Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca to nie swiadczy dobrze o sprzecie...., tym bardziej tych z najwyzszej polki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Bo niestety ale tak jest. Grzeje się i to masakrycznie. Łapkę można poparzyć z tylu na zeberkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elvis Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Jak głęboko zanurzacie LVS? Z moich obserwacji im mam bliżej lustra wody tym dalej widzę przynętę na wiązce. Jakby była szersza i łatwiej trafić w oś wiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca (edytowane) Kupiłem ten uchwyt do lvs 34 na aliku, ale d.. nie urywa. Taki sobie mało precyzyjny druk 3D, no i nie ma gwintu wewnątrz- trzeba nakrętke zakładać od środka, żeby dokręcić LVSa- co jest średnio wygodne. Ja dałem podkładkę i nakrętkę motylkową. Skręciłem i zalałem otwór klejem do szyb samochodowych. Może nie będzie okrecać nakrętki przy wykręcaniu/dokręcaniu. Plastik wydaje się być bardzo "suchy" i kruchy. Jakoś podziała ale ze zdjęcia wyglądało to o wiele lepiej. Edytowane 17 Czerwca przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Siemka. Co, do uchwytów, to tu macie dobry wybór. Ja, mam od nich i jestem zadowolony. Podsyłam linka. fish-it-mount----scoutperspective Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca Welcome to AliExpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 19 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Witam ponownie, częściowo opanowałem obsługę lvs32 z echomap 102 sv ,z oprogramowaniem 25.00 system z gls 10 . W tej chwili AC prosi o zgodę na aktualizację do wersji 29.01 oraz gls10 do wersji 2,79 a jeszcze AC podaje,że gotowa do zaimportowania jest wersja 2025.0404.0,ktoś może coś rozjaśnić co to wnosi ? Różnie do tej pory koledzy piszą .Wędkuje tylko na jeziorach do 15 m głębokości, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skalek-77 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Ponowie i Panie. Jest pytanie.Planuje kupić LSV34+ GLS 10. Do tego ekran 10" tylko nie wiem jaki. Najlepiej dotykowy. Największy dylemat mam ze sztycą. A dokładniej sposób jej zamontowania na łodzi. Łódka to jednopłaszczowa Romana bez relingów. Myślałem coś o RAM z kulką 1,5" przymocowany na stałe do burty z krótkim ramieniem i kulka na kubku sztycy. Problem z tym ,że nie mogę nic takiego znaleźć . Kubek do relingu - bez problemu. A z kulką RAM od dołu ... nima. A w ogóle czy to dobry pomysł? I czy takie ustrojstwo utrzyma sztycę? Mam tak zamontowane echo i jest super . A sztyca ????Zaznaczam ,że zieloniutki w temacie jestem.Ktoś cos podpowie? Będę dźwięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Rafał kula 1.5może nie wystarczyć- napór wody na rurkę podczas szukania ryb będzie dość spory. Z ekranów to Echomap ultra1 lub 2 generacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajzer Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Hej, w kwietniu lub maju 2023 roku kupiłem od osoby prywatnej Moduł GLS 10 z przetwornikiem lvs34 - od tamtej pory leżało wszystko zupełnie nietknięte w pudełku, ponieważ tak wyszło, że nie miałem czasu na ryby. Nareszcie chciałbym z tym coś zrobić i moje pytanie brzmi o co zadbać aby przypadkiem nic nie zepsuć? Musze zrobić jakieś aktualizacje softowe etc? Boje się, że od samego leżenia przez tyle czasu mogło się coś stać...2. Wiem, że w 2023 był problem z podłączeniem takiego zestawu na jednym akumulatorze ze względu na zakłócenia, czy zostało to już rozwiązane, czy raczej muszę mieć 2 akusy aby wszystko śmigało jak trzeba?3. Jaka pojemność aku tak aby swobodnie sobie cały dzień popływać na zestawie lvs34 + ultra 102sv? (wtedy lifepo4 były polecane, coś się zmieniło? Jakie marki używacie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Hej, w kwietniu lub maju 2023 roku kupiłem od osoby prywatnej Moduł GLS 10 z przetwornikiem lvs34 - od tamtej pory leżało wszystko zupełnie nietknięte w pudełku, ponieważ tak wyszło, że nie miałem czasu na ryby. Nareszcie chciałbym z tym coś zrobić i moje pytanie brzmi o co zadbać aby przypadkiem nic nie zepsuć? Musze zrobić jakieś aktualizacje softowe etc? Boje się, że od samego leżenia przez tyle czasu mogło się coś stać...2. Wiem, że w 2023 był problem z podłączeniem takiego zestawu na jednym akumulatorze ze względu na zakłócenia, czy zostało to już rozwiązane, czy raczej muszę mieć 2 akusy aby wszystko śmigało jak trzeba?3. Jaka pojemność aku tak aby swobodnie sobie cały dzień popływać na zestawie lvs34 + ultra 102sv? (wtedy lifepo4 były polecane, coś się zmieniło? Jakie marki używacie?)1- nie robić2- można3 6A na godzinę licz- czyli dobra dniówka to minimum 60ah- lifepo4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajzer Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 1- nie robić2- można3 6A na godzinę licz- czyli dobra dniówka to minimum 60ah- lifepo42. Za dużo myśli w głowie na raz i nie zawarłem właściwie sensu wypowiedzi - chodziło mi o połączenie całego zestawu panoptixa i silnika elektrycznego na jednym akumulatorze. Nie generuje to już zakłóceń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2. Za dużo myśli w głowie na raz i nie zawarłem właściwie sensu wypowiedzi - chodziło mi o połączenie całego zestawu panoptixa i silnika elektrycznego na jednym akumulatorze. Nie generuje to już zakłóceń?dla samego lvs nie widać ich- dla gt56- bardzo to przeszkadza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Enio Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Robił ktoś przesiadkę albo ma porównanie miedzy Echomap Ultra 102sv a GPSMAP 8410xsv? Zastanawiam się nad nad drugim ploterem pod perspektywę i fronta a różnica cenowa dość spora.Z tego co widzę to plus dla Ultry na pewno mniej zabawy z kablami dzięki stacji dokującej. GPSMAP ma za to znacznie większą rozdzielczość i możliwość nagrywania na kartę pamięci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Czy echosonda z livescoope może być podłączona do tego akumulatora co silnik dziobowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Czy echosonda z livescoope może być podłączona do tego akumulatora co silnik dziobowy ?Może ale pogorszy to obraz z przetwornika pawężowego jeśli jest- w dość drastyczny sposób. LVS jest mnej podatny na sianie z maxi ,generalnie nie jest to polecany sposób podłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Czyli drugi aku kupić 50ah mam fajny 160ah life po prądu by mi spokojnie wystarczyło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 flymar Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Jak obserwuję wszyscy przynajmniej z dwoma ekranami na łodzi.Czy przełączanie z gt na lvs przy jednym ekranie(Ultra 2) jakieś problematyczne(dużo klikania)itp?coś się traci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Jak obserwuję wszyscy przynajmniej z dwoma ekranami na łodzi.Czy przełączanie z gt na lvs przy jednym ekranie(Ultra 2) jakieś problematyczne(dużo klikania)itp?coś się traci ?nic się nie traci, każdy z widoków lub ich kombinacje należy przypisać do przycisku ekranowego 1- 4 i wtedy kliknięciem w dany przycisk wywołujesz obraz wcześniej przypisany do niego. Oczywiście przypisanie widoku perspektywy do klawisza wymusza fizyczną manipulację przetwornikiem lvs na płasko, bo jak będzie w standardowym położeniu do przodu- pokaże tryb forward. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Trzeba zastosować chłodzenie wodne jak przy lepszych gamingowych komputerach ;-) Albo dwa wiatraki Noctua Industrial w komorze elektryki i KSD9700, żeby automatycznie się załączało i zapominasz o temacie ???? Przy okazji victrona dc-dc też sobie idealnie wychodzisz. Polecam z autopsji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 teetee Opublikowano 10 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca Czy ktoś z Was spotkał się z problemem kalibracji kompasu? Po uruchomieniu trybu kalibracji urządzenie nie wykrywa obracania przetwornika, a pasek postępu bezustannie wskazuje 0%. Wcześniej taka sytuacja zdarzyła mi się raz w Polsce, a teraz podczas wyjazdu do Szwecji ten problem jest permanentny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mirko filipovic Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca Witam czy ktos z kolegow ma dwa lvs34 na jednej sztycy perspektywa i forward ? Czy nie zaklócaja sie , czy obraz sie „sieje” , dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Poproszę o konsultację. Lvs 34- chyba jest z nim coś nie tak. Na ekranie mam takie odcięcie/przesunięcie. ( nie jest to wina ekranu) jak ruszam lub odchylam sztycę, to to "pęknięcie" też się przemieszcza. Wygląda tak jakby jeden kryształ w Lvs był "przekrzywiony"- niewyosiowsny z dwoma innymi. Nie wiem może tak ma być. Widać jak gdyby przesunięcie dna na tym pęknięciu i jak prowadzę przynętę i mam ją w tej najdalszej wiązce w momencie przejścia w środkową to przynęta znika. Muszę lekko ruszyć sztycą w bok żeby ją złapać od razu lub przyciągnąć ją nieco bliżej żeby weszła we wiązkę ( Tą drugą). Co o tym myślicie. TTTM ? Czy coś nie tak z LVSem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Nie wiem czemu od jakiegoś czasu nie mogę dodać zdjęcia. Wychodzi jakiś błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi