Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Błąd SQL

Wystąpił błąd na serwerze SQL:

Błąd zapytania MySQL: SELECT COUNT(*) as topicviews FROM ip_topic_views WHERE views_tid=95965

To nie jest problem z pakietem IPS Community Suite, ale z serwerem SQL. Skontaktuj się z usługodawcą hostingowym i skopiuj powyższą wiadomość.

← Powrót do indeksu

• 0

Błąd SQL

Błąd zapytania MySQL: SELECT COUNT(*) as topicviews FROM ip_topic_views WHERE views_tid=95965

To nie jest problem z pakietem IPS Community Suite, ale z serwerem SQL. Skontaktuj się z usługodawcą hostingowym i skopiuj powyższą wiadomość.

← Powrót do indeksu

• 0

Błąd SQL

← Powrót do indeksu

• 0

Witam serdecznie.

Jestem nowy na forum, więc jeśli coś robię nie tak proszę piszcie.

Mam problem, może ktoś z Was może mi pomóc, podpowiedzieć, może się spotkał z taką sytuacją i jak z tego wybrnąć.

Od niedawna jestem użytkownikiem  Echomap Ultra + GT56+ GLS10 + LCS32.

Kilka razy na rybach i wszystko działało bezproblemowo.

Od woraj nie mogę uruchomić GLS10. Po podłączeniu do akumulatora zapala się dioda czerwona na chwilę i gaśnie, przeważnie. Czasami zapali się czerwona i zacznie mrygać i po pewnym czasie gaśnie. Ploter nie widzi GLS10

Pozdrawiam Adam

• 0

post-70241-0-61037400-1753079882_thumb.jpg

Mam taki uskok dna na ekranie ( nazwijmy to "pęknięcie")

To chyba nie jest normalne?

Nie wiem czy reklamować lvs34 czy TTTM? Jak gdyby jeden kryształ ten co sięga najdalej był trochę pod innym kątem w stosunku do pozostałych. Kręcąc , czy zmieniając kąt sztycy cały czas jest ta anomalia.

Mam najnowsze oprogramowanie w gls10 i uhd 102sv

Edytowane przez binio1111

• 0

Witam czy ktos z kolegow ma dwa lvs34 na jednej sztycy perspektywa i forward ? Czy nie zaklócaja sie , czy obraz sie „sieje” , dzieki i pozdrawiam

Ja mam dwa na jednej sztycy i jakieś zaklocenia się pojawiają, ale w mojej ocenie w ogole to nie przeszkadza w łowieniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

Kalibrację zrobiłem. To nie ma nic do rzeczy. Dodatkowo jak zwijam przynętę i widzę ją na tej najdalszej wiązce, to tracę ją jak minie to pęknięcie, muszę szybko ruszyć trochę sztycą , żeby ją złapać lub przyciągnąć przynętę bliżej, to się pojawia. Namierzona ryba na najdalszej wiązce też lubi zniknąć w tej środkowej.Jak gdyby kryształ ten co strzela najdalej patrzy jak gdyby trochę pod innym kątem. Dodam, że mam tak od nowości od pierwszego użycia. Podpytuję czy inni też tak mają czy ewentualnie mam cos zrypane. Jak coś to reklamuję towar. Jutro zrobię więcej fotek

• 0

attachicon.gif 20250714_081108.jpg

Mam taki uskok dna na ekranie ( nazwijmy to "pęknięcie")

To chyba nie jest normalne?

Nie wiem czy reklamować lvs34 czy TTTM? Jak gdyby jeden kryształ ten co sięga najdalej był trochę pod innym kątem w stosunku do pozostałych. Kręcąc , czy zmieniając kąt sztycy cały czas jest ta anomalia.

Mam najnowsze oprogramowanie w gls10 i uhd 102sv

- skaza na ekranie pochodzi od budowy fizycznej przetwornika, który "skleja" obraz z trzech wiązek skanujących w tym przetworniku

- o wyglądzie obrazu decyduje parametr skupienie- dostępny w menu LVS, trzeba suwakiem pobawić się, by wygładzić linę dna. To zmienna, którą trzeba sprawdzić po każdym update. 

- Najnowsze firmware Garmina niekoniecznie daje najlepszy obraz w LVS, starsze było lepsze- ale mówie o tym z 2023r. Moim zdaniem trwają już testy następcy LVS34 i może trwa już dostosowanie firmare pod niego. To oczywiście domysły teoretyka, ale jakiś scrn z beta testów krążył po FB. Czas pokaże. 

• 0

Witam. Jestem na etapie montażu LSV34 + GLS10 i pytanie mam tego typu. Jeżeli zasilanie jest podłączone z GLS10 i plotera do akumulatora to gdy wyłączę ekran czy moduł GLS10 będzie ciągnął prąd z akumulatora czy też się wyłączy ?

No i czy zasilanie musi być podłączone do plotera i GLS 10, czy wystarczy tylko do modułu GLS10. ( bo tak znalazłem na schemacie)

• 0

Witam. Jestem na etapie montażu LSV34 + GLS10 i pytanie mam tego typu. Jeżeli zasilanie jest podłączone z GLS10 i plotera do akumulatora to gdy wyłączę ekran czy moduł GLS10 będzie ciągnął prąd z akumulatora czy też się wyłączy ?

No i czy zasilanie musi być podłączone do plotera i GLS 10, czy wystarczy tylko do modułu GLS10. ( bo tak znalazłem na schemacie)

Ad 1 Wiem że ludzie robią czasem wyłączniki, ja nie mam. Jeśli jest pobór to szczątkowy. np na aplikacji od bms baterii pokazuje mi 0. Po wyłączeniu plotera gls też się wyłącza. 

Ad 2 Zarówno do plotera jak i gls 10. Ploter z gls 10 masz połączony tylko kablem ethernet. 

• Like 1

• 0

- skaza na ekranie pochodzi od budowy fizycznej przetwornika, który "skleja" obraz z trzech wiązek skanujących w tym przetworniku

- o wyglądzie obrazu decyduje parametr skupienie- dostępny w menu LVS, trzeba suwakiem pobawić się, by wygładzić linę dna. To zmienna, którą trzeba sprawdzić po każdym update. 

- Najnowsze firmware Garmina niekoniecznie daje najlepszy obraz w LVS, starsze było lepsze- ale mówie o tym z 2023r. Moim zdaniem trwają już testy następcy LVS34 i może trwa już dostosowanie firmare pod niego. To oczywiście domysły teoretyka, ale jakiś scrn z beta testów krążył po FB. Czas pokaże. 

Jak wejść do tego menu LVS? Bo coś nie kojarzę. Czy to są ustawienia przetwornika?

• 0

cześć! Szanowni panowie podpowiedzcie proszę w jaki sposób przewozicie Przetworniki na Łodzi,

Czy pozostawienie Lvs 34 W bakiscie Może mieć jakiś negatywny wpływ na przetwornik. lub przypiecie go na rzep do dna lodzi ze sztyca?

Odpinam całą sztycę KED z przetwornikiem od relingu i kładę na podłogę. Na część wyklejoną gąbką. Sam przetwornik jest w sztywnym futerale, też KED. Nie przesuwa się, nie skacze. Działa

• 0

Maćku (Sonary I Mapy) trochę poczytałem I tymi ustawieniami o których mówiłeś nie da się ustawić wiązek między sobą, żeby kalibrować je względem siebie.

Zapomniałem dodać , że w trybie w dół środkową wiązka pokazuje dno niżej niż pozostałe skrajne. Wychodzi na to, że mam fabrycznie zrypany lvs34.

Beam stitching misalignment (błąd „zszywania” sektorów wiązek)-niby tak to się fachowo nazywa.

Będę bad wodą to się jeszcze pobawię ustawieniami. Może jednak coś to da. Ooooo znalazłem : tu jest pojaśnione.

https://youtu.be/YrXLskpTyUU?si=SB3xpnUbBqirtNYv

• 0

Pytanko mam jeszcze tego typu. Czy moduł GLS10 mogę bezpiecznie zamontować w bakiście w środkowej ławce (taka o wymiarach 100cmx30x35 , w środku będzie też akumulator i trochę gratów), Czy lepiej na zewnątrz? Nie ukrywam ,że wolałbym mieć ją w środku ale instrukcja mówi że na być w miejscu z odpowiednią wentylacją . Tylko co to oznacza???

Drugie pytanie. Czy mogę zamontować włączniki zasilania (na zewnątrz tejże bakisty) osobno do Modułu GLS10 i do ekranu?

• 0

Pytanko mam jeszcze tego typu. Czy moduł GLS10 mogę bezpiecznie zamontować w bakiście w środkowej ławce (taka o wymiarach 100cmx30x35 , w środku będzie też akumulator i trochę gratów), Czy lepiej na zewnątrz? Nie ukrywam ,że wolałbym mieć ją w środku ale instrukcja mówi że na być w miejscu z odpowiednią wentylacją . Tylko co to oznacza???

Drugie pytanie. Czy mogę zamontować włączniki zasilania (na zewnątrz tejże bakisty) osobno do Modułu GLS10 i do ekranu?

Nie widzę sensu w instalowaniu osobnego wyłącznika do ekranu, jak dłużej przytrzymasz przycisk zasilania to masz opcję uśpij urządzenie, ponowny klik je wzbudza, odłączenie zasilana spowoduje każdorazowo restart systemu i to trwa... 

Wczoraj Ci nie wspomniałem, że pozostawiony blackbox na zasilaniu od grudnia do maja zabrał kilka procent z LiFePo - 60 ah. Wiele osób pomija i wyłącznik zasilania skrzynki...