Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maras5 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 (edytowane) Też tak myślę, ale lepiej się dopytać.Dziękuję za info. Edytowane 22 Marca 2021 przez maras5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 olomario Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Witam , Panowie czy można obraz z Echomapy 92 przerzucić na tablet po sieci lub telewizor na łodzi mam 24 cale ? Może w tedy lepiej będzie widać?Kupiłem sprzęt ale dopiero woduję za ok. tydzień i jeszcze nie wiem czy montować na stałe z regulacją obrotu przetwornika w pionie i poziomie czy mobilnie do pawęży na ścisk przykręcać?Nie wiem , czy przy większych prędkościach przelotowych mocowanie na stałe ma sens? A łódka wyciąga 35 węzłów , więc nie wiem jak przetwornik to zniesie i czy nie będzie bryzgać.Pozdrawiam Aleksander ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Sam sobie odpowiedziałeś. Rozwiązań jest kilka. .Popatrz w wątek o Garminie, tam pisałem, może Ci coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Witam , Panowie czy można obraz z Echomapy 92 przerzucić na tablet po sieci lub telewizor na łodzi mam 24 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 olomario Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Witam ,Maciek mówi ,że nie ale widziałem filmik Na filmiku jest mowa ,że po aplikacji Active Captain można zmapować obraz z echa i nawet sobie nagrywać? Mam Echomap 92 vs z modułem Wi-fi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Przecież gościu ma tam gpsmap 1022xsv o ile dobrze widzę...a gpsmapy mogą robić lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Witam ,Maciek mówi ,że nie ale widziałem filmik Na filmiku jest mowa ,że po aplikacji Active Captain można zmapować obraz z echa i nawet sobie nagrywać? Mam Echomap 92 vs z modułem Wi-fi. Pozdrawiam.Maciek mówi nie, bo sam miał echomapa 92 sv i Livescope, więc sprawdził wszystkie opcje, by nie nagrywać z handcama przed ekranem, tylko poprzez aplikację- bezskutecznie. Na filmie jest gpsmap a na dole widać narożnik echomapa chirp- zdaje się. To mogło wprowadzić cię w błąd kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 olomario Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Ok. to jaki Garmin ma taka możliwość, chodzi o to, że potrzebuje na drugie stanowisko przerzucić na czymś obraz z Panoptixa ? Może tańszy ale mniejszy ekran ale za to z możliwością lusterka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Gps seria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Ok. to jaki Garmin ma taka możliwość, chodzi o to, że potrzebuje na drugie stanowisko przerzucić na czymś obraz z Panoptixa ? Może tańszy ale mniejszy ekran ale za to z możliwością lusterka?Najtańsza opcja to kupno dowolnego gpsmapa bez modułu sonarowego, w rozmiarze 7 cali. Sam o tym mocno myślę- bo na lód mi starczy a na wodzie sklonuję ekran na tablecie. Popatrz na ceny 7408/7608 - tam są dwa porty network. Ok 650$ to teraz na ebay leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Ok. to jaki Garmin ma taka możliwość, chodzi o to, że potrzebuje na drugie stanowisko przerzucić na czymś obraz z Panoptixa ? Może tańszy ale mniejszy ekran ale za to z możliwością lusterka?Np gpsmap 1223xsv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nowy soft dla Livescope i Force: Changes made from version 15.10 to 16.10: Added message banner for easier route navigation with the Force Trolling Motor.Added additional LiveScope color palettes.Added Compress Range, Reverse Range, and other LiveScope user interface improvements.Added support for Bob's Machine Shop Jackplates.Other improvements and bug fixes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Aż sobie jutro cyknę te kolorki do oceny na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Już są na FB, widzę potencjał w lawie i reflector:https://www.facebook.com/groups/1733888983496358/permalink/2848507402034505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Od niedawna mam zainstalowanego panoptixa, jeszcze z nim nie pływałem i mnie mam doświadczenia. Jaką powinienem mieć wersje po aktualizacji? U mnie zaktualizowała się tylko Gpsmap 8412 do wersji v23.00 a Panoptix mam tak jak miałem v2.54. Czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Od niedawna mam zainstalowanego panoptixa, jeszcze z nim nie pływałem i mnie mam doświadczenia. Jaką powinienem mieć wersje po aktualizacji? U mnie zaktualizowała się tylko Gpsmap 8412 do wersji v23.00 a Panoptix mam tak jak miałem v2.54. Czy tak powinno być? Tak, 2.54 to ostatni soft do GLS10, 16.10 jest tylko do ekranów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Fajnie pokazane jak łódź na dziobówce zakotwiczona, a obok uchwyt obrotowy z LiveScope. Widać po strzałce że przetwornik patrzy w bok na rybki, a silnik skierowany w zupełnie inną stronę.Gdyby przetwornik był na silniku to nie było by widać tej ławicy crappy.Autor dodatkowo koryguje przetwornik pedałem, słychać charakterystyczne kliknięcia. https://youtu.be/lsWj5SqgoeQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Czołem!Mam od niedawna pudełko gls10 chciałbym to zamontować na skrzynce i nad tym ekran plotera i mam pytanie gls10 raczej się mocno nie nagrzewa lub żeby zakłócenia wytwarzał żeby kolidowało z zamocowanie plotera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Czołem!Mam od niedawna pudełko gls10 chciałbym to zamontować na skrzynce i nad tym ekran plotera i mam pytanie gls10 raczej się mocno nie nagrzewa lub żeby zakłócenia wytwarzał żeby kolidowało z zamocowanie plotera?Napisz to jeszcze raz po polsku, bo się czytać i zrozumieć nie da tego bełkotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Cześć! Zastanawiam się co można zmienić aby ryby się świeciły na większym zasięgu? (Obecnie się świecą od 2 do 6m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 5 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2021 trzeba je bardziej napromieniować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jak by ktoś zaczynał z Livescope to warto obejrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chojny83 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Fajnie pokazane jak łódź na dziobówce zakotwiczona, a obok uchwyt obrotowy z LiveScope. Widać po strzałce że przetwornik patrzy w bok na rybki, a silnik skierowany w zupełnie inną stronę.Gdyby przetwornik był na silniku to nie było by widać tej ławicy crappy.Autor dodatkowo koryguje przetwornik pedałem, słychać charakterystyczne kliknięcia. https://youtu.be/lsWj5SqgoeQTak patrzę na te "crappy" i nie do końca jestem przekonany, że to ryby Troszkę z tym sprzętem pływałem ale rybki, nawet w drzewach lepiej rysowało.Może to kwestia ustawień, może kwestia ruchliwości ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ciciabela71 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Witam was mam takie pytanie odnośnie garmin ultra 122sv przetwornik od livescope tryb perspektiv obracam go a on z automatu powinien sam się przełączył w ten tryb a niechce muszę ręcznie co należy ustawić Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Witam, po pierwsze Dzień Dobry, po drugie istnieje wątek o tym urządzeniu, po trzecie proponuję pisać w jakimś zrozumiałym języku może być po polskuPozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi