Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Czas pokaże. W każdym razie zatrzęśli stolikiem mocno- banalnym odwróceniem przetwornika+softem. Może da się coś wycisnąć softowo z tego systemu, ale patrząc na poprzedników -ciężko bedzie uzyskać większy zasięg bez rewolucyjnych zmian w systemie- wyższe khz- mniejszy zasięg. PS30 grało niższą muzykę- a zasięg chyba najwiekszy z całej linii ducerów live. Mam nadzieje, że dołączę w tym sezonie do rodzinki garminowej, kombinuję tylko jaki ekran brać -czy po taniośći, czy drożej ale więcej pxl na cal.Jestem ciekawy, co Navico pokaże- no chyba że lives..t to była ta nowość. HB weszło z mega360, Garmin z perspektywą, a milusińscy od Lowrance/Simrad póki co siedzą cicho- bo nie sądze ,że hook reveal jest ich nowością - blockbusterem na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 @maciek bierz 16" I Bedzie spokoj na jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Taaa, jako airmatę w pontonie postawię- będzie na czym usiąść albo za stolik biesiadny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Michal Sz Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Czas pokaże. W każdym razie zatrzęśli stolikiem mocno- banalnym odwróceniem przetwornika+softem. Może da się coś wycisnąć softowo z tego systemu, ale patrząc na poprzedników -ciężko bedzie uzyskać większy zasięg bez rewolucyjnych zmian w systemie- wyższe khz- mniejszy zasięg. PS30 grało niższą muzykę- a zasięg chyba najwiekszy z całej linii ducerów live. Mam nadzieje, że dołączę w tym sezonie do rodzinki garminowej, kombinuję tylko jaki ekran brać -czy po taniośći, czy drożej ale więcej pxl na cal.Jestem ciekawy, co Navico pokaże- no chyba że lives..t to była ta nowość. HB weszło z mega360, Garmin z perspektywą, a milusińscy od Lowrance/Simrad póki co siedzą cicho- bo nie sądze ,że hook reveal jest ich nowością - blockbusterem na ten rok Maciek_K - to znaczy ze co? zmieniasz dziobowca, nic nadal nie slychac odnosnie silnika MG i Lowrance polaczonych w siec ? Maciek_K - to znaczy ze co zmieniasz dzibowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Spokojnie- nie zapakuję Force na dętkę Nawet jakbym miał $ na to. Mg ma robić za kotwicę gps- i tutaj jest dobrze. Po prostu chcę dodać drugi ekran na pokład+Lvs do niego i jakiś system obrotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Po aktualizacji do perspektywy w USA pojawiają się liczne sygnały o pogorszeniu tradycyjnych trybów pracy LVS- F i D. Garmin ponoć już wie i szuka rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 U mnie nie ma symulatora perspektywy na GPSMap, albo nie umiem go uruchomić Gość widać że na symulatorze pokazuje. Coś ktoś kuma o co chodzi? Dwa, fajnie w prawym rogu pokazuje mu kierunek patrzenie w stosunku do łodzi. Ciekawe jak to będzie w realu jak będę miał na lewej burcie zamontowaną sztyce z przetwornikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 u mnie w symulacji na echomap ultra tez niema pliku demo z tym widokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Ciekawe jak to jest zrobione- dwa moduły i dwa lvs? Edytowane 13 Marca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Też o tym myślałem.Chciałem o to samo spytać, ale jakoś czasu zabrakło przez ten zamęt światowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 lvs 32 leci po sieci a lvs 12 jest wpinany bezposrednio- jest gniazdo w echomap pod niego + gniazdo dla sv - wiec sie wszytsko zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Ale na obu dolnych jest GLS10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Lvs-12 jest wpinany w echo i oznaczony jest tak samo na wyświetlaczu, no chyba, że te echo- a wygląda na jakiś wyższy model gpsmapa ma niezależne kanały i można przypisać dwa widoki z lvs32 niezależnie do części ekranu. Nie wiem, najprościej zapytać autora. Edytowane 13 Marca 2020 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 LVS12 to LVS12, stoi jak byk w lewym dolnym rogu. Wychodzi że gość ma dwa LVS32 GLS10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 LVS12 to LVS12, stoi jak byk w lewym dolnym rogu. lvs12.png Wychodzi że gość ma dwa LVS32 GLS10.To chyba najprostsze wyjaśnienie. Nie sądzę ,by gość bawił się w fotomontaże itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Raczej nie ma tu żadnego montażu, poza cięciem klatek.Myślę że użył GCV 10 lub 20, lub innego ustrojstwa aby połączyć dwa GLS10 i pokazać je na jednym ekranie. Ale pewności mi brak bo za krótko siedzę w Garmin. editMa UHD na górze wiec tylko GCV 20 Edytowane 13 Marca 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Jestem bardzo ciekawy, czy w gpsmapach poprawiono rzeczywiście sonar boczny jakościowo, w USA piszą, że niby tak, ale jakiś konkretów nie znalazłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Podrzuć to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Sprawdzić możesz- owszem, o ile nie masz zrobionego update softu echa. Wyjdź na wodę, nagraj loga, updatuj nagraj jeszcze raz a potem przyślij mi pliki- rozbebeszę je softem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Update to pikuś pewnie.Nie mam przetwornika UHD, mam tylko ekran do GLS10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Właśnie po update ponoć jest cyrk z lvs- wejdź na bbcboards do wątku garminowego a tam jest kilka tematów merytorycznie podobnych: problemy z update, jak wrócić do poprzedniej wersji softu, utrata jakości lvs32 front, czy są dealerzy którzy sprzedają sprzęty na poprzedniej wersji softu... Coś nie zaklikało Garminowi chyba . To co jest pokazane na powyższym filmie można zrobić i taniej- bo albo z LVS12 albo z którymś ze starszych przetworników z 20 stopniową wiązką - ps 21/22, gdzie LVS da perspektywę a front będzie z PS22. Na stan mojej wiedzy można je wpiąć tak, by na jednym ekranie były dane i z trzech ducerów- GT, LvS, PS. Jest film na to na yt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Rozumiem doskonale co miałeś na myśli o sofcie, Problem znam, póki co nie przejmuję się nim. Tak jak piszesz, można to rozwiązać taniej, lepiej, gorzej lub po prostu inaczej.Ja się odnosiłem do Twojego film z dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Spoko, Piotr. A ta btw, ogarnąłeś obrotnicę? Bo ja jak okazuje się- mam ją już gotową. Tylko soft sterujący podmienić.... Edytowane 13 Marca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 A w symulacji jest widok perspective. W dodawaniu okienek widoku można to znalezc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi