Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gregmegabass Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Natknąłem się na info, że zasięg do 150ft, ale patrząc na ten niemiecki film, czarno to widzę i to dosłownie, tam jest niecałe 6m wody...Optymalny zasieg livescope to 70’-80’ w pionowym odczytywaniu , a teraz Garmin mowi o 150’ w poziomym . Ciezko w to uwierzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Trzeba czasu i dobrej pogody- wszystko się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 (edytowane) do miesiaca sprawa sie wyjasnie ogolnie przy obrazowaniu do przodu jest max 30m i cos na tych 30m jeszcze widac , To obrazowanie jak dla mnie - Livescope , jest wstepem do koljenej gneracji. Widac juz na nim sporo , ale jakosc tez mozna jeszcze sporo podniesc, a to wymaga czasu i $.samym softem mozna tez sporo zmajstrowac ,co niezle zaprezentowalo navico. musze sprawdzic czy w trybie demo bedzie jakies log dostepny dla tego obrazowania ----- w trybie demo niema tego obrazowania Edytowane 25 Lutego 2020 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Gość pokazuje realny zasięg lvs32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Na fejsbukach są już filmy podlodowe z perspektywy- ryby świecą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Utwierdza mnie to w przekonaniu że dokonałem trafnego wyboru, przynajmniej na jakiś czas. Maciek, podeślij linki do świecących ryb ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Utwierdza mnie to w przekonaniu że dokonałem trafnego wyboru, przynajmniej na jakiś czas. Maciek, podeślij linki do świecących ryb ;-) https://www.facebook.com/mat.rowan.186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 (edytowane) https://www.facebook.com/mat.rowan.186Thx. Robi wrażenie, pozostaje przyśpieszyć prace nad montażem i na wodę Edytowane 26 Lutego 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jaki masz ekran? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 12" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 @Pietruk używasz serii gps czy echomap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 GPSMAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Update do Echomapów jest skromniejsze, nie zawiera poprawek dla sonaru bocznego i CV i sporo innych ficzerów. Te, które wkleiłem są dla gpsmap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w.czajczynski Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jaki ekran najlepiej zastosować .? Tradycyjnego przetwornika nie potrzebuje bo to sonda na dziobie, niedługo rybomania tylko ze tam każdy chce wcisnąć to na czym ma $ Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Największy na jaki stać Twoją kieszeń. Piszę to zupełnie poważnie mając na myśli między innymi Livesvope. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jaki ekran najlepiej zastosować .? Tradycyjnego przetwornika nie potrzebuje bo to sonda na dziobie, niedługo rybomania tylko ze tam każdy chce wcisnąć to na czym ma $Pozdro Wojtek, Livescope nie jest panaceum na wszystko i nadal jest urządzeniem sytuacyjnym, stworzonym do łowienia na bliskim dystansie. Niezależnie od jakości obrazu z tego wynalazku nadal musisz namierzyć rybę a do tego nie wynaleziono nic lepszego niż sonar boczny. Garmin nie ma go na poziomie HB czy nawet Navico- zwłaszcza jeżeli chodzi o wyszukiwanie ryb, może te ostatnie poprawki wniosą coś dobrego, bo to jest chyba ostatni słaby punkt Garmina na drodze do przewrócenia stolika. Mają już mapowanie, dziobowca, LVS kompatybilny z wieloma urządzeniami no i czas na topowy sonar boczny.Zawsze lepiej mieć większy ekran niż mniejszy ale zwróć uwagę, że Amerykanie łowią najczęściej stojąc/siedząc i patrzą na swoje ekrany z daleka. Jeżeli łowisz z kokpitu/fotela i echo masz na burcie/konsoli- to nie musi być telewizor - niezależnie od używanej akurat funkcji echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 No wlasnie, ten sonar boczny psuje sprawę...plywalem ze swoim 3 Czy 4 razy i ujrzeć ryby na bocznym tj. sztuka... lvs robi wrażenie ,A jak z jego skutecznością to w tym sezonie zweryfikuje . W.kazdym.badz razie cały czas cisną do przodu i może wkoncu wycisna druga mega zabawka w.ich wykonaniu jest Force. Bez żadnych sieci nmea, kompasow i kuli.kabli. wifi załatwia sprawę intergarcji , prócz ceny mistrzostwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 No wlasnie, ten sonar boczny psuje sprawę...plywalem ze swoim 3 Czy 4 razy i ujrzeć ryby na bocznym tj. sztuka... lvs robi wrażenie ,A jak z jego skutecznością to w tym sezonie zweryfikuje . W.kazdym.badz razie cały czas cisną do przodu i może wkoncu wycisna druga mega zabawka w.ich wykonaniu jest Force. Bez żadnych sieci nmea, kompasow i kuli.kabli. wifi załatwia sprawę intergarcji , prócz ceny mistrzostwoJak by się składał i rozkładał to bym wtedy nazwał to mistrzostwem. Jedynie co zazdroszczę to pedał bezprzewodowy w stosunku do Ulterry.Natomiast z bocznym mam podobne zdanie do Twojego. Co prawda już więcej umiem czytać jak dwa lata temu, ale jeszcze zbyt mało, lub mój stary procesor zbyt wolno przetwarza te obrazki, albo tam gdzie pływam nie ma ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w.czajczynski Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Racja , garmin ma slaby boczny , na sterowce chce HB solixa do bocznego , ale i tak livescope poszedł grubo do przoduPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Racja , garmin ma slaby boczny , na sterowce chce HB solixa do bocznego , ale i tak livescope poszedł grubo do przoduPozdroDziobowca już masz? bo to jest musthave do systemów live/360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 w.czajczynski Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jeszcze nie mam , odebrałem Łódź i teraz kompletuje powoli do sezonu , początkowo stawiałem na motorguide i lowrance ale się wyleczyłem i stanęło na HB i minn kota , tylko będę musiał czasami zrezygnowac z kotwicy bo jak ?? Silnik jak utrzymuje pozycje to się kręci a na nim przetwornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Poczytaj wątki o mocowaniu przetwornika, mamy tam trochę przemyśleń, są pomysły . Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Przy dwóch brandach na lajbie ,garmin i hb czy lowrance jest komplet zabawek:) tylko to się robią spore $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Jeszcze nie mam , odebrałem Łódź i teraz kompletuje powoli do sezonu , początkowo stawiałem na motorguide i lowrance ale się wyleczyłem i stanęło na HB i minn kota , tylko będę musiał czasami zrezygnowac z kotwicy bo jak ?? Silnik jak utrzymuje pozycje to się kręci a na nim przetwornik ?Nie montuj na silniku, jak radzi Maciek przeczytaj ostatnie kilka strona z wątku http://jerkbait.pl/topic/24310-uchwyt-do-przetwornika-echosondy/page-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 W dostępnych materiałach o perspektywie zwraca uwagę dość duża martwa strefa przy przetworniku- wynikła z kształtu wiązki zapewne. W każdym razie dla close combatu tradycyjne położenie LVS da więcej, choć zdecydowanie w mniejszej szerokości skanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi