Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
  • 0

Nie jestem pewny ale koledze @binio1111 chodzi o uchwyt za pomocą którego można zainstalować przetwornik na sztycy. Jeśli mam rację to jest on w zestawie, pod nazwą ''Uchwyt do montażu na wale silnika zaburtowego''

Link do opisu:

https://www.garmin.com/pl-PL/p/591379#inTheBox

Sekcja "w pudełku". Natomiast nie ma uchwytu do perspektywy, jak np tego z alllegro.

Edytowane przez Kozi81

• 0

Ok. W linku jest zawartość pudełka:

Uchwyt do montażu na korpusie silnika zaburtowego

Uchwyt do montażu na wale silnika zaburtowego

Uchwyt pawężowy

Ok. Czyli będę mógł ewentualnie użyć uchwyt pawężowy i przykręcić go do blaszki przyspawanej do rury(sztycy) i ustawiać widok front i dół.

post-70241-0-21406000-1732628227_thumb.jpg

Edytowane przez binio1111

• 0

Witam 

Ktoś kupował i i montował uchwyt do perspektywy lvs32 z Ali ?Czy jest sens zamawiać , jaka jakość wykonania itd. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005007039542506.html?spm=a2g0o.cart.0.0.24de452cr0cQhW&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

• 0

Witam 

Ktoś kupował i i montował uchwyt do perspektywy lvs32 z Ali ?Czy jest sens zamawiać , jaka jakość wykonania itd. 

https://pl.aliexpress.com/item/1005007039542506.html?spm=a2g0o.cart.0.0.24de452cr0cQhW&mp=1&gatewayAdapt=glo2pol

Taki dynks to raczej trudno spier...ić. 7 dych vs prawie 500. Wziąłbym 2, jeden na zapas i się nie przejmował. 

• Like 1

• 0

panowie, ja z pytaniem.

Użytkuję ktoś może zestawu Lvs 34 + lvs 12? Zastanawiam się nad dokupieniem Lvs 12 do zestawu 122sv + 34. Myślę czy 12stka ogarnęłaby mi rzut w dół w przypadku łowieni w vercie, a lvs34 napływanie. Ktoś coś może podpowiedzieć na temat takiego setupu czy to w ogóle ma sens? Gdzieś widziałem, że wędkarze w Holandii tak łowią ale nie opisują dokładnie co i jak.

• 0

To samo co lvs12 wąski jeden stożek (przeszłość? na pewno nie przyszłość)

Trochę paradoks bo zachwyt nad czyms z czego Garmin już dawno "zrezygnował"

Kuba to nie tak do końca. Garmin w swoim czasie wypuścił ten przetwornik do drogich lub bardzo drogich ekranów. I dlatego nie przyjął się on zupełnie. Tutaj sprawa jest odwrotna- zestaw jest relatywnie tani. Opływałem to, sprawdziłem w testach statycznych zasięg obrazowania przynęt i to wcale tak źle nie wypada. Ma swoje ograniczenia, co oczywiste- ale u nas może to zadziałać jako uzupełnienie pokładowej elektroniki. Miał być też test vs. LVS 12 ale w miedzyczasie sprzedałem swój sprzęt Garmina, bo zbieram pieniądze na drona do map i nie mam obecnie do czego podpiąć lvs12- nawet gdybym znalazł chętnego do pożyczenia. 

• 0

Okej, czyli np jako sonar wspomagający do lvs34 z 122sv pod typowo obrazowanie w dół vert co uważasz za najlepsze 92sv + lvs12 czy tego eagla 9 z live czy 92sv + lvs32? Najlepsze mam na myśli jakość cena, warunki korzystania bo wiadomo jak już mieć 2 ekrany to też aby używać map czy bocznego bądź klasycznego obrazowani sonaru.

Edytowane przez Pat92

• 0

Okej, czyli np jako sonar wspomagający do lvs34 z 122sv pod typowo obrazowanie w dół vert co uważasz za najlepsze 92sv + lvs12 czy tego eagla 9 z live czy 92sv + lvs32? Najlepsze mam na myśli jakość cena, warunki korzystania bo wiadomo jak już mieć 2 ekrany to też aby używać map czy bocznego bądź klasycznego obrazowani sonaru.

Ty sobie sprawdź, z czym pracuje lvs12, do tego mam niepotwierdzone informacje, że na ultrze nie da się jednocześnie ich używać w sensie 34 i 12kę. Ja niczego nie polecam, polecam jedyni rozglądać się po materiałach i wnioski wyciągać samemu. 

• 0

Taki dynks to raczej trudno spier...ić. 7 dych vs prawie 500. Wziąłbym 2, jeden na zapas i się nie przejmował.

No Garmin "odpłynął" z cenami za uchwyty. Z chytrości będą zarabiać coraz mniej, bo ludzie u chińczyka kupią za parędziesiąt złotych a nie kilkaset. Przy normalnej cenie za takie gówienka nikt by u chińczyka nie szukał. No ale. Ich towar ich cena.

• 0

Proszę o pomoc. Czy echomap 102sv + gt54 + lvs32 obsłuży live? Czy taki zestaw będzie działał bez modułu gls10? Sprzedający zapiera się, że tak. Teoretycznie wejście z żółtym gniazdem jest

To sprzedający niech się dokształci  oraz  policzy piny w wtyczce lvs32 i żółtym gnieździe. 

• Like 4

• 0

Witam kupiłem właśnie echomap uhd 9 i czy podłączę jednocześnie z przetwornikiem gt 56 i black box lvs 32. Czy potrzębuję kupić jakieś rozdzielacze? Co muszę dokupić?

Masz tam 2 gniazda, sonar i network, przetwornik w „sonar” a black box w „network”

Edytowane przez Sławek.Sobolewski