Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hej, lvs34 pływałem na perspektywie i zmieniłem ustawienie przetwornika a na ekranie nie obrucił się obraz.

Czy coś jest w ustawieniach, pytam bo wcześniej jak zmieniałem ustawienie przetwornika to sygnalizowało i się przestawiał sam.

Troszkę grzebałem w ustawieniach i może dlatego?

• 0

Strona Garmina GLS10 + LVS32 : 

Moc wejściowa

10–32 V

Zużycie energii

Typowo 21 W; maks. 58 W

Bezpiecznik 7,5 ( A ).
Czyli ze wzoru : W) Waty / (V) Napięcie = (A) Ampery
58/32 = 1,8 ( A )

Dla Echomap Ultra 102SV strona Garmina typowy pobór 2,8 ( A ), maks 3 ( A ) --- Opcja z przetwornikiem GT56, GT54 lub bez przetwornika w opcjach jest to samo.

• 0

a moze 58W/12V =4,8A3 ?? patrzymy na moc a nie na napiecie

W wątku widziałem tyle opcji, tak samo teraz wyżej, że Echomap z GLS LVS pobiera od 2 do 6A, to już komu ufać ... taka rozbieżność ... 

Myslę, że Echomap Ultra 102 zostawie przy aku 60AH jak mam dotychczas, a GLS10 + LVS32 podepnę pod drugie aku ( jak narazie w domu stoi żelowy 18Ah, ale na pewno to za mało, taki 50Ah chyba by wystarczył? 

Gdzieś widziałem, że da się wstrzymać "pracę" przetwornika, ile wtedy będzie pobierał sam GLS10 na "postoju".

• 0

Tu nie chodzi o to komu ufać, w specyfikacji masz podane wartości typowe i szyczytowe. Kiedyś miałem ultre 102 z Lvs 32 , z tego co kojaze to jak sprawdzałem brało to między 3-4A . Te wartości nie będą stałe , raz będzie mniej raz więcej . Mniej niż 3 cały zestaw to. Raczej brać nie będzie

Edytowane przez siarq

• 0

W wątku widziałem tyle opcji, tak samo teraz wyżej, że Echomap z GLS LVS pobiera od 2 do 6A, to już komu ufać ... taka rozbieżność ...

Myslę, że Echomap Ultra 102 zostawie przy aku 60AH jak mam dotychczas, a GLS10 + LVS32 podepnę pod drugie aku ( jak narazie w domu stoi żelowy 18Ah, ale na pewno to za mało, taki 50Ah chyba by wystarczył?

Gdzieś widziałem, że da się wstrzymać "pracę" przetwornika, ile wtedy będzie pobierał sam GLS10 na "postoju".

Mam 60ah lifepo4 i 122sv z lvs34 + lowrance 9 cali, przy takiej konfiguracji po 2 całych dniach na wodzie od rana do wieczora akumulatorek pokazuje mi 92% na tym wyświetlaczu a ekrany garmin 13v, lowrance 12.2v

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• 0

Mam 60ah lifepo4 i 122sv z lvs34 + lowrance 9 cali, przy takiej konfiguracji po 2 całych dniach na wodzie od rana do wieczora akumulatorek pokazuje mi 92% na tym wyświetlaczu a ekrany garmin 13v, lowrance 12.2v

92% pozostało mocy aku ?

A jak waga i wymiary są tego akumulatora?

• 0

Można by rzec , perpetum mobile … podłacz po tych dwóch dniach na chwile obciążenie 20A i zobacz cóż się wydarzy z pojemnoscia. Panie Sławku , ultra z lvs bierze nie mniej niz jakies 3A na 1h pracy , lowrance bierze okolo 1A , przyjmijmy lacznie 3,5-4A/ 1h pracy . to przy 20h mamy juz 70-80ah , wIec albo echa nie chodza cale dni , albo akumulator ma duzo wieksza pojemnonsc. Inaczej byc nie chce

Pisze to z doswiadczenia, mialem ekrany lowrance 7-12, ultre 10 , solixa 10 , lvs32 i ss3d. 

Edytowane przez siarq

• 0

Czyli rekomendujecie pozostanie na wersji:

ECHOMAP Version 20.00 with GLS Version 2.58

https://drive.google.com/file/d/17ei...ew?usp=sharing

Rozumiem, że powinienem przywrócić ustawienia fabryczne, zgrać to na kartę - aktualizować i wyłączyć opcję autoaktualizowania ?

Wracam Panowie do tematu downgradu.

Sciagnalem ta wersje, wgralem na karte, wlozylem do mojej 102sv z lvs32 karte, wybralem "aktualizuj oprogramowanie", jednak po przejsciu aktualizacji nadal mam wersje softa 25.00

Takze probowalem przeprowadzic recovery update poprzez przytrzymanie przycisku on/off jednak i to nie przynosi efektu aby zejsc do wersji 20.00

Czy ktos komu udalo sie ta operacja moze dokladnie opisac co nalezy wykonac krok po kroku?

Dzieki

• 0

Wracam Panowie do tematu downgradu.

Sciagnalem ta wersje, wgralem na karte, wlozylem do mojej 102sv z lvs32 karte, wybralem "aktualizuj oprogramowanie", jednak po przejsciu aktualizacji nadal mam wersje softa 25.00

Takze probowalem przeprowadzic recovery update poprzez przytrzymanie przycisku on/off jednak i to nie przynosi efektu aby zejsc do wersji 20.00

Czy ktos komu udalo sie ta operacja moze dokladnie opisac co nalezy wykonac krok po kroku?

Dzieki

Ok ogarniete...

Wykasowalem calazawartosc karty i wgralem wersje 20.00. wlozylem karte i przez recovery update poszlo.

To tak dla kolegow co by mieli podobny problem ;-)

• Like 2