Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak najstarszy soft do lvs32 i jest ok, 34ka ma lepszą perspektywę, w pozostałych trybach 32 nie odstaje zbyt mocno- pod warunkiem optymalnego firmware. 

Maciek a który jest optymalny? I czy da się zrobić downgrade softu ? ( mowa o lvs32 )

• 0

Witam.

Mam GPS MAP 8410 XSV, więc nie chciałbym inwestować w nowy ploter. Ten ma rok dopiero

1. Czy LVS 32 + GLS10 będzie na tym śmigało ?

2. Czy różnica między LVS 32 a LVS 34 byłaby zauważalna dla mnie laika ?

Nie chcę się pchać od razu w LVS 34, skoro się będę dopiero uczył. 2-3 lata i się wtedy przesiądę.

Czy to ma sens ?

Różnica między lvs32 a 34 jest znikoma.... Moim zdaniem jeżeli posiadasz 32 nie opłaca się specjalnie zmieniać na 34 ale jeżeli kupujesz po raz pierwszy to lepiej juz kupić 34.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Panowie, może głupie pytanie, ale nie jestem pewien. W przypadku lvs34 jeżeli chce się przejść z trybu w dół na tryb perspektywa, czy trzeba zmieniać na sztycy zamontowanie przetwornika z pionowej na pozioma?

Pytanie nie jest głupie bo na początku też się szamotałem. Jeżeli nie zmienisz fizycznie położenia na sztycy, ploter nie zmieni widoku. Najlepiej ustawić w ploterze tryb na auto, wtedy ploter czy raczej GLS10 zawsze automatycznie wykryje położenie przetwornika.

• 0

Z waszego doświadczenia, czy jest sens kupna livescopa jeśli nie posiadam dziobówki  ? 

Szczerze to aż takiego dużego związku nie ma. Ja np na flaucie preferuję nie włączanie dziobówki w ogóle. Według doświadczeń, ryby spierdzielają mi szybciej jak jest dziobówka włączona, szczególnie na flaucie. 

• 0

Szczerze to aż takiego dużego związku nie ma. Ja np na flaucie preferuję nie włączanie dziobówki w ogóle. Według doświadczeń, ryby spierdzielają mi szybciej jak jest dziobówka włączona, szczególnie na flaucie.[/quote

. 1.45 to wartość gdzie udało mi się sensownie podać przynętę …

Jest sens jeżeli będziesz łowił w dryfie .

Ale po 4 latach łowienia w realu uważam , że to wyższa szkoła jazdy zwłaszcza jak dryf jest powyżej 1 km/h ;)

Ale co ja tam wiem …;)

Edytowane przez sero1975
  • Like 1

• 0

Chodzi mi o to, że używając trybu livescope forward view na fali łódź będzie obracała się na tyle, że bardzo utrudnione będzie utrzymanie we wiązce namierzonej ryby. Jednoczesne kontrolowanie przynęty, ustawienia przetwornika i ustawienia łódki na pewno łatwe nie będzie dlatego wydaje mi się, że dziobówka to taki "must have" przy technologii live.

• 0

Chodzi mi o to, że używając trybu livescope forward view na fali łódź będzie obracała się na tyle, że bardzo utrudnione będzie utrzymanie we wiązce namierzonej ryby. Jednoczesne kontrolowanie przynęty, ustawienia przetwornika i ustawienia łódki na pewno łatwe nie będzie dlatego wydaje mi się, że dziobówka to taki "must have" przy technologii live.

Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku.

Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. 

Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty.

• 0

Potrzebny Ci uchwyt z funkcją śledzenia celu. Znajdujesz cel, blokujesz i niezależnie od obrotu łodzi, wiązka z przetwornika będzie skierowana w tym kierunku.

Odkąd nabyłem takową zabawkę zza wschodu świat się zmienił. Automatyczne skanowanie w zadanym zakresie, lub ręczne, blokada celu, regulacja prędkości, pilot, bezprzewodowy pedał, aplikacja na androida. 

Montaż na silniku dziobowym to lekkie nieporozumienie. Było już o tym pisane. Poczytaj wcześniejsze posty.

Daj jakiegoślinka do tej zabawki ze wschodu. 

Edytowane przez rower26
  • Like 1

• 0

Piotr czyżby KazanTarget?