Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Bo Irlandia Północna należy do UK e nie EU. Naliczą pewnie VAT służby celne z UK.Nie naliczą bo to nie idzie przez UK...Jak kupuje w sklepach na północy to mam cenę bez vatu[emoji6] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 A czy echomap 122sv ma te sama funkcje co gpsmap, czyli można jednoczesnie podpiac gt54 i livescope. Oraz czy w przyszłosci moge dołożyc do niego kolejny ploter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) A czy echomap 122sv ma te sama funkcje co gpsmap, czyli można jednoczesnie podpiac gt54 i livescope. Oraz czy w przyszłosci moge dołożyc do niego kolejny ploter?Na pewno możesz podpiąć gt54 i livescope pod ekran 122sv . Na pewno można do 122sv podpiąć 92sv i 102sv poprzez kabel RJ45 . Czy ma te same funkcje ? W gpsmapachb masz możliwość pokazania obrazu na zewnętrznym urządzaniu takim jak tablet i ro chyba jedyna istotna różnica - poprawcie mnie jeśli się mylę . Edytowane 27 Listopada 2022 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Jest jeszcze ant dzięki czemu można sterować pilotem gpsmapa i można quatixem/phoenixem podłączyć się pod gpsmapa. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 A czy echomap 122sv ma te sama funkcje co gpsmap, czyli można jednoczesnie podpiac gt54 i livescope. Oraz czy w przyszłosci moge dołożyc do niego kolejny ploter?Tak możesz. Mam gt-56, 2x livescope, 2 x echomap { na wiosne trzeci echomap}. Każde echo udostępnia niezależnie obraz z przetworników. . Musisz tylko wszystko pospinać ze switchem po Rj45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Radek, a wyjaśnił byś bardziej przystępnie tego quatixe/phoenix? ocb? Jest jeszcze ant dzięki czemu można sterować pilotem gpsmapa i można quatixem/phoenixem podłączyć się pod gpsmapa.Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokot Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Proponuję, aby Maciej K. uruchomił infolinię echo-helpline czynną 24h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Radek, a wyjaśnił byś bardziej przystępnie tego quatixe/phoenix? ocb?Przyznaję, że wędkarsko nie są chyba istotne. Za info ze strony Garmina:W Quatixach znajdziemy wiele funkcji i udogodnień przydatnych na wodzie. Wśród nich: współpracę z ploterami Garmin GPSMAP. Zegarki odbierają takie dane jak głębokość, dane z silników, wiatromierzy, kurs itd.,możliwość sterowania autopilotem Garmin oraz system audio Fusion,wirtualna linia startu, odliczanie czasu i asystent halsowania (przydatne podczas regat),alarm kotwiczny,dane o pływach,obsługa map morskich Garmin Bluechart g3.Niestety nie posiadam GPSMapy żeby coś więcej w tym temacie móc powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Maciek ma taką linie tylko trzeba znać numer tel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 To tryb perspektywy. I tak jak pisałem- im płycej, tym lepiej widać bez kątowania przetwornika- dodatkowego. W lvs34 jest dużo lepsza niż w 32tce. Jak ten tryb sprawdza się w rzece, próbował ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 A czy echomap 122sv ma te sama funkcje co gpsmap, czyli można jednoczesnie podpiac gt54 i livescope. Oraz czy w przyszłosci moge dołożyc do niego kolejny ploter?na pewno pod echomap 102sv można (to na pewno będzie można 122sv) podpiąć gt56 i livescope 34 - podpinałem u siebie i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Jak ten tryb sprawdza się w rzece, próbował ktoś ?na jeziorach łowię, natomiast obrabiałem dane fishtechu z sumami wiślanymi i powiem ci tak tryb live jest podatny na zakwit i zapiaszczoną wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Różnice są w detalach. Jeżeli nie potrzebujesz radaru i zaawansowango ekosystemu na łodzi, to wszystko działa tak samo. Można podejść - jak nie słyszałeś nigdy o danej funkcjonalności, to raczej ci się ona nie przyda. Chociaż jest jeszcze jeden bajer na GPSMAP, że można sobie garminowskie kamery sportowej parować z echo. Jak ktos nagrywa jakieś filmiki, to może się przydać, jest chyba funkcja PIP czy wrzucanie nakładek z echa na film. Łowisz , nagrywasz i komentujesz od razu. Czy nagrać sobie na echu filmik z sonarem i nami w tle jak się uwijamy https://youtu.be/HNIQ5KLo15c?t=91https://youtu.be/COd7LIm_I18?t=70 Oczywiście wszystko dla internetowych ekshibicjonistów. Ale to ogólnie bajery, chociaż mam na oku 8410 w promocji i kusi mnie to 1920x1200. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 O widzisz dobrze ze piszesz. Muszę to rozkminic bo kupiłem właśnie garmin virb xe ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Tak jak wcześniej pisałem... Wszystko przyszło bez płacenia vatu itp.Echo 122sv z przetwornikiem gt54 wyszło finalnie na blackfriday 1240e[emoji41][emoji41]Do tego kilka innych gratów Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Czy któryś z Panów używa bądź używał przetwornika LVS12 ? Będę wdzięczny za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Czy któryś z Panów używa bądź używał przetwornika LVS12 ? Będę wdzięczny za opinie.Nie, nie używa ale na wszelki wypadek nie myśl o nim nawet. Popatrz na charakterystyki kątowe przetwornika i porównaj z tym co daje normalny LVS32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 (edytowane) Wiem że mało pokazuje jeśli chodzi o zasięg 30’ chyba ? - znajomy zaproponował że ma coś takiego dlatego pytam, dzięki Maćku serdeczne Edytowane 28 Grudnia 2022 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Wiem że mało pokazuje jeśli chodzi o zasięg 30’ chyba ? - znajomy zaproponował że ma coś takiego dlatego pytam, dzięki Maćku serdeczne Jedynie do verta, i to raczej na głębokiej wodzie, we froncie nie będziesz widział całości toni lub dna- zależnie jak ustawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 28 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Tak przypuszczałem że wert na 4m z tym przetwornikiem może być co najmniej kłopotliwy. Na wcześniejszych stronach wątku, przeczytałem że do ,,frontu,, zupełnie się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 A to widzieliście? Rośnie niezależna konkurencja dla TargetLock'a: https://www.youtube.com/watch?v=8mJ1yZPC8so 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Konrad, jakiś czas temu FB mi to podrzucało, natomiast ucichło. Na forach w USA za wiele o tym nie ma. Natomiast Rosjanie takie rzeczy robili już 3 lata temu. Wszystkie te rozwiązania nie mają i nie będą miały pełnej funkcjonalności TL, który jako urządzenie sieciowe dzieli koordynaty z obrazu 360 i umożliwia skanowanie live wybranego obiektu z poziomu ekranu. Fakt , że to sytuacyjnie przydatne, bo nie ma na szczęście AI ścigającego przetwornikiem ryby po ekranie lub podążające za ławicą- ale kto wie, co przyniesie przyszłość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 borek205 Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Panowie mam dylemat jaka echosondę wybrać GPSMAP 8410 XSV czy GPSMAP 1223XSV. Czy lepiej wziasc mniejszy ekran i lepszy obraz czy większy ekran i gorsza jakość obrazu .Pewnie z czasem będę łapał wertykalnie ,na początku łapanie z rzutu .Przesiadka z Raymarine Element 9 będzie pewnie spora .Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 (edytowane) Powiem ci tak, że z tą jakością obrazu nie demonizowałbym na rozdzielczości 1223, detale będą większe. Łusek nie policzysz,więc duży ekran moim zdaniem lepszy. A dla livescope to w ogóle nie ma znaczenia w tej klasie ekranów, choć może kontury ryb będą rysowane nieco bardziej kształtnie w 8410 niż w 1223. Sam mam 9tke gpsmap ale po wielu doświadczeniach teraz już bym brał większy, który będzie miał mniej pxl /cal powierzchni ale lepiej sprawdzi się na podzielonym ekranie. Pamiętaj, że oko ludzkie do pewnego tylko poziomu dostrzega różnicę w gęstości pixeli. 1223 jest naprawdę dużo większe. Ekran efektywny w 1223 jest większy niż w 8412 nawet- symbolicznie, ale zawsze. Edytowane 24 Lutego 2023 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Panowie mam dylemat jaka echosondę wybrać GPSMAP 8410 XSV czy GPSMAP 1223XSV. Czy lepiej wziasc mniejszy ekran i lepszy obraz czy większy ekran i gorsza jakość obrazu .Pewnie z czasem będę łapał wertykalnie ,na początku łapanie z rzutu .Przesiadka z Raymarine Element 9 będzie pewnie spora .Dzięki za komentarze.Ja tam mam 8412xsv oraz 7408xsv - duzej roznicy nie widze . Wiec ja bym bral wiekszy ekran ;- ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi