Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Echomap to troche bida kupowac bo nie wykorzystuje mozliwosci panoptixa (rozdzielczosc). Dopiero 8410 wykorzystuje...W sumie zapomniałem dodać, u mnie LVS jest uzupełnieniem, nie potrzebuję od niego jakości, tylko detekcji ryby i przynęty. Na głębsze wody i dalekie zasięgi mam swoje 360 na bazie przetwornika ss3d. Nie bierze jeńców, niezależnie od głębokości- pełne rozpoznanie sytuacji. Edytowane 23 Grudnia 2020 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Maciek masz możliwość sprawdzenia w rzece ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Echomap to troche bida kupowac bo nie wykorzystuje mozliwosci panoptixa (rozdzielczosc). Dopiero 8410 wykorzystuje...Łowiłeś na wszystkim, czy wróżysz z fusów?Łowiłem na 1222 i na echomapie 92, mam porównanie, różnica jest nieznaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 1222 to ma 1200x800 a 8410 ma 1920x1200 . 400 w pionie to bardzo duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Czytam od dłuższego czasu Wasze fachowe uwagi. I powiem Wam, że w pewnym momencie dyskusji wychodzą na światło preferencje osobiste. Być może dla kol. @karkoszek te 400 w pionie nie ma znaczenia. Teraz czas jest kiepski, ale zlot fanów elektroniki, wspólne pływanie dużo wyjaśniłoby. Tylko kto na to znajdzie czas. Edytowane 23 Grudnia 2020 przez bassy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Podstawowym pytaniem jest jaką rozdzielczość produkuje GLS10, bo to ona generuje cały obraz, może niektórzy nie są tego świadomi.Ekran wiadomo, że im większy to zawsze lepiej, natomiast jakość odczytu panoptix w stosunku do rozdzielczości ekranu to już co innego.Na podstawie wieeeeelu godzin patrzenia się w różne sprzęty uważam, że do SAMEGO panoptixa wystarczy echomap 92. Ekran 10 cali daje trochę lepszy obraz, ale dalej to już bez znaczenia.Na swoim małym, gównianym ekraniku bez problemu widzę okonie na 10 metrach, a koło nich moją 7cm jaskółkę, do reszty zastosowań mam Helix 12. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Z tego co obserwuje juz od dluzszego czasu to w Polsce wiekszosc ma manie na punkcie rozdzielczosci, a prawda jest taka jak napisal karkoszek . Najwazniejsze to software i przetworniki , a dopiero pozniej rozdzielczosc. Dla mnie kupno 84xx/86xx tylko i wylacznie pod livescope to pomylka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Z tego co obserwuje juz od dluzszego czasu to w Polsce wiekszosc ma manie na punkcie rozdzielczosci, a prawda jest taka jak napisal karkoszek . Najwazniejsze to software i przetworniki , a dopiero pozniej rozdzielczosc. Dla mnie kupno 84xx/86xx tylko i wylacznie pod livescope to pomylka .A postaw kolo siebie szanowny kolego hds gen3 i carbona i zobaczysz jaka robote robi matryca...I tak jest z każdym sprzętem, nie tylko rozdzielczosc , ale i jakosc matrycy. Nie jestem funboyem seri gpsmap ani innego tieru. Ale miałem trochę sprzętu w rekach i wiem na co dana półkę sprzetowa stać. Wiadoma sprawa jest , że jeśli z xdcr wychodzi bubel to na złotej matrycy jakosci nie będzie. Ale jeśli dane są ok to ekran ma znaczenie. Do tego dochodza jeszcze "flaczki" ekranu- szybkosc działania, responyswnosc itd. Wiec prosze was , nie porownojmy serii najwyższej do sredniej . To są innej klasy sprzęty. Lusek nie uświadczy nigdzie, ale wydajnosciowo i jakościowo różnice są. Na pewno ekran moim zdanie, powinien być do tego od 10" w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 A ja powiem, że nie doczekałem się dziś żadnego brania, tak samo jak mój załogant na pokładzie. Czyli to, co napisałem powyżej- ryba rulez. Nie ekrany, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Oj tam oj tam. Ale ryby były, to się liczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej1979 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Ale świadomość tego, że łowiłeś tam gdzie są ryby ,że nie brały?No nie zawsze jest pierwszego maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Nie ma nic gorszego od przekonania że być może łowi się w studni. Tutaj to czysty fun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Nie ma nic gorszego od przekonania że być może łowi się w studni. Tutaj to czysty fun.Niekoniecznie. Seryjne olewanie przynęt przez ryby, rujnuje morale Generalnie , te narzędzia pogłębiają wiedzę o wodzie i rybach. Pokazują jak są mobilne, czy płoszy je elektronika, silnik, wędkarz. Wiele dogmatów przepisywanych przez lata w publikacjach rozlicznych wymaga zweryfikowania, bo to, że nam wydaje się, ryba "myśli" jest dalekie od realiów na wodzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 A postaw kolo siebie szanowny kolego hds gen3 i carbona i zobaczysz jaka robote robi matryca...I tak jest z każdym sprzętem, nie tylko rozdzielczosc , ale i jakosc matrycy. Nie jestem funboyem seri gpsmap ani innego tieru. Ale miałem trochę sprzętu w rekach i wiem na co dana półkę sprzetowa stać. Wiadoma sprawa jest , że jeśli z xdcr wychodzi bubel to na złotej matrycy jakosci nie będzie. Ale jeśli dane są ok to ekran ma znaczenie. Do tego dochodza jeszcze "flaczki" ekranu- szybkosc działania, responyswnosc itd. Wiec prosze was , nie porownojmy serii najwyższej do sredniej . To są innej klasy sprzęty. Lusek nie uświadczy nigdzie, ale wydajnosciowo i jakościowo różnice są. Na pewno ekran moim zdanie, powinien być do tego od 10" w górę.Tak jest matryca czy flaczki i tak mozna wyliczac wlacznie z przetwornikiem ale nie to mi chodzilo . Bardziej mam na mysli wspomniana rozdzielczosc ktora czesto sie wymienia pierwsza przy prownaniu sonarow jakby nic innego nie mialo znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczuply_maciek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Wrzucam w ramach ciekawostki, jak wygląda u mnie rozdzielka na celu Garmin Gpsmap 1022xsv. Rozdzielczość tego echa to 1024x600 pikseli, więc mniej niż echa klasy 84xx i Ultrasy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Pojawiła się drobna aktualizacja GLS10 i innych gratów Garmina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Pojawiła się drobna aktualizacja GLS10 i innych gratów Garmina.Swoją drogą, to czas na nich, by coś nowego pokazali. Perspektyw była tylko upem softowym, konkurencja odrobiła lekcje ,no i ciekawe czy ten wniosek patentowy to realnie wejdzie w życie, choć technologię mają. i 3D, i Live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Lvs-12 jest wpinany w echo i oznaczony jest tak samo na wyświetlaczu, no chyba, że te echo- a wygląda na jakiś wyższy model gpsmapa ma niezależne kanały i można przypisać dwa widoki z lvs32 niezależnie do części ekranu. Nie wiem, najprościej zapytać autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 On używa 8416 gt56 i lvs32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 (edytowane) On używa 8416 gt56 i lvs32Nie do końca, bo używał gt54 oraz kilku ekranów i przetworników live. Jego kajak wygląda naprawdę groźnie. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Panowie, jest ktoś z userów, kto używa przetwornika PS30?Chodzi mi o mapowanie w QD z nim jako źródłem danych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Wczoraj spotkałem kilka sumów, nawet trochę aktywnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Próbował ktoś na echoMAP 70s/70dv używać Panoptixa? Czy na tym echu w miarę dobrze to widać? Chodzi mi o przetworniki PS30 lub PS31 (nie Livescope). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Próbował ktoś na echoMAP 70s/70dv używać Panoptixa? Czy na tym echu w miarę dobrze to widać? Chodzi mi o przetworniki PS30 lub PS31 (nie LivescopeObrazowanie w trybie live nie wymaga wiele od ekranu, sama rozdzielczość nie zmienia wiele, na mniejszym wyświetlaczu to może lepiej wyglądać w sensie ostrości konturów, natomast overall- skoro urządzenie jest kompatybilne z tymi przetwornikami, to będzie działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Obrazowanie w trybie live nie wymaga wiele od ekranu, sama rozdzielczość nie zmienia wiele, na mniejszym wyświetlaczu to może lepiej wyglądać w sensie ostrości konturów, natomast overall- skoro urządzenie jest kompatybilne z tymi przetwornikami, to będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi