Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Masz dane na stronie Garmina odnośnie poboru prądu GLS i Echomapów. Tym się kieruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Mi ultra 12” i lvs34 pobiera coś około 2,6A Warto dać oddzielną baterię bo uruchomienie silnika może ci wyłączać prąd echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Hej, lvs34 pływałem na perspektywie i zmieniłem ustawienie przetwornika a na ekranie nie obrucił się obraz.Czy coś jest w ustawieniach, pytam bo wcześniej jak zmieniałem ustawienie przetwornika to sygnalizowało i się przestawiał sam.Troszkę grzebałem w ustawieniach i może dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Wcześniej miałeś zapewne ustawienie "auto" jeśli zmieniłeś na konkretny widok ręcznie to na tym widoku pozostał nawet po fizycznej zmianie ustawienia przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Mi ultra 12” i lvs34 pobiera coś około 2,6AWarto dać oddzielną baterię bo uruchomienie silnika może ci wyłączać prąd echo.Jesteś pewien ? Ponowiłem pytanie, bo w wątku szybciej jest kilka różnych odpowiedzi i już sam nie wiem komu wierzyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Strona Garmina GLS10 + LVS32 : Moc wejściowa 10–32 V Zużycie energii Typowo 21 W; maks. 58 W Bezpiecznik 7,5 ( A ).Czyli ze wzoru : W) Waty / (V) Napięcie = (A) Ampery58/32 = 1,8 ( A )Dla Echomap Ultra 102SV strona Garmina typowy pobór 2,8 ( A ), maks 3 ( A ) --- Opcja z przetwornikiem GT56, GT54 lub bez przetwornika w opcjach jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Wcześniej miałeś zapewne ustawienie "auto" jeśli zmieniłeś na konkretny widok ręcznie to na tym widoku pozostał nawet po fizycznej zmianie ustawienia przetwornika.Muszę sprawdzić, dzięki Edytowane 12 Listopada 2023 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) a moze 58W/12V =4,8A3 ?? patrzymy na moc a nie na napiecie Edytowane 12 Listopada 2023 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 a moze 58W/12V =4,8A3 ?? patrzymy na moc a nie na napiecieW wątku widziałem tyle opcji, tak samo teraz wyżej, że Echomap z GLS LVS pobiera od 2 do 6A, to już komu ufać ... taka rozbieżność ... Myslę, że Echomap Ultra 102 zostawie przy aku 60AH jak mam dotychczas, a GLS10 + LVS32 podepnę pod drugie aku ( jak narazie w domu stoi żelowy 18Ah, ale na pewno to za mało, taki 50Ah chyba by wystarczył? Gdzieś widziałem, że da się wstrzymać "pracę" przetwornika, ile wtedy będzie pobierał sam GLS10 na "postoju". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Tu nie chodzi o to komu ufać, w specyfikacji masz podane wartości typowe i szyczytowe. Kiedyś miałem ultre 102 z Lvs 32 , z tego co kojaze to jak sprawdzałem brało to między 3-4A . Te wartości nie będą stałe , raz będzie mniej raz więcej . Mniej niż 3 cały zestaw to. Raczej brać nie będzie Edytowane 12 Listopada 2023 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 W wątku widziałem tyle opcji, tak samo teraz wyżej, że Echomap z GLS LVS pobiera od 2 do 6A, to już komu ufać ... taka rozbieżność ... Myslę, że Echomap Ultra 102 zostawie przy aku 60AH jak mam dotychczas, a GLS10 + LVS32 podepnę pod drugie aku ( jak narazie w domu stoi żelowy 18Ah, ale na pewno to za mało, taki 50Ah chyba by wystarczył? Gdzieś widziałem, że da się wstrzymać "pracę" przetwornika, ile wtedy będzie pobierał sam GLS10 na "postoju".Mam 60ah lifepo4 i 122sv z lvs34 + lowrance 9 cali, przy takiej konfiguracji po 2 całych dniach na wodzie od rana do wieczora akumulatorek pokazuje mi 92% na tym wyświetlaczu a ekrany garmin 13v, lowrance 12.2v Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Mam 60ah lifepo4 i 122sv z lvs34 + lowrance 9 cali, przy takiej konfiguracji po 2 całych dniach na wodzie od rana do wieczora akumulatorek pokazuje mi 92% na tym wyświetlaczu a ekrany garmin 13v, lowrance 12.2v Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 92% pozostało mocy aku ?A jak waga i wymiary są tego akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 Wysokość: 170 mmSzerokość: 166 mmDługość: 198 mmWaga: 5,2 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 (edytowane) Mam 60ah lifepo4 i 122sv z lvs34 + lowrance 9 cali, przy takiej konfiguracji po 2 całych dniach na wodzie od rana do wieczora akumulatorek pokazuje mi 92% na tym wyświetlaczu a ekrany garmin 13v, lowrance 12.2v Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProMożna by rzec , perpetum mobile … podłacz po tych dwóch dniach na chwile obciążenie 20A i zobacz cóż się wydarzy z pojemnoscia. Panie Sławku , ultra z lvs bierze nie mniej niz jakies 3A na 1h pracy , lowrance bierze okolo 1A , przyjmijmy lacznie 3,5-4A/ 1h pracy . to przy 20h mamy juz 70-80ah , wIec albo echa nie chodza cale dni , albo akumulator ma duzo wieksza pojemnonsc. Inaczej byc nie chcePisze to z doswiadczenia, mialem ekrany lowrance 7-12, ultre 10 , solixa 10 , lvs32 i ss3d. Edytowane 13 Listopada 2023 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 U mnie ultra 12 i lvs34 plus Apex 13 biorą razem około 6A po całym dniu zawsze znika 60-70A po dwóch dniach zawsze daje do ładowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 U mnie ultra 12 i lvs34 plus Apex 13 biorą razem około 6A po całym dniu zawsze znika 60-70A po dwóch dniach zawsze daje do ładowania.i to jak najbardziej sa realne zuzcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 @siarq to jaki byś proponował auku do.Echomam ultra 102, lvs34 + echomap 9Mam możliwość doładowania beż demontażu.Obecnie mam żela 75ah i tak na 3 wypady wydaje z oszczędnościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2023 na 1 dzien bym mniejszego niz 30ah nie bral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 U mnie ultra 12 i lvs34 plus Apex 13 biorą razem około 6A po całym dniu zawsze znika 60-70A po dwóch dniach zawsze daje do ładowania.Mam podobnie.... Aku 125ah zasila Ultra 12(tylko panoptix) i helix10.... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 na 1 dzien bym mniejszego niz 30ah nie bralDzięki, a czy można ładować aku z podpiętymi do niego GLS10 - nic się nie stanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Dzięki, a czy można ładować aku z podpiętymi do niego GLS10 - nic się nie stanie?ładuj bez obaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 ładuj bez obaw Dzięki, miałem obawy przed 1 ładowaniem i wolę rozpiąć żeby coś nie padło , szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Czyli rekomendujecie pozostanie na wersji:ECHOMAP Version 20.00 with GLS Version 2.58https://drive.google.com/file/d/17ei...ew?usp=sharingRozumiem, że powinienem przywrócić ustawienia fabryczne, zgrać to na kartę - aktualizować i wyłączyć opcję autoaktualizowania ?Wracam Panowie do tematu downgradu. Sciagnalem ta wersje, wgralem na karte, wlozylem do mojej 102sv z lvs32 karte, wybralem "aktualizuj oprogramowanie", jednak po przejsciu aktualizacji nadal mam wersje softa 25.00 Takze probowalem przeprowadzic recovery update poprzez przytrzymanie przycisku on/off jednak i to nie przynosi efektu aby zejsc do wersji 20.00 Czy ktos komu udalo sie ta operacja moze dokladnie opisac co nalezy wykonac krok po kroku? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Wracam Panowie do tematu downgradu. Sciagnalem ta wersje, wgralem na karte, wlozylem do mojej 102sv z lvs32 karte, wybralem "aktualizuj oprogramowanie", jednak po przejsciu aktualizacji nadal mam wersje softa 25.00 Takze probowalem przeprowadzic recovery update poprzez przytrzymanie przycisku on/off jednak i to nie przynosi efektu aby zejsc do wersji 20.00 Czy ktos komu udalo sie ta operacja moze dokladnie opisac co nalezy wykonac krok po kroku? DziekiOk ogarniete... Wykasowalem calazawartosc karty i wgralem wersje 20.00. wlozylem karte i przez recovery update poszlo. To tak dla kolegow co by mieli podobny problem ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 amalker Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 I faktycznie widzisz różnicę in plus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi