Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Ja wczoraj pływałem z całym szpejem zasilanym z jednego lifepo4- MinnKota Terrova, Garmin Livescope , sieć NMEA2000 oraz Humminbird Apex - bez żadnych efektów specjalnych na ekranach. Ja za to w weekend pływałem po raz pierwszy zestawem : Haswing Cayman gps + Haswing Protuar 65lbs + Ultra122 + 2x Ultra102 na dwóch osobnych aku .O ile Livescope daje czyściutki obraz bez żadnych zakłóceń to niestety klasyczne sonaty mocno sieją . Wprowadzone w naprędce dwa proste kable uziemiające echa wpuszczone bezpośrednio do wody niewiele przyniosły . Po obejrzeniu filmu od Maćka o redukcji zakłóceń w Garminach w niedzielę dołożyłem jeszcze filtry ferrytowe i uziemienie zamontowałem do klamry która będzie podpięta do metalowej sztycy gdyż myślę że takie rozwiązanie jest najwłaściwsze (potrzebna jest odpowiednia powierzchnia uziemienia jak np.w uziomie szpilkowym ). Jak dobrze pójdzie to w weekend testy . Modlę się żeby pomogło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 @Sero1975 , oby Milosierny wysluchał Twych prosb walka z zakloceniami jest zazwyczaj nie rowna i zlosliwosc przedmiotow martwych nie zna granic.... Sam tez walcze i juz lapy opdaja poprostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 @Sero1975 , oby Milosierny wysluchał Twych prosb walka z zakloceniami jest zazwyczaj nie rowna i zlosliwosc przedmiotow martwych nie zna granic.... Sam tez walcze i juz lapy opdaja poprostuDam znać jak walki idą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Witam. A czy można jakoś zamontować na jednej sztycy Gt54 i Lvs34 ? Nie bedzie to jakos zbytnio wpływało na odczyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Można. Nic nie będzie zakłócać. Jeśli myślisz o takim montażu, to znaczy że kupiłeś sprzęt w niewiedzy do czego może służyć. Wykorzystasz jego 12 %. Jak będziesz chciał wykorzystać pozostałe 88% , zainteresuj się uchwytem obrotowym, ręcznym czy też elektrycznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Z tego co pamiętam, to Piotr Boufał ma tak zamontowane na ruchomej sztycy od panoptixa, zarówno lvs jak i zwykły przetwornik echosondy. Twierdzi, że nic nie sieje ani nie zasłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 10 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 Mam zamontowane i nic nie sieje.Tylko jak manewrujesz sztycą podczas pływania to się robi duży opór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Apiniu Opublikowano 28 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2023 Jednak zdecydowałem sie na 2 sztyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RobsonAL Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Panowie, używa ktoś dwóch lub trzech lsv34 działających jednocześnie, nie na jednym ekranie rzecz jasna, interesuje mnie czy nie sieją zakłóceń przecinające się wiązki przetworników, jak to się dzieje w ActivTarget1. Obecnie w AT2 przy synchronizacji wysyłania pingów jest bajka, nic nie sieje. Drugie pytanie, czy ktoś ma może już porównanie Activ Target 2 z LVS34 ? Zmieniłem z AT1 na AT2 i nie jestem zachwycony, stąd zastanawiam się nad zmianą na Garmina, zdania też są podzielone, podobno pełną funkcjonalność AT2 będzie można uzyskać z ekranem serii PRO, co mnie osobiście średnio przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Robert wiesz przecież, że AT2 to sprzęt rozwojowy i będzie z czasem ulepszany. Co do Garminów- nie ma zakłóceń zbyt wiele, czasami błyśnie coś jeśli są dwa przetworniki na jednej sztycy. Jak się poukładają sprawy, to latem porównam AT2 i lvs34 po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JarekCh Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Panowie, używa ktoś dwóch lub trzech lsv34 działających jednocześnie, nie na jednym ekranie rzecz jasna, interesuje mnie czy nie sieją zakłóceń przecinające się wiązki przetworników, jak to się dzieje w ActivTarget1. Obecnie w AT2 przy synchronizacji wysyłania pingów jest bajka, nic nie sieje. Drugie pytanie, czy ktoś ma może już porównanie Activ Target 2 z LVS34 ? Zmieniłem z AT1 na AT2 i nie jestem zachwycony, stąd zastanawiam się nad zmianą na Garmina, zdania też są podzielone, podobno pełną funkcjonalność AT2 będzie można uzyskać z ekranem serii PRO, co mnie osobiście średnio przekonuje.CześćUżywam dwie 34-ki na łódce i wszystko jest Ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 Może ktoś widział takie uchwyty przetwornika w EU ? https://m.avito.ru/taganrog/ohota_i_rybalka/kreplenie_datchika_garmin_panoptix_lvs34_lvs62_2990400226 I kolejne pytanko. Na filmach widzę ze ludzie maja takie menu w livescope. U mnie jest tylko samo Livescope i w nim mogę zmieniać pomiędzy dół/front/ perspektywa wchodzac w opcje instalacja. Od czego to zależne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gumowy Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) Ja mam takie menu jak odłączę gls od ekranu w trybie symulacji. [emoji2526] Edytowane 3 Czerwca 2023 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2023 Coś nie wczytuje twojej foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 nope. Wyłącz transmisję livescope - wyłączasz. Pozostałe obrazowania jadą dalej. SV i CV są zblokowane i zatrzymanie transmisji jednego zatrzymuje drugi kanał. Mam klamoty pomiarowe i ekran na warsztacie- sprawdzę jak to jest z prądem w tym czasie. Dam znać pod wieczór. Jak to wygląda Panie Macieju, jest sens robić osobny wyłącznik zasilania do modułu GLS10, by nie brał prądu przy wyłączonej transmisji livescoope, czy w stanie spoczynku ma on ograniczony apetyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Mi Maciek doradzał zostawić bez wyłącznika. Ale to kwestia tego kto jaka ma baterie. Ja mam 180ah wiec nie bawię się w włączanie i wyłączanie. Jedynie w menu wstrzymuje obrazowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Jeśli został zrobiony pomiar to wolałbym wiedzieć czy jest sens czy nie, mam akumulator raczej na styk i taka wiedza byłaby dla mnie przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Na pewno nie zaszkodzi zrobić dodatkówego włącznika(koszt bardzo mały), ja zrobiłem skrzynkę zasilającą Echo i lvs, dodatkowo ładowarka usb. Każdy punkt ma oddzielny włącznik i dodatkowo hebel do gniazda ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Ja mam też z włącznikiem,Maciej swego czasu robił pomiary przy 923xsv wyłączając transmisję lvs,ekran w uśpienie,można zaoszczędzić 1/3 prądu...(ale chyba nie mierzył samego gls,jak to z nim jest kiedy włączony i wyłączony,bo on jednak cały czas bierze prąd mimo wyłączonej transmisji.... ja mam podpiętą xi3 i GLS pod lifepo4 100ah i jeszcze przez cały weekend nie udało mi się rozładować ako...vert,kotwica,napłanie na miejscówki,korekty...GLS przyciskiem wyłączam kiedy pływam,kiedy aktywnie spinninguje,obławiam ciężkim castem miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Przeleciałem wątek od 2020 piszecie o aktualizacji moduły gls10, w jaki sposób to zrobić, aplikacja powinna go wykryć przy sparowanym ekranie z telefonem i Active Caprain ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Przeleciałem wątek od 2020 piszecie o aktualizacji moduły gls10, w jaki sposób to zrobić, aplikacja powinna go wykryć przy sparowanym ekranie z telefonem i Active Caprain ?firmware do ekranu zawiera cześć dla gls10, cały soft pobrać na kartę i możesz updatować. Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 16 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Ja wchodząc w apke ActiveCaptain wyskoczyło ze jest do pobrania nowa aktualizacja i pobrałem. Później już trzeba tylko ekran połączyć i wyskoczy czy chcesz instalować. O ile się nie mylę Tak apropo aktualizacji. Ktoś wygrywał już ta nowa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Mam jeszcze jedno pytanie, można odwrócić obraz w widoku do przodu, tak by przetwornik na monitorze był z prawej strony? Mam monitor z prawej strony łodzi i bardziej naturalnym byłby dla mnie widok w kierunku w którym płynę... nie widziałem takiego monitora więc zakładam że nie.. no ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 22 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 Jeśli dobrze Cie rozumiem to można. Można odwrócić obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 A w jaki sposób? Ustawienia / wygląd sonaru/ nie widzę takiej opcji... W układzie także brak... (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi