia a ja przecież tylko 100 rybek w roku zabralem (w limicie). No i debil nie rozumie, ze takich debili jak on jest cala masa Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDebil nie wie, że jest debil, tylko mądry to wie - że tak zacytuję Kazimierza Staszewskiego. Edytowane 20 Września przez Sonary i mapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Dla mnie sytuacja podobna do tej z aferą ze środkami z KPO . Nie jest winny ten co bierze - lecz ten co umożliwia branie w takiej skali Ps jak bym mógł dostać fundusze na jacht - brałbym jak dają. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Dla mnie sytuacja podobna do tej z aferą ze środkami z KPO . Nie jest winny ten co bierze - lecz ten co umożliwia branie w takiej skali Ps jak bym mógł dostać fundusze na jacht - brałbym jak dają. Ten co bierze jest takim samym złodziejem, oszustem i prostakiem jak ten ktory to umożliwił. Jak jakiś debil u władzy podniose ograniczenie prędkości w terenie zabudowanym przy szkołach do 200 km/h to będziesz tak jezdzil ? Jak inny debil u wladzy stwierdzi, że można kraść to będziesz kradł ? Polska …. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Ktoś tych debili wybiera nie chodzi o to co będę robił - a o to co można robić - legalnie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 20 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września Nazywasz wędkarzy , legalnie łowiących złodziejami bo jakiś pajac /pajace pozwolili im zabierać ryby wg limitu obowiązującego?? Wykupując zezwolenie nie każdy traktuje to jak ja ( nie zabieram ryb) - jak ktoś zabiera ryby - a może i robi to legalnie to jakim jest złodziejem ??Słów o prędkości pod szkołą i legalną kradzież nawet nie będę komentował.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września (edytowane) Nazywasz wędkarzy , legalnie łowiących złodziejami bo jakiś pajac /pajace pozwolili im zabierać ryby wg limitu obowiązującego?? Wykupując zezwolenie nie każdy traktuje to jak ja ( nie zabieram ryb) - jak ktoś zabiera ryby - a może i robi to legalnie to jakim jest złodziejem ??Słów o prędkości pod szkołą i legalną kradzież nawet nie będę komentował.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jakbyś wykazał choć trochę chęci do zrozumienia tego co napisałem (do Ciebie), zauważyłbyś, że zacytowałem twój wpis o pieniądzach z KPO w których ochoczo przyznałeś, że gdyby ktoś przy korycie otworzył furtkę, która umożliwiłaby Ci sprzeniewierzenie pieniędzy, które miały być wydane na coś zupełnie innego - odpisałeś z uśmieszkami, że byś to zrobił... Byłbyś takim samym złodziejem jak ten kto taką możliwość stworzył Tak - spotykałem, bo już nie jeżdżę w Polsce na ryby, nad wodą całą masę debili. Ilości ludzi, u których nie ma, mam wrażenie, żadnego połączenia miedzy mózgiem, oczami i ustamiiTak !!!!!! Uważam za debila i nazywam debilem wędkarza, który wyciąga z wody ryby (niech będzie w limicie), patrzy jak setki osób obok robią dokładnie to samo i liczy na to, że PZW czy cokolwiek innego będzie wpuszczać takie ilości ryb, żeby można było w nieskończoność ŻREĆ, nie widząc w tym swojej winy !!!! Edytowane 21 Września przez kruz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września A jaka jest jest wina wędkarza który płaci nie małe pieniądze za eksploatację łowiska . Porównanie z prędkościami dziećmi bawiącymi się na drodze itp . Jest bardzo słabe jakoś na zachodzie można zrobić drogę gdzie przez 90% czasu się 80-100km/h a u nas musi być co kilometr zmiana z 50 na 90 i na odwrót bo w jednej wsi sie dzieci bawią na drodze a w innej nie .Na całym świecie ludzie zabierają ryby do zjedzenia i nikt nie ma problemu powinno sie puszczać ryby duże ale zwykle są górne wymiary dla ryb drapieżnych . I limity najbardziej się prują ci co nie potrafią nic złowić i tłumaczą swoje niepowodzenia bezrybiem .ale szykanowanie ludzi którzy wędkują zgodnie z regulaminem instytucji do której należą jest słabe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 21 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września Ale ja nigdzie nie napisaelm, ze wędkarz ma ryby do domu nie zabierać !!!!! Nigdzie !!!! Napisałem tylko, że są debile i to w ilościach niewyobrażalnie duzych, którzy wyciagają kilka razy w tygodniu z wody ryb tyle na ile im pozwala durny limit a potem mają pretensje do wszystkich, tylko nie do siebie samych, że tych ryb w wodzIe nie ma. A Ty ciagle sytuacje uspraiwdliwiasz tym, ze karta droga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi