Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czas pokaże. W każdym razie zatrzęśli stolikiem mocno- banalnym odwróceniem przetwornika+softem. Może da się coś wycisnąć softowo z tego systemu, ale patrząc na poprzedników -ciężko bedzie uzyskać większy zasięg bez rewolucyjnych zmian w systemie- wyższe khz- mniejszy zasięg. PS30 grało niższą muzykę- a zasięg chyba najwiekszy z całej linii ducerów live. 

Mam nadzieje, że dołączę w tym sezonie do rodzinki garminowej, kombinuję tylko jaki ekran brać -czy po taniośći, czy drożej ale więcej pxl na cal.

Jestem ciekawy, co Navico pokaże- no chyba że lives..t to była ta nowość. HB weszło z mega360, Garmin z perspektywą, a milusińscy od Lowrance/Simrad póki co siedzą cicho- bo nie sądze ,że hook reveal jest ich nowością - blockbusterem na ten rok ;)

• 0
Gość Michal Sz

Czas pokaże. W każdym razie zatrzęśli stolikiem mocno- banalnym odwróceniem przetwornika+softem. Może da się coś wycisnąć softowo z tego systemu, ale patrząc na poprzedników -ciężko bedzie uzyskać większy zasięg bez rewolucyjnych zmian w systemie- wyższe khz- mniejszy zasięg. PS30 grało niższą muzykę- a zasięg chyba najwiekszy z całej linii ducerów live. 

Mam nadzieje, że dołączę w tym sezonie do rodzinki garminowej, kombinuję tylko jaki ekran brać -czy po taniośći, czy drożej ale więcej pxl na cal.

Jestem ciekawy, co Navico pokaże- no chyba że lives..t to była ta nowość. HB weszło z mega360, Garmin z perspektywą, a milusińscy od Lowrance/Simrad póki co siedzą cicho- bo nie sądze ,że hook reveal jest ich nowością - blockbusterem na ten rok ;)

Maciek_K -  to znaczy ze co?  zmieniasz dziobowca, nic nadal nie slychac odnosnie silnika MG i Lowrance polaczonych w siec ?  

Maciek_K -  to znaczy ze co zmieniasz dzibowca? 

• 0

U mnie nie ma symulatora perspektywy na GPSMap, albo nie umiem go uruchomić 

Gość widać że na symulatorze pokazuje. 

Coś ktoś kuma o co chodzi?

Dwa, fajnie w prawym rogu pokazuje mu kierunek patrzenie w stosunku do łodzi. Ciekawe jak to będzie w realu jak będę miał na lewej burcie zamontowaną sztyce z przetwornikiem...

post-51341-0-22835200-1583838031_thumb.png

• 0

Lvs-12 jest wpinany w echo i oznaczony jest tak samo na wyświetlaczu, no chyba, że te echo- a wygląda na jakiś wyższy model gpsmapa ma niezależne kanały i można przypisać dwa widoki z lvs32 niezależnie do części ekranu. Nie wiem, najprościej zapytać autora. 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Raczej nie ma tu żadnego montażu, poza cięciem klatek.

Myślę że użył GCV 10 lub 20, lub innego ustrojstwa aby połączyć dwa GLS10 i pokazać je na jednym ekranie. Ale pewności mi brak bo za krótko siedzę w Garmin.

edit

Ma UHD na górze wiec tylko GCV 20

Edytowane przez Pietruk

• 0

Właśnie po update ponoć jest cyrk z lvs- wejdź na bbcboards do wątku garminowego a tam jest kilka tematów merytorycznie podobnych: problemy z update, jak wrócić do poprzedniej wersji softu, utrata jakości lvs32 front, czy są dealerzy którzy sprzedają sprzęty na poprzedniej wersji softu... Coś nie zaklikało Garminowi chyba . 

To co jest pokazane na powyższym filmie można zrobić i taniej- bo albo z LVS12 albo z którymś ze starszych przetworników z 20 stopniową wiązką - ps 21/22, gdzie LVS da perspektywę a front będzie z PS22. Na stan mojej wiedzy można je wpiąć tak, by na jednym ekranie były dane i z trzech ducerów- GT, LvS, PS. Jest film na to na yt.