Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego GPS map 923 ma rozdzielczość 1280 x 720@Amator Echomap Ultra 122sv ma 1280x800... Lecz mi, podobnie jak Maciejowi, lepiej się patrzyło na Gpsmap 923 mojego kumpla niż mojego Echomapa 122sv. Obraz jakby jaśniejszy, mimo max jasności na obu echach. Za to różnica w wielkości to przepaść. Dlatego wybrałem średniaka a nie najwyższy tier w postaci Gpsmap. Bo na 8412 trochę kaski zabrakło, cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Piękne te zabawki , ale myślę że rynek tak się nasyci że ceny spadną i przeciętny Kowalski będzie mógł sobie kupić takie wypasione echo , jeszcze trochę musimy poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kozi81 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Piękne te zabawki , ale myślę że rynek tak się nasyci że ceny spadną i przeciętny Kowalski będzie mógł sobie kupić takie wypasione echo , jeszcze trochę musimy poczekać Prędzej kasa pójdzie w górę, trampol chce walczyć cłami z całym światem. Cen nie obniży nawet jakiś nowy LVS, który być może będzie w przyszłym roku. W końcu 34 jest na rynku od bodaj lutego 2022 zatem w 26' może coś nowego się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego To prawda rudy może ceny wywrócić do góry nogami a to poleci po nas wszystkich . Na razie mam inne echo i puki co będę gonił króliczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Witam, zestaw echomap ultra 102 sv oraz gls10 i lvs 32 sztyca na lewej burcie łodzi (sztyca ręczna obrotowa) czy trzeba za każdym razem kalibrować kompas pływam tylko po 2 jeziorach plis pomoże ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Nie trzeba. Czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Dzięki .Na innym forum wyczytałem , i na YouTube w komentarzach do filmów z ustawień przetwornika czytałem, że za każdym razem trzeba kalibrować kompas wtedy jest ponoć lepszy obraz ,a ponieważ zaczynam przygodę to się podpytuje ,możecie koledzy to jakość szerzej skomentować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Dzięki .Na innym forum wyczytałem , i na YouTube w komentarzach do filmów z ustawień przetwornika czytałem, że za każdym razem trzeba kalibrować kompas wtedy jest ponoć lepszy obraz ,a ponieważ zaczynam przygodę to się podpytuje ,możecie koledzy to jakość szerzej skomentować ?Kompas jakikolwiek w Garminie nie ma nic wspólnego z jakością obrazu - i nigdy nie miał Kalibracja kompasu czyli AHRS w przetworniku LVS pozwala na wiarygodny odczyt cyfrowej strzałki- znacznika kierunku przetwornika na ekranie oraz na ewentualne szybsze przełączanie widoków przód/dół z poziomu ekranu. Kalibracja kompasu zewnętrznego- Stady Cast, GPs24XD pozwala jedynie na precyzyjniejsze napłynięcie na punkt na mapie oraz zabezpiecza widok mapy na ekranie- by nie wirowała na postoju. Jedyne urządzenie, w którym kalibracja może mieć wpływ na obrazowanie jest MegaLive2 od Humminbirda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Teorię wygłosił Maciek. Z mojej 4 letniej praktyki i pamięci wynika że użyłem tego dwa razy, raz jak kupiłem LVS32, a drugi jak zmieniłem na 34. Na kursor na ekranie w zasadzie nie patrzę, ważny jest wyłącznie kursor/strzałka/wskaźnik uchwytu przetwornika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Dzięki .Na innym forum wyczytałem , i na YouTube w komentarzach do filmów z ustawień przetwornika czytałem, że za każdym razem trzeba kalibrować kompas wtedy jest ponoć lepszy obraz ,a ponieważ zaczynam przygodę to się podpytuje ,możecie koledzy to jakość szerzej skomentować ?Uwaga, komentuję - to są BZDURY Lepiej zostań tylko przy jednym słusznym forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Teorię wygłosił Maciek. Z mojej 4 letniej praktyki i pamięci wynika że użyłem tego dwa razy, raz jak kupiłem LVS32, a drugi jak zmieniłem na 34. Na kursor na ekranie w zasadzie nie patrzę, ważny jest wyłącznie kursor/strzałka/wskaźnik uchwytu przetwornika. Piotrze daruj sobie zgryźliwość. Człowiek pytał- dostał odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Piotrze daruj sobie zgryźliwość. Człowiek pytał- dostał odpowiedź. Chyba masz gorszy dzień. Nawet przez myśl mi nie przeszło to co sugerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Chyba masz gorszy dzień. Nawet przez myśl mi nie przeszło to co sugerujesz.Ok, sorry zatem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca Bardzo dziękuje za wyjaśnienie wątpliwości, jak zwykle można na Was koledzy liczyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Panowie jakiego uchwytu użyć do zamocowania przetwornika lvs 32 na sztycy obrotowej ręcznej ,tego oryginalnego z zestawu który jest pod kątem bodajże 8 stopni czy tego do perspektywy który ma mocowanie proste ale wygięty uchwyt do perspektywy proszę o wyrozumiałość dopiero się uczę .Sztyca będzie mocowana na burcie łodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Jak masz zamiar korzystać z perspektywy to z kątownikiem, w przeciwnym wypadku mocuj bezpośrednio do sztycy wtedy będziesz miał patrzenie do przodu i w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Jak bezpośrednio do sztycy to możesz dokupić mocowanie 0 degree. 8 stopni jest do mocowania na kolumnie silnika dziobowego, żeby wiązka ominęła spodzinę? Zabrakło mi słowa jak nazywa się ta część ze śrubą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca Dzięki, rozumie, żeby mieć możliwość ustawienia wszystkich trzech ustawień przetwornika to trzeba założyć uchwyt do perspektywy z 0,kątem mocowania, a te dwie blaszki wykrzywione jedna w prawo, druga w lewo przy uchwycie do perspektywy to ma jakieś znaczenie którą się montuje czy chodzi tylko o oddalenie lub przybliżenie do burty łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Wolf Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Panowie - jakie są patentu do mocowania sztycy do LIve na pontonie? Nie mam i nie będę miał ławki. Duży kraken 470W. Mam system z naklejką i 4 śrubunkami. myslałem aby takie dwa przykleić do pontonu i do tego dokręcić deske ( taką z polipropylenu) i wtedy już ok. Macie jakieś inne doświadczenia? Łodzie nadmuchiwane Klej na podkładce Wielofunkcyjne materiały Solidny przenośny stojak na kajaki do uprawiania sportów na świeżym powietrzu Surfing Kajak Deska surfingowa - AliExpress 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 17 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca Sam myślę jak to zrobić, znalazłem kilka filmów można coś wybrać pod siebie https://youtube.com/playlist?list=PL1byWfXQdGZf2Sz3sO5tFaL7NjZrYuhxi&si=XOkzVZSf6HDEXZnk Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elpojo Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Też coś kombinuję, myślałem o naklejeniu relingu Boriki a do tego uchyt do relingów KED... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Też coś kombinuję, myślałem o naklejeniu relingu Boriki a do tego uchyt do relingów KED...Wszystko zależy czy ma być tanio czy nie. Rozwiązań może być wiele. Martwi mnie trochę że wszystkie opcje uniemożliwiają korzystanie z wioseł [emoji52]. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Można lvs zamontować na dziobówce. Silnik robi za elektryczną sztycę i można używać wioseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Albo gotowa sztyca i uchwyt borika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Marek Kociołek ma w ofercie kompletny uchwyt ze sztycą na ponton. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi