Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak kupujesz nowy set, to pewnie, że warto. Natomiast wymiana lvs32 na 34 to duży koszt, bo stracisz na odsprzedaży używki i trzeba dołożyć do nowego- nie wiem czy warto. Ja równierz je porównałem i to na jednej sztycy w tym samym czasie i nie widzę wielkiego up w lvs34 - tryb front , który najbardziej mnie interesuje. 

• 0

Dzięki, jak zawsze można na Ciebie liczyć.

Jakość ekranu ma tu istotne znaczenie ?

Gpsmap vs ultra 9’

Nie stwierdziłem różnic, ongiś prowadziłem boje merytoryczne na fb z naganiaczami sklepowymi, ale mi przeszło. 

Duży ekran- duży detal i to jest największa przewaga. Natomiast w tych pieniądzach jakie w SE kosztuje Ultra- to nie myśl nawet o 92. Bo biorąc tamten ekran masz echo pełną gębą nawet bez wymiany gt54 na 56. Ryby i tak świecą się najlepiej w 455kHz i do tego wchodzisz z systemem live na dużym ekranie. Warto to przemyśleć. 

• Like 1

• 0

Wysyłałem dziś to koledze, wstawię i tu ciekawy jestem Twojej opinii :)

Przetwornik chyba poprzedni 32

tak, to jest 32. Natomiast jeśli nie pozwalają fundusze- deal spoko i to bardzo- ale jak ci to Vat ominie stamtąd. UHD bardzo słabo na bocznym pokazuje, subiektywnie- gorzej od Strikera. Dlatego o Ultrze pisałem powyżej. 

• 0

Wiesz może czy jest możliwość podłączenia dwóch przetworników jednocześnie do tego ekranu ?

Tzn gt54 i LVS 34

Tak i zostaje w ultrze gniazdo network na wpięcie kolejnego ekranu echomap uhd dowolny , by przerzucić obraz z przetworników do niego. Pytaj Sergiusza - jest w temacie ;) 

• Like 1

• 0

post-64797-0-79162300-1669495402_thumb.jpeg

Tak na żywo wyglądają ekrany 9,10 i 12.

Radbraw jak masz środki to kupuj największy ;)

Jest spora różnica w jakości obrazu między 92uhd a ultrą ale obraz z 92 jest jak dla mnie wystarczający do livescope aczkolwiek tak jak pisał Maciek większy obraz większe detale .

Ktoś wyżej pytał czy jest różnica w jakości obrazu pomiędzy wersją 32 a 34 .

Ostatnio z kumplem robiłem porównanie on 32 ja 34 oboje na ekranie 92uhd

, podobne przynęty i w rzucie w dół nie widać różnicy a nawet bym powiedział , że jak opuściliśmy przynętę na 20 m to na 32 było ją trochę lepiej widać .

Edytowane przez sero1975
  • Like 2

• 0
Teraz w Szwecji masz 122sv +gt54 w bardzo dobrej cenie ale jest mały haczyk z którego łatwo można skorzystać jeżeli masz kogoś w irl polnocnej(nie wiem czy takie coś działa z innymi krajami w eu)....

Od razu mówię z własnego doświadczenia.

Mieszkam w irl południowej i ten ekran kosztuje 1612e+wysyłka na mój adres ALE mam znajomego w irlandii Północnej i ten sam zestaw kosztuje na jego adres 1240e+wysyłka.

Ciezko było nie skorzystać [emoji39][emoji39]biorąc pod uwagę że regularna cena to prawie 2900e

Jak tu nie kochać "black friday" [emoji23]

Jeśli chodzi o najtańszego panoptixa w EU lvs34 to obecnie na happy angler 1564e +kw[emoji6]

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Jesteś pewien ze bez podatku wysyłają ci do Irlandii ?

Bo cena panoptixa 1564€ to cena bez vatu. Wiec zdziwiony jestem. Bo dodając do koszyka i dając adres w Pl czy Irl nabija podatek taki sam.

Tak jestem pewny że na Irlandię Północna leci bez vatu[emoji6]

Edytowane przez Bielun22

• 0

No dla mnie też to było dziwne bo na mój adres jest tak samo że dolicza VAT ale na adres znajomego z północnej już nie ma vatu[emoji16]

Tak samo dziwne było dla mnie ze różnica w cenie ekranu między południem a polnocą jest tak duża kupując na soderfiske....[emoji2369]