Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam , Panowie czy można obraz z Echomapy 92 przerzucić na tablet po sieci lub telewizor na łodzi mam 24 cale  ? Może w tedy lepiej będzie widać?

Kupiłem sprzęt ale dopiero woduję za ok.  tydzień i jeszcze nie wiem czy montować na stałe z regulacją obrotu przetwornika  w pionie i poziomie czy mobilnie do pawęży na ścisk przykręcać?

Nie wiem , czy przy większych prędkościach przelotowych mocowanie na stałe ma sens? A łódka wyciąga 35 węzłów , więc nie wiem jak przetwornik to zniesie i czy nie będzie bryzgać.

Pozdrawiam Aleksander !

• 0

Witam ,Maciek mówi ,że nie ale widziałem filmik 

Na filmiku jest mowa ,że po aplikacji Active Captain można zmapować obraz z echa i nawet sobie nagrywać? Mam Echomap  92 vs z modułem Wi-fi.

Pozdrawiam.

Maciek mówi nie, bo sam miał echomapa 92 sv i Livescope, więc sprawdził wszystkie opcje, by nie nagrywać z handcama przed ekranem, tylko poprzez aplikację- bezskutecznie. Na filmie jest gpsmap a na dole widać narożnik echomapa chirp- zdaje się. To mogło wprowadzić cię w błąd kolego. 

• 0

Ok. to jaki Garmin ma taka możliwość, chodzi o to, że potrzebuje na drugie stanowisko przerzucić na czymś obraz z Panoptixa ? Może tańszy ale mniejszy ekran ale za to z możliwością lusterka?

Najtańsza opcja to kupno dowolnego gpsmapa bez modułu sonarowego, w rozmiarze 7 cali. Sam o tym mocno myślę- bo na lód mi starczy a na wodzie sklonuję ekran na tablecie. Popatrz na ceny 7408/7608 - tam są dwa porty network. Ok 650$ to teraz na ebay leży. 

• 0

Nowy soft dla Livescope i Force: 

Changes made from version 15.10 to 16.10:

• Added message banner for easier route navigation with the Force Trolling Motor.
  • Added additional LiveScope color palettes.
  • Added Compress Range, Reverse Range, and other LiveScope user interface improvements.
  • Added support for Bob's Machine Shop Jackplates.
  • Other improvements and bug fixes.

• 0

Od niedawna mam zainstalowanego panoptixa, jeszcze z nim nie pływałem i mnie mam doświadczenia. Jaką powinienem mieć wersje po aktualizacji? U mnie zaktualizowała się tylko Gpsmap 8412 do wersji v23.00 a Panoptix mam tak jak miałem v2.54. Czy tak powinno być? 

Tak, 2.54 to ostatni soft do GLS10, 16.10 jest tylko do ekranów.

• Like 1

• 0

Fajnie pokazane jak łódź na dziobówce zakotwiczona, a obok uchwyt obrotowy z LiveScope. Widać po strzałce że przetwornik patrzy w bok na rybki, a silnik skierowany w zupełnie inną stronę.

Gdyby przetwornik był na silniku to nie było by widać tej ławicy crappy.

Autor dodatkowo koryguje przetwornik pedałem, słychać charakterystyczne kliknięcia.

https://youtu.be/lsWj5SqgoeQ

• 0

Czołem!Mam od niedawna pudełko gls10 chciałbym to zamontować na skrzynce i nad tym ekran plotera i mam pytanie gls10 raczej się mocno nie nagrzewa lub żeby zakłócenia wytwarzał żeby kolidowało z zamocowanie plotera?

Napisz to jeszcze raz po polsku, bo się czytać i zrozumieć nie da tego bełkotu.

• Like 1

• 0

Fajnie pokazane jak łódź na dziobówce zakotwiczona, a obok uchwyt obrotowy z LiveScope. Widać po strzałce że przetwornik patrzy w bok na rybki, a silnik skierowany w zupełnie inną stronę.

Gdyby przetwornik był na silniku to nie było by widać tej ławicy crappy.

Autor dodatkowo koryguje przetwornik pedałem, słychać charakterystyczne kliknięcia.

https://youtu.be/lsWj5SqgoeQ

Tak patrzę na te "crappy" i nie do końca jestem przekonany, że to ryby :)

Troszkę z tym sprzętem pływałem ale rybki, nawet w drzewach lepiej rysowało.

Może to kwestia ustawień, może kwestia ruchliwości ryb ;)