Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Jak najstarszy soft do lvs32 i jest ok, 34ka ma lepszą perspektywę, w pozostałych trybach 32 nie odstaje zbyt mocno- pod warunkiem optymalnego firmware. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Jak najstarszy soft do lvs32 i jest ok, 34ka ma lepszą perspektywę, w pozostałych trybach 32 nie odstaje zbyt mocno- pod warunkiem optymalnego firmware. Maciek a który jest optymalny? I czy da się zrobić downgrade softu ? ( mowa o lvs32 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Maciek a który jest optymalny? I czy da się zrobić downgrade softu ? ( mowa o lvs32 )2.58 do gls10jeśli masz pliki to można downgradować procedurą forced update- jest opisana w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2024 2.58 do gls10jeśli masz pliki to można downgradować procedurą forced update- jest opisana w necie.Masz może pliki potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bielun22 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Witam.Mam GPS MAP 8410 XSV, więc nie chciałbym inwestować w nowy ploter. Ten ma rok dopiero1. Czy LVS 32 + GLS10 będzie na tym śmigało ?2. Czy różnica między LVS 32 a LVS 34 byłaby zauważalna dla mnie laika ?Nie chcę się pchać od razu w LVS 34, skoro się będę dopiero uczył. 2-3 lata i się wtedy przesiądę. Czy to ma sens ?Różnica między lvs32 a 34 jest znikoma.... Moim zdaniem jeżeli posiadasz 32 nie opłaca się specjalnie zmieniać na 34 ale jeżeli kupujesz po raz pierwszy to lepiej juz kupić 34. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Masz może pliki potrzebne? Tomek, ja mam paczkę z wersją 2.58 do GLS10 - dla serii Echomap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Tomek, ja mam paczkę z wersją 2.58 do GLS10 - dla serii EchomapSuper, a powiedz ile to miejsca zajmuje? da się na maila wysłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Super, a powiedz ile to miejsca zajmuje? da się na maila wysłać? 1,23 GB Dogadamy się na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Alternatywnie - ja stąd ściągałem, tylko nie wiem, czy linki nadal działają:https://www.bbcboards.net/printthread.php?t=1254855&pp=40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaroufo Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 No dobra..kupię 34, ale czy wtedy soft jest ważny ???Różnica między 32 a 34 to około 2000zł, więc chyba warto od razu 34... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 Panowie, może głupie pytanie, ale nie jestem pewien. W przypadku lvs34 jeżeli chce się przejść z trybu w dół na tryb perspektywa, czy trzeba zmieniać na sztycy zamontowanie przetwornika z pionowej na pozioma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 Panowie, może głupie pytanie, ale nie jestem pewien. W przypadku lvs34 jeżeli chce się przejść z trybu w dół na tryb perspektywa, czy trzeba zmieniać na sztycy zamontowanie przetwornika z pionowej na pozioma?Pytanie nie jest głupie bo na początku też się szamotałem. Jeżeli nie zmienisz fizycznie położenia na sztycy, ploter nie zmieni widoku. Najlepiej ustawić w ploterze tryb na auto, wtedy ploter czy raczej GLS10 zawsze automatycznie wykryje położenie przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KWin Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 A czy do jedne echosondy 122sv i jednego gls10 da się zainstalować równocześnie lvs34 i lvs32,żeby bez fizycznego przekręcania przetwornika mieć łatwy dostęp do perspektywy i trybu w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 19 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2024 Z waszego doświadczenia, czy jest sens kupna livescopa jeśli nie posiadam dziobówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Z waszego doświadczenia, czy jest sens kupna livescopa jeśli nie posiadam dziobówki ? Szczerze to aż takiego dużego związku nie ma. Ja np na flaucie preferuję nie włączanie dziobówki w ogóle. Według doświadczeń, ryby spierdzielają mi szybciej jak jest dziobówka włączona, szczególnie na flaucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Myślę, że kolega chyba na flautę nie potrzebuje kotwiczenia, dlatego pyta o inne waruki typu fala bądż inny uciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 Mimo wszystko jak dla mnie live na dziobowce to nonsens bo jak wieje wiatr i chcesz np ustawić kotwicę to już nie namierzysz ryb nad swoje przynęty chociażby. Jak live to sztyca bądź sztyca sterowana elektrycznie. Albo active target. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 20 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2024 (edytowane) Szczerze to aż takiego dużego związku nie ma. Ja np na flaucie preferuję nie włączanie dziobówki w ogóle. Według doświadczeń, ryby spierdzielają mi szybciej jak jest dziobówka włączona, szczególnie na flaucie.[/quote . 1.45 to wartość gdzie udało mi się sensownie podać przynętę …Jest sens jeżeli będziesz łowił w dryfie .Ale po 4 latach łowienia w realu uważam , że to wyższa szkoła jazdy zwłaszcza jak dryf jest powyżej 1 km/h Ale co ja tam wiem … Edytowane 20 Września 2024 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 padmix Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Chodzi mi o to, że używając trybu livescope forward view na fali łódź będzie obracała się na tyle, że bardzo utrudnione będzie utrzymanie we wiązce namierzonej ryby. Jednoczesne kontrolowanie przynęty, ustawienia przetwornika i ustawienia łódki na pewno łatwe nie będzie dlatego wydaje mi się, że dziobówka to taki "must have" przy technologii live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Peakyflow Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Witam wszystkich, padł wybór na lvs34 i 10 lub 12 cali e właśnie jaki ploter? Czym się różnią gpsmapy od echomap i jak to się ma do użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Kup 1223 i będziesz szczęśliwym użytkownikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Chodzi mi o to, że używając trybu livescope forward view na fali łódź będzie obracała się na tyle, że bardzo utrudnione będzie utrzymanie we wiązce namierzonej ryby. Jednoczesne kontrolowanie przynęty, ustawienia przetwornika i ustawienia łódki na pewno łatwe nie będzie dlatego wydaje mi się, że dziobówka to taki "must have" przy technologii live. Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku. Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 (edytowane) Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku. Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty.Daj jakiegoślinka do tej zabawki ze wschodu. Edytowane 1 Października 2024 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku. Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty.Piotr czyżby KazanTarget? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi